Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

ZYN Nikotinpåsar – Allt du Bör Veta

ZYN Nikotinpåsar

ZYN är ett av de främsta och mest populära varumärkena av nikotinpåsar. ZYN är dessutom ett av de första varumärkena inom segmentet nikotinpåsar.

ZYN är grundat av Swedish Match, världens största snustillverkare som äger en stor mängd olika snusmärken på marknaden. I takt med att Swedish Match såg en ökad efterfrågan på tobaksfritt snus såg de möjligheten och behovet att skapa ett nytt varumärke dedikerat till segmentet nikotinpåsar och resultatet var ZYN.

Om ZYN nikotinpåsar: bakgrund och historia

ZYN lanserades till en början enbart i USA men den 13 December 2016 tillkännagav Swedish Match att produkten även skulle börja säljas i Sverige. Under denna tid såldes ZYN redan i över 4000 butiker och i elva delstater i USA.

I början såldes ZYN enbart i Swedish Match egna butiker i Stockholm och Göteborg men lanserades brett inom handeln i Mars 2018. Idag säljs ZYN i de flesta butiker runtom i Sverige som säljer nikotinpåsar och självklart online.

I och med lanseringen av ZYN i Sverige sade Michaela Bergström, Brand Manager för ZYN följande:

”ZYN har mottagits väl i USA och vi vill nu göra en begränsad lansering och se hur denna produkt tas emot av våra konsumenter på den svenska marknaden. ZYN kompletterar vårt snussortiment och erbjuder en produkt för de vuxna som söker ett alternativ till de produkter som i dag finns på nikotinmarknaden, till exempel e-cigaretter eller traditionellt snus med tobaksinnehåll”

Med sin lansering i Sverige redan 2016 gör det ZYN till ett av de äldsta varumärken av nikotinpåsar på marknaden.

Lägg därtill att ZYN fanns på den Amerikanska marknaden redan 2014 så är detta definitivt ett av de äldsta varumärkena på marknaden.

Föregångaren till ZYN var Swedish Match produkt Omni som var Swedish Match första helvita snus. Omni lanserades Juni 13 2016 och var Swedish Match helvita prilla. Skillnaden från Omni och ZYN är dock att Omni innehöll en viss andel tobak. ZYN utgick emellertid från sortimentet och Swedish Match hänvisade då till ZYN som närmaste ersättningsalternativ.

ZYN är ett varumärke som enbart tillverkar helvita nikotinpåsar och är helt fria från tobak. 

ZYN nikotinstyrka

ZYN nikotinpåsar finns i flera olika nikotinstyrkor för att passa alla olika preferenser. Under sin lansering i Sverige hade ZYN endast två nikotinstyrkor att välja mellan, 0.3mg eller 0.6mg.

Under 2019 uppdaterade ZYN styrkesymbolerna på sina dosor. De bytte ut runda cirklar ot en sifferskala från 1 till 4 där fyra är starkast. Idag använder ZYN runda ”pluppsymboler” men med samma skala, ett till fyra. Däremot har ZYN även lagt till ett alternativ med fem pluppar för deras mini-dry variant vilket är en extra stark variant.

De nikotinpåsar som har en fyra och femma på skalan och är starkast reserverar ZYN till sina mini-dry format. Anledningen till detta är att det inte enbart är nikotinhalten som avgör den upplevda nikotinstyrkan på en nikotinpåse. Även PH-värdet och fukthalten påverkar nikotinupplevelsen.

Styrkesystemet representerar följande nikotinmängd:

  • En plupp: 1.5mg per påse (Mini-dry)
  • Två pluppar: 6.5mg per påse (slim) och 3 mg för Mini-dry
  • Tre pluppar: 9mg per påse (slim)
  • Fyra pluppar: 6mg per påse (Mini-dry) och 11mg för Slim
  • Fem pluppar: 9 mg per påse (Mini-dry)

Vad innehåller ZYN nikotinpåsar?

Innehållsförteckningen kommer att variera något beroende på vilken typ av smak det är. I grunden är dock ingredienserna samma för samtliga ZYN produkter.

Innehållsförteckningen för ZYN Spearmint Slim Strong är följande:

Ingredienser: vatten, fyllnadsmedel (E 460), växtfiber, fuktighetsbevarande medel (E 422), surhetsreglerande medel (E 500, E 509), salt, aromer, nikotin, emulgeringsmedel (E 471), sötningsmedel (E 950).

Till exempel innehåller ZYN mini-dry inte fuktighetsbevarande medel (E 422) då det är en helt torr prilla. Istället innehåller dessa stabiliseringsmedel (E 463) samt stabiliseringsmedel (E 463).

ZYN tillverkas i Swedish Match fabrik i Kungälv.

ZYN smaker

ZYN lanserades först i Sverige 2016 med två olika smaker: cool mint och citrus.  

Den andra September 2019 lanserade ZYN två nya smaker, nämligen Espressino och Lemon Spritz. Sedan dess har ZYNs utbud av smaker växt och kommer säkerligen att fortsätta att göra det i framtiden.

ZYN Gold

ZYN Gold har en smak som ska påminna om smaken från klassiskt tobakssnus. Den har en rund karaktär med smak av lufttorkade blad och inslag av ceder.

ZYN Black Cherry

ZYN Black Cherry har smak av mörka körsbär med inslag av honung och mandel.

ZYN Apple Min

En fräsch och uppfriskande nikotinpåse med smak av gröna äpplen och mint.

ZYN Violet Licorice

En frisk nikotinpåse med tydlig smak av lakrits, viol, och salmiak med en syrlig sälta.

ZYN Lemon Spritz

En uppfriskande nikotinpåse med tropiska smaker av citron, persika, grapefrukt, och rosenvatten.

ZYN Cool Mint

En kylig nikotinpåse med smak av mentol och inslag av pepparmint.

ZYN Spearmint

En tydlig mintsmak med smak av spearmint och toner av pepparmint och mentol.

ZYN Espressino

Nikotinpåse med tydlig smak av kaffe med toner av choklad, nougat, och vanilj.

ZYN Citrus

En uppfräschade nikotinpåse med tydlig och frisk smak av citrus med inslag av apelsin och citrongräs.

ZYN Bellini 

En nikotinpåse med tydlig smak av persika och friska toner av fruktte och gröna druvor.

ZYN Ginger Blood Orange

Nikotinpåse med en smak av ingefära och blodapelsin.

ZYN Northern Woods

En smak som har en mörk karaktär med smak av örter, skogsbär, lavendel, och citrus.

ZYN format

Under de första åren marknadsförde Swedish Match nikotinpåsarna som Niqopods® men använder idag primärt termen ”nikotinpåsar”

ZYN tillverkar nikotinpåsar i två format, Slim och Mini dry.

ZYN mini-dry

ZYN Mini-dry upplevs helt torra och har en fukthalt på endast 2.7 %. Detta gör att prillorna rinner minimalt. Deras mindre format gör att de är väldigt diskreta under användning och inte syns under läppen.

Mini-dry formatet har en vikt på 0.4 g per prilla.

ZYN slim

ZYN slim kommer i det klassiska slim-formatet vilket innebär ett avlångt format. Inom nikotinpåsevärlden är detta standard formatet för prillor.

Prillan är torr på ytan med fuktigt innehåll för låg rinnighet.

ZYN slim har en fukthalt på 39 % vilket innebär att de rinner mer än Mini-Dry. Prillorna runner dock förhållandevis lite under användning.

Prillorna i slim format har en vikt på 0.8 g.

Hur många prillor är det i en dosa Zyn?

En dosa Zyn innehåller 21 prillor och en dosa Zyn mini innehåller 20 prillor per dosa.

SHARE

Lämna ett svar