Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Om Nikotinpåsar

Om Nikotinpåsar

På den här sidan har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna angående nikotinpåsar så att du kan lära dig mer och få en bättre förståelse för vad de handlar om.

Vad är tobaksfria nikotinpåsar?

Nikotinpåsar är orala nikotinprodukter helt fria från tobak. Nikotinpåsar kommer i små färdigförpackade påsar som placeras under överläppen. Väl där släpper de ut nikotin i blodet. Istället för tobak används olika typer av växtfibrer, såsom cellulosa.

Vad är åldersgränsen för tobaksfria nikotinpåsar?

För att köpa tobaksfria nikotinpåsar måste du vara minst 18 år gammal. Vi säljer inte nikotinpåsar till någon under denna ålder. Din ålder verifieras vid utcheckning när du gör en beställning hos Swenico.

Hur används nikotinpåsar?

Tobaksfria nikotinpåsar används oralt och placeras under överläppen. Nikotinpåsen används oftast i 10 till 50 minuter. Efter att den har använts ska den tas ut och kasseras eller placeras i burkens överlock om du inte har en papperskorg i närheten.

Vad är skillnaden mellan snus och tobaksfria nikotinpåsar?

Även om nikotinpåsar och snus är väldigt lika, finns det flera viktiga skillnader. Den viktigaste skillnaden är det faktum att nikotinpåsar inte använder någon form av tobak. Som ett resultat av detta är variationen och utbudet av smaker som kan användas i nikotinpåsar enormt.

Är nikotinpåsar snus?

Precis som snus används nikotinpåsar under överläppen. På många sätt liknar nikotinpåsar traditionellt tobakssnus. Det finns dock en viktig skillnad mellan snus och nikotinpåsar, vilket är att de är helt tobaksfria. Detta ger fördelen att de inte missfärgar dina tänder, och de finns även i en mängd olika smaker som både smakar gott och kan ge ett hälsosammare alternativ.

Vad innehåller nikotinpåsar?

De mest centrala ingredienserna i nikotinpåsar är växtfibrer, vatten, nikotin och smakämnen. Sötningsmedel är också vanliga i de flesta nikotinpåsar. Ingredienserna kan variera något beroende på tillverkare, men de nämnda ingredienserna finns i alla nikotinpåsar.

Finns nikotinpåsar i olika smaker?

Eftersom att nikotinpåsar inte innehåller tobak kan de tillverkas i en mängd olika smaker. Idag finns nikotinpåsar i en oändlig mängd olika smaker. De mest klassiska är mint i olika former, men det finns även många andra smaker att välja på, som cola, äpple, iste, daiquiri och mycket mer. Utforska det stora utbudet av olika smaker på Swenico.com.

Var tillverkas nikotinpåsarna?

Majoriteten av nikotinpåsarna på marknaden tillverkas på olika platser i Sverige. Vissa nikotinpåsar tillverkas även i andra länder inom EU.

Vad är skillnaden mellan de olika formaten/storlekarna?

Nikotinpåsar finns i flera olika portionsstorlekar, där den vanligaste är slim. Utöver detta finns det även large, mini- och superslim storlekar. Slim-portionen är avlång och ger en bra passform under läppen. Ministorleken passar för tillfällen då du vill ha en diskret påse som inte syns. Large-formatet erbjuder en tydligare upplevelse och är lämplig för mer erfarna användare.

Hur förvarar man nikotinpåsar?

Till skillnad från traditionellt tobakssnus behöver nikotinpåsar inte förvaras i kylskåp. Du kan förvara dina nikotinpåsar var du vill. Men om du planerar att förvara dem under en längre tid rekommenderas det att förvara dem på en sval och torr plats. Detta gör att de kan behålla sina smaker och egenskaper så länge som möjligt.

Hur använder jag nikotinpåsar?

Nikotinpåsar kommer förportionerade i påsar vilket gör dem enkla och praktiska att använda. Nikotinpåsar placeras under överläppen. Påsen hålls sedan under läppen i upp till en timme där den långsamt släpper ut nikotin i blodomloppet. Nikotinpåsen slängs sedan, antingen i det dedikerade facket högst upp på dosan eller i en papperskorg.

Hur väljer jag nikotinstyrka?

Nikotinpåsar finns i ett brett urval av olika nikotinstyrkor. Olika styrkor kommer att passa för olika personer och preferenser. Generellt sett kommer de som har mer erfarenhet av nikotin att kunna använda starkare nikotinpåsar med högre nikotinhalt än de som är mindre erfarna. Det är viktigt att notera att olika tillverkare kan indikera nikotinstyrka på olika sätt. Vissa anger det som mg/g, vissa mg per påse, andra med procentsatser och vissa med ett graderingssystem, till exempel 1 av 4. När man jämför nikotinstyrkor är det därför viktigt att notera vad tillverkaren syftar på när de presentera nikotinhalten.

Om du är osäker på vilken nikotinstyrka du bör välja rekommenderas att du väljer en lägre nikotinstyrka för att undvika yrsel eller illamående genom att konsumera mer nikotin än du är van vid.

Dessutom är det viktigt att notera att nikotininnehållet inte är det enda som påverkar nikotinupplevelsen. Det är trots allt den upplevda nikotinupplevelsen som är viktig. Vissa nikotinpåsar kan kännas starkare än en som faktiskt har en lägre nikotinhalt och detta beror på att nikotinhalten inte är det enda som påverkar din nikotinupplevelse. Saker som fukt, smak, pH-nivå och format påverkar alla hur stark en nikotinpåse känns. Den viktigaste faktorn förutom nikotinstyrkan är fuktighet. En torrare påse kommer att uppfattas som svagare än en som är fuktigare på grund av att nikotinet frigörs när påsen är blöt. En fuktigare påse kommer därför att frigöra nikotin snabbare och göra att den upplevs starkare är starkare, även om nikotinhalten inte nödvändigtvis är högre.

Innehåller nikotinpåsar socker?

Nej. Nikotinpåsar innehåller inte socker. De allra flesta nikotinpåsar innehåller istället sötningsmedel för att ge dem deras söta smaker. Eftersom långvarig exponering för socker är dåligt för tänderna, har tillverkare valt ett konstgjort alternativ som inte orsakar hål.

Swenico logo