Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Vilka är de Svagaste nikotinpåsarna? Nikotinpåsar med Lägst Nikotin

SWENICO Nikotinpåsar

När vi talar om ”styrka” eller ”svaghet” när det kommer till nikotinpåsar talar vi om nikotinhalten. Tobaksfritt snus som har en högre nikotinstyrka klassas som starkare, och nikotinpåsar med en lägre nikotinstyrka klassas som svagare.

Nikotinstyrkan är den enskilt viktigaste faktorn som kommer att påverka din upplevelse när du använder nikotinstyrka. Det är därför det är viktigt att hitta den nikotinstyrka som passar just dig allra bäst. Om du väljer en nikotinstyrka som är för stark för dig finns det risk att du känner dig yr och illamående. 

Som tur är finns nikotinpåsar i ett brett urval av olika nikotinstyrkor, från svag till väldigt stark. Detta gör att det är relativt lätt att hitta en nikotinstyrka som passar dig.

Så vilka är de svagaste nikotinpåsarna? Längre fram ska vi titta närmare på de nikotinpåsar med den lägsta nikotinstyrkan men innan vi gör det, låt oss titta närmare på nikotinstyrkan i nikotinpåsar och hur det fungerar.

Nikotinstyrka är högst individuellt

Nikotinupplevelsen som du får från nikotinpåsar är högst individuell. Detta beror på flera faktorer men. Den viktigaste faktorn är hur van du är med nikotin.

När man använder nikotin utvecklar kroppen en tolerans för det över tid. Detta gör att man över tid kan användare starkare nikotinpåsar och få samma effekt som man gjorde tidigare av svagare styrkor. En person som är ovan med nikotin till exempel, kanske blir yr av en svag nikotinpåse med den lästa nikotinstyrkan. För att en erfaren snusare ska få samma effekt krävs det sannolikt en betydligt starkare nikotinstyrka.

Toleransen för nikotin är på vissa sätt en ”färskvara” och minskar när man slutar använda nikotin. Detta är anledningen till att du kan uppleva en starkare nikotinkick när du inte har använd nikotinpåsar på några veckor eller månader.

Det viktigaste när du väljer nikotinpåsar är att du lär känna din kropp och den nikotinstyrka som passar för dig. På detta sätt kan du säkerställa maximal njutning när du använder nikotinpåsar. Vår rekommendation om du är osäker på vilken nikotinstyrka som passar dig är att välja en svagare nikotinstyrka och sedan öka styrkan om du känner att det är lämpligt.

Nikotinpåsar med lägst nikotinstyrka har en etta på skalan

Majoriteten av tillverkare av nikotinpåsar använder en skala mellan 1 till 4 eller 1 till 5 för att indikera nikotinstyrkan. Utöver graderingssystemet kan tillverkare även använda olika termer för att referera till nikotinstyrka. De vanligaste som används är:

  • Low/light/svag/mellow
  • Medium/normal
  • Strong/stark
  • Extra strong/extra stark/X-strong

Som vi har gått in i detalj i denna artikel är nikotinstyrkan inte det enda som påverkar nikotinupplevelsen.

Ytterligare faktorer som påverkar en nikotinpåses upplevda nikotinstyrka är:

  • Fukthalten
  • pH-värdet
  • Storleken på prillan
  • Din salivproduktion

Generellt kan man säga att en torrare nikotinpåse inte levererar nikotin lika snabbt och effektivt till blodet som en blötare påse gör. Vidare är nikotinpåsar i mini-format mindre vilket gör att de normalt inte levererar lika mycket nikotin till blodet. Detta är anledningen till att mini-format tenderar att ha högre nikotinstyrka än slim-formatet. Detta är anledningen till att en slim-prilla kan indikera en starkare nikotinstyrka på skalan, trots att den innehåller lika mycket nikotin som en mini-prilla med en lägre siffra på skalan.

Svagaste nikotinpåsarna – Nikotinpåsar med lägst nikotinstyrka

Nedan har vi listat de svagaste nikotinpåsarna med lägst nikotinstyrka.

ZYN Spearmint Mini Dry Low

Nikotinhalt: 0,40%
Nikotin per påse: 1.5mg

Shiro 01 Fresh Mint Mini Low

Nikotinhalt: 0,6%
Nikotin per påse: 2,2mg

Volt Red Swirl

Nikotinhalt: 0,57%
Nikotin per påse: 4mg

Volt Red Swirl Mini

Nikotinhalt: 0,57%
Nikotin per påse: 3mg

Velo Easy Mint Mini

Nikotinhalt: 0,80%
Nikotin per påse: 4mg

Klint Liquorice

Nikotin per påse: 4mg

Klint White Mulberry

Nikotin per påse: 6mg

Velo Royal Purple Mini

Nikotinhalt: 1,20%
Nikotin per påse: 6mg

Klint Honeymelon

Nikotin per påse: 4mg

SHARE

Lämna ett svar