Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Nikotinpåsar Märken – Vilka Märken på Nikotinpåsar finns det?

Nikotinpåsar märken

Idag finns det ett brett sortiment av olika varumärken som tillverkar nikotinpåsar. Alla märken har sina distinkta tillverkningsmetoder och utmärkande egenskaper som gör dem unika. En den varumärken fokuserar på starka och kraftfulla nikotinpåsar medans andra varumärken lägger allt sitt fokus på att utveckla nya, spännande och unika smaker.

Det breda utbudet av nya nikotinpåse-märken gör det väldigt spännande att utforska alla alternativ på marknaden. När nikotinpåsar växte i popularitet med start omkring 2015 till 2017 fanns det endast ett fåtal märken på marknaden. Det fanns Zyn och Lyft (numera Velo) men sedan var valen ganska begränsade.

Det är därför särskilt roligt idag när det finns över 20 nikotinpåse-märken på marknaden att upptäcka. Med ett ökat antal varumärken och tillverkare har det också kommit ökad konkurrens vilket gör att varumärken måste fortsätta att utveckla och förbättra för att sticka ut. Detta är fantastiskt för oss konsumenter eftersom att det leder till nya, spännande, och bättre lösningar och produkter. Några av dessa innovationer inkluderar Volts Pearl technology, Loops Instant Rush teknologi, samt naturligtvis en oändlig mäng olika smaker.

Om du är nyfiken på vilka märken av nikotinpåsar det finns på marknaden har du kommit rätt. Nedan går vi igenom varumärkena en efter en. Notera att det kontinuerligt tillkommer nya varumärken på marknaden samtidigt som vissa försvinner, såsom Lyft som blev Velo. Med andra ord är det en ständigt föränderlig marknad. Dessutom är det viktigt att poängtera att samtliga varumärken kanske inte saluför sina produkter i Sverige av olika anledningar. Detta betyder dock inte att de aldrig kommer att lanseras på den svenska marknaden.

Men det positiva är att eftersom att Sverige är hemlandet för nikotinpåsar och en viktig marknad kan du köpa de flesta varumärken på Swenico.se.

De flesta nikotinpåse-märken är Svenska

Eftersom att nikotinpåsar är en produktutveckling av det klassiska tobakssnuset är det föga förvånande att majoriteten av varumärkena på nikotionpåse-marknaden är svenska – eller åtminstone har svenska rötter. Några märken grundades i Sverige men har sedan blivit uppköpta och drivs nu av internationella bolag.

Snus är bannat i hela EU förutom i Sverige och det är Sverige av alla länder som har störst snuskultur. Av denna anledning är det förståeligt att hemlandet för nikotinpåsar är Sverige, trots att nikotinpåsar, till skillnad från snus, inte är bannat i EU. Samtidigt ökar populariteten för nikotinpåsar runtom i världen och framförallt i EU och USA. Detta har resulterat i att det har startats, och fortsätter att startas, nya varumärken som inte är baserade i Sverige eller som är svenska bolag.

Men även om nikotinpåsar blir allt mer populärt internationellt tillverkas majoriteten av nikotinpåsarna fortfarande i Sverige. Detta gäller framförallt för de största och mest populära varumärkena. En till förklaring till detta är att många företag bakom nikotinpåse-varumärken även tillverkar snus och redan har sina fabriker etablerade i Sverige.

Après

Après tillverkar helvita nikotinpåsar som är helt fria från tobak. Après är ett relativt nytt varumärke på marknaden och är helt svenskt. 

Bolaget är baserat i Stockholm och det är även härifrån som produkterna utvecklas och tillverkas. Après fokuserar primärt på att utveckla nikotinpåsar med spännande och unika smaker samt kvalitet och design, vilket förklarar deras stilrena och moderna dosor samt unika och spännande smaker såsom Ice tea peach, lemon curd, och cactus lime. Vad som verkligen får detta varumärke att sticka ut är deras helt unika smaker som ger en smakupplevelse utöver det vanliga.

Après produkter är utvecklade och producerade i Stockholm.

Ace

Ace är ett relativt nytt varumärke inom nikotinpåsar och tillverkas av Ministry Of Snus från Danmark. Ace fokuserar på att tillverka nikotinpåsar med en lite högre nikotinhalt vilket passar för de som vill ha en extra kraftig nikotinkick eller de som är vana snusare.

Ace har flera spännande smaker i sitt utbud såsom guarana chili boost och green lemon men fokuserar primärt olika mintsmaker vilket går väl ihop med nikotinpåsar som har en lite starkare nikotinhalt.

Föredrar du starkare nikotinpåsar med högre nikotinhalt, då kan Ace vara ett varumärke för dig! 

Helwit

Helwit nikotinpåsar tillverkas av Yoik AB i Gransholms Bruk som ligger i hjärtat av Sverige, utanför Växjö. Helwit lägger stor vikt på klimat i sin produkttillverkning och använder dosor gjorda av tallolja samt har en egenförsörjande fabrik som får sin energi från vattenkraft.

Helwit lägger stor vikt på smakutveckling och kvalitet och utvecklar alla nya smaker tillsammans med smakexperter. Helwits nikotinpåsar finns i flera olika nikotinstyrkor och i unika smaker såsom blåbär, apelsin, viol, och mocha.

Klint

Klint tillverkar helvita nikotinpåsar utan tobak och i flera olika nikotinstyrkor och smaker. Klint har flera nya och spännande smaker såsom passionsfrukt, honungsmelon, granatäpple som ger en smakupplevelse utöver det vanliga.

Varumärket lägger stort fokus på att utveckla nikotinpåsar med premium kvalité och är baserat i Sverige, mer specifikt Årsta.

Killa

Killa nikotinpåsar är ett relativt okänt varumärke i Sverige men internationellt är det mycket populärt.

Killa, eller killa pods som de kallas är mest känt för sina extremt starka nikotinpåsar med hög nikotinstyrka. Killa tillverkas i Sverige och finns i flera smaker. Standardnikotinhalten i Killas nikotinpåsar är 16mg vilket är i det högre spannet av styrka. Om du letar efter en nikotinpåse som levererar en kraftfull nikotinupplevelse kan Killa vara ett varumärke för dig.

Lyft

Lyft är ett av de mest kända varumärkena i Sverige för nikotinpåsar. År 2022 bytte däremot Lyft namn till Velo för sitt standardsortiment då de ville ha ett enhetligt varumärke eftersom att Velo länge användes internationellt.

Namnet Lyft skrotades dock inte helt utan samtliga nikotinpåsar under namnet Lyft fick det nya namnet Velo och ett fåtal nya sorter introducerades under Lyft märket. Idag används namnet Lyft/Lab och detta varumärke fungerar som Velos experimentvarumärke där Velo testar nya produkter inspirerade av kunders feedback.

Lyft ägs idag av British American Tobacco (BAT) som även äger Velo.

Lip

Lip är ett nytt varumärke inom nikotinpåsar som tillverkas av Lipit Sweden AB. Sortimentet består av flera spännande smaker såsom melon twist och deras nikotinpåsar finns tillgängliga i flera nikotinstyrkor.

Loop

Loop är ett av de mest populära varumärkena för nikotinpåsar och tillverkas av Another Snus Factory. Loops nikotinpåsar är mjuka och har en skön passform under läppen. Med deras unika Instant RushTM-teknologi levereras deras nikotinpåsar en snabb och långvarig nikotinrelease.

Vad som verkligen får Loop att sticka ut på marknaden är deras unika och spännande smaker som verkligen är unikt från allt annat på marknaden. För att nämna några av Loops spännande smaker tillverkar Loop Mango Tango, Jalapeno lime, samt hallon & lakrits.

Loops nikotinpåsar finns i både slim och mini-format och finns i flera olika nikotinstyrkor.

Lundgrens all white

Under 2022 lanserade Lundgrens sitt första helvita och tobaksfria snus. Lundgrens är kanske mest känt som ett av de mest populära tillverkarna av tobakssnus med sitt svenska tobak men tog klivet in i nikotinpåsarnas värld under 2022.

Lundgrens nikotinpåsar söker inspiration från den svenska naturen och tillverkar sina produkter med hantverkstradition och revolutionerande nytänk. Nikotinpåsarna tillverkas av Fiedler & Lundgren som ägs av British American Tobacco (BAT) som även tillverkar Lyft och Velo.

Med sin första lansering av nikotinpåsar släppte Lundgrens tre olika versioner inspirerade av naturen med smakerna äng, dunge, och rimfrost. Det som särskiljer Lundgrens nikotinpåsar från de flesta andra nikotinpåsar är att de tillverkas i ett Large-format istället för de vanligare slim eller mini-formatet. Detta gör det till ett bra val för de snusare som föredrar en större prilla som känns under läppen.

Nordic Spirit

Nordic Spirit tillverkas av Nordic Snus som är ett snusföretag från Vårgårda, Sverige. Nordic Snus tillverkar bland annat det populära tobakssnuset LD men Nordic Spirit är deras helvita, tobaksfria alternativ.

Nordic Spirit utvecklades för att efterlikna det klassiska snuset så mycket som möjligt och kommer i mjuka prillor som ligger skönt under läppen. Nordic Spirit har ett brett sortiment av olika fräscha och spännande smaker samt flera olika nikotinstyrkor. 

Under 2022 togs Nordic Spirit bort från marknaden på obestämd tid.

On!

On! Nikotinpåsar är framförallt ett populärt nikotinpåse-alternativ bland kvinnor och sticker ut på marknaden med sina fyrkantiga dosor på en marknad som domineras av runda dosor.

On! Nikotinpåsar finns i fräscha och goda smaker såsom mint, citrus, kaffe, och spearmint och tillverkas i tre olika nikotinstyrkor, 3, 6, eller 9mg nikotin/portion.

Med sin höga kvalitet och goda smak är det idag ett av de mest populära varumärkena inom nikotinpåsar.

Påsarna tillverkas för att vara små, bekväma, och diskreta.

Pablo

Pablo är ett relativt okänt varumärke av nikotinpåsar på den svenska marknaden. Pablo tillverkar världens starkaste nikotinpåsar som inte rekommenderas för ovana snusare.

Pablo nikotinpåsar kommer I smakerna x-ice cold och ice cold. Nikotinstyrkan klassifieras som ”dangerously strong”.

Skruf Super White

Skruf är ett av de mest välkända tillverkarna av tobakssnus i Sverige. Skruf Super White är Skrufs version på ett helvitt, tobaksfritt snus som är inspirerat av sitt mycket populära Skruf tobakssnus.

Skruf Super White finns i flera fräscha smaker såsom björnbär, solbär, och mint, och finns i flera olika nikotinstyrkor. Skruf Super White lanserades 2018 och sedan dess har bolaget etablerat ett nytt varumärke som är helt dedikerat till nikotinpåsar, nämligen Zone X. Nikotinpåsarna tillverkas i småländska Sävsjö av Skruf Snus AB.

Shiro

Shiro är ett varumärke som ägs av det internationella tobaksföretaget Philip Morris. Shiro har funnits på marknaden i flera år men under 2022 lanserades varumärket på nytt med en ny design och nya spännande smaker.

Shiro tillverkas i flera olika spännande smaker såsom sour lime, spiced blonde, och sour red berry och finns i olika nikotinstyrkor och format.

Shiro betyder vit på Japanska och är ett lämpligt namn för helvita nikotinpåsar.

Swave

Swave är ett varumärke som tillverkas av Gotlandssnus AB som i sin tur köptes upp av Swedish Match. Swave tillverkas vid Roma Kloster på Gotland och tillverkas med fylliga slim-portioner i flera spännande smaker.

Vad som utmärker Swave på marknaden är att de inte använder klassiska smaker. Istället inspireras Swave av tropiska fruktsmaker och drinkar för sina smaker. Detta har gett upphov till flera spännande smaker såsom daiquiri, cuba libre, och tropic spritz.

Swaves nikotinpåsar har en högre fuktighet än de flesta andra på marknaden vilket gör att nikotinet absorberas snabbare.

Stockholm white

Stockholm white är ett nytt varumärke inom nikotinpåsar som tillverkar flera spännande smaker. I Stockholm whites sortiment hittar du bland annat smaker såsom apple & wintergreen, cinnamon, och lakritsrot.

Stockholm white nikotinpåsar tillverkas av Twinroll Service AB och är helt fria från tobak.

Volt

Volt är ett varumärke som tillverkas av Swedish Match. Volt finns i många olika nikotinstyrkor, från svaga till extra starka. Volt har även uppfunnit ”pearl technology” vilket innebär att innehållet består av små pärlformade kulor som ger en helt unik snusupplevelse och erbjuder en bättre passform under läppen.

Volt har ett brett urval av fräscha smaker, däribland Frosted Apple och Cool crisp. Volt lanserades 2021 och är ett av de varumärkena som konsekvent släpper nya spännande nyheter och som fortsätter att innovera och uppfinna nya och bättre produkter och smaker.

Velo

Velo ägs och tillverkas av British American Tobacco (BAT) och är ett av de äldsta och mest populära varumärkena inom nikotinpåsar. De flesta svenskar har under de senaste åren varit mest bekanta med varumärket Lyft men under 2022 bytte BAT namnet till Velo för att göra det mer enhetligt med resterande länder där varumärket Velo hade använts i flera år.

Velo finns i en mängd olika smaker och nikotinstyrkor och finns i både slim och mini-format.

Velos historia börjar under 2015 då varumärket lanserade världens första helvita snus, Epok. Detta snus innehöll tvättat tobak som inte missfärgade tänderna, precis som nikotinpåsar. Man kan därför säga att Epok var föregångaren till dagens tobaksfria nikotinpåsar. Under 2018  ändrades namnet från Epok till Lyft och BAT ändrade receptet från att använda tvättat tobak till att använda växtfiber vilket därmed gör den helt tobaksfri.

Under 2022 byttes namnet igen till Velo.

V&YOU

V&You är ett varumärke som grundades 2019 och kommer under tre namn, V & You, & Focus, samt V & You & Boost.  Den sistnämnda är en nikotinpåse med en högre nikotinhalt på 15mg och & Focus har en nikotinstyrka på 10mg.

En produkt som sticker ut från denna tillverkare är Flavour Free som är, precis som namnet antyder, i princip helt smaklös och enbart levererar en nikotinkick.

Varumärket har flera spännande smaker såsom blueberry ice och grape soda.

Vid

Vid är ett nikotinpåse-märke som sticker ut med en rad spännande unika smaker. Några av smakerna från sortimentet inkluderar coffee caramel, perfect pear, samt fruit fusion. När du vill ha en smakupplevelse utöver det vanliga, då är Vid definitivt ett varumärke som du bör upptäcka.

Vid tillverkas av Kurbits Snus.

De beskriver sig sig själva på följande sätt: ”I VID hittar vi det mest nyskapande sättet att ta till oss nikotin. Utan spår av tobak med revolutionerande forskning i grunden så har vi skapat nikotinpåsar där nikotinet är tillverkat i laboratoriemiljö för att på ett effektivt och skademinskande sätt kunna ingå i nikotinpåsar som ger snabb nikotineffekt, fräsch smak och lång smakupplevelse.”

White Fox

White Fox tillverkar starka nikotinpåsar i fräscha och friska smaker. De har också en alldeles unik och bekväm känsla tack vare användningen av ett annorlunda påsmaterial (fleecematerial). Denna påse levererar snabbare nikotin- och smak-frisättning jämfört med traditionella påsar.

White Fox tillverkas av snustillverkaren GN Tobacco.

XR Free from tobacco

XR, X Range är ett av de mest välkända produktserierna av tobakssnus från Swedish Match. X-Range serien består primärt av tobakssnus men XR Free From Tobacco är Swedish Match första tobaksfria produkt i denna serie.

XR Free from tobacco har samma slimmade format som resterande snussorter I XR och är inspirerad av General snus. Med denna nikotinpåse fokuserade Swedish Match på att skapa en tobaksfri nikotinpåse som är så nära den klassiska saken från General tobaksssnus som möjligt, men utan tobak. Detta gör det till ett populärt alternativ för snusare som uppskattar smaken av General tobakssnus men som föredrar ett tobaksfritt alternativ som inte missfärgar tänderna.

Zone X

Zone X är ett varumärke som tillverkas av den välkända och populära snustillverkaren Skruf. Skruf har utöver Zone X sin Skruf super white men Zone X är bolagets största satsning på helvita nikotinpåsar.

Zone X har sköna, mjuka, och välfyllda påsar som erbjuder massor av smak är ämnade att hålla sin smak och form under en längre tid. Deras nikotinpåsar utmärker sig genom att ha fräscha och uppfriskande smaker såsom cold blast, berry fresh, samt mint breeze och de tillverkas i tre olika nikotinstyrkor.

ZYN

ZYN är ett av de äldsta och mest populära nikotinpåse-varumärkena på marknaden och är grundat av Swedish Match. Zyn lanserades redan år 2014 på den Amerikanska marknaden och lanserades i Sverige den 13 December 2016. Vid tiden som Zyn lanserades i Sverige såldes ZYN redan i över 4000 butiker och i elva delstater i USA.

Zyn tillverkar högkvalitativa nikotinpåsar och är backade av Swedish Match mångåriga expertis av att tillverka snus. Zyn finns i flera spännande smaker och i flera olika nikotinstyrkor samt både i slim och mini format.

Zafari

Zafaris nikotinpåsar fokuserar på unika och spännande smaker. Bland andra finns Safari i smakerna Red Sea orange, Carribean guava, samt sunset mango. Det är ett varumärke som är värt att utforska om du vill upptäcka nya och unika smaker.

Till grund för inspiration är havet och surfning, både när det kommer till smakerna, känslan, men även designen av dosan.

SHARE

Lämna ett svar