Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Zone X Nikotinpåsar – Allt du bör Veta!

Zone X Nikotinpåsar

Marknaden för nikotinpåsar växer så att det knakar. Nikotinpåsar började växa fram under 2017 och fick sitt stora genombrott under 2018. Sedan dess har användningen fortsatt att öka och konkurrerar nu om topplistorna med det klassiska tobakssnuset som funnits i århundraden.

Naturligtvis finns det flera goda anledningar till att nikotinpåsar, även kallat tobaksfritt snus, vitt snus, eller all-white blir allt mer populärt. För att läsa i detalj fördelarna om nikotinpåsar kan du läsa denna artikel.

Men för att sammanfatta är några av de främsta fördelarna med nikotinpåsar följande:

  • Missfärgar inte tänderna
  • Upplevs fräschare
  • Finns i massor av smaker
  • Innehåller inget tobak
  • Kan vara mindre skadligt än tobakssnus

Nikotinpåsar används på samma sätt som tobakssnus och även om nikotinpåsar endast funnits på marknaden i ett par år kan man ändå säga att dess historia rotar sig i den långa snushistorien. Nikotinpåsar är egentligen endast en produktutveckling av tobakssnuset där man frågat sig om det faktiskt är nödvändigt att använda tobak. Och svaret på den frågan är nej.

Under de tidiga åren för nikotinpåsar fanns det endast ett fåtal varumärken och smaker på marknaden. Men i takt med att populariteten har ökat har så även utbudet på marknaden. Idag finns det ett stort antal tillverkare och varumärken och ännu fler smaker, format, och styrkor. Detta är goda nyheter för alla brukare eftersom att det gör det möjligt att hitta den nikotinpåse som passar just dig.

Ett av de mest populära varumärkena för nikotinpåsar på marknaden är Zone X, och det är det varumärke vi ska titta närmare på i denna artikel. 

Om Zone X nikotinpåsar: bakgrund och historia

Zone X som varumärke har en relativt kort historia men företaget bakom det är långt ifrån en nybörjare inom orala nikotinprodukter. Skruf lanserade sitt första snus redan år 2003.  År 2005 köptes Skruf upp av vad som var då det fjärde största tobaksbolaget i världen, Imperial Tobacco Group.

Zone X ägs därför av Imperial Tobacco och produceras av Skruf Snus AB, ett bolag som Imperial Tobacco äger. Imperial Tobacco är baserade i Storbritannien och har en lång och gedigen erfarenhet när det kommer till tobaksprodukter. I och med förvärvet köpte Imperial Tobacco 43,5 procent av aktierna i Skruf.

Varumärket lanserades i Augusti 2021 och är därför ett av de yngre varumärkena för nikotinpåsar på marknaden. Av denna anledning var det viktigt att tillverka en helt unik produkt som sticker ut på marknaden.

Zone X tillverkas av Skruf som är ett av de mest välkända varumärkena när det kommer till tobakssnus. De har sedan tidigare tillverkat helvita nikotinpåsar under Skruf-varumärket med namn Super white. Men för att bättre positionera sig på marknaden etablerade de ett varumärke som enbart ska fokusera på tobaksfritt snus. Skruf kallade det sin största satsning hittills.

Camilla Lockwed, marknadschef på Skruf Snus sade följande om lanseringen av Zone X:

”Målet för oss har varit att kunna erbjuda en riktigt vit nikotinportion kombinerat med en intensiv smak och en passande ”nikotinrelease”. Passformen har självfallet också varit en viktig beståndsdel. Eftersom det i dag finns en hel uppsjö av nikotinportioner att välja på har det viktigaste varit att förstå vad konsumenterna saknar. Vi har därför under hela processen med ZoneX arbetat med blindtester där konsumenterna har fått jämföra våra produkter med övriga produkter på marknaden för att säkerställa rätt kvalité. Därefter börjar det spännande arbetet med att få fram en tilltalande design som ska kännas modern och exklusiv. Det ska helt enkelt vara en design som du med stolthet lägger upp på bordet.”

Utvecklingen av Zone X tog Skruf över två år och produkterna testades av 500 konsumenter. Enligt de själva är nikotinpåsarna framtagna efter tester av över 100 recept och 10 000 testpåsar.

Zone X produceras i Småland, i fabriken i Sävsjö. Detta är samma fabrik där Skruf snus produceras.

Zone X nikotinstyrka

Zone X finns i tre olika nikotinstyrkor, från normal på 8 mg nikotin per gram upp till Extra starka på 16 mg nikotin per gram. Man har dock tidigare sagt att man planerar att bredda både utbudet av nikotinstyrkor och smaker.

Zone X använder sig av en skala på 1 till 5 som indikeras via ”pluppar” på dosan. Olika tillverkare använder sig av olika system, vanligtvis ett system mellan 1 till 4 eller 1 till fem. Med en skala på ett till fem ger det dock större möjligheter att tydligare indikera nikotinstyrkan.

Styrkesystemet representerar följande nikotinmängd:

  • 1: Ingen nikotinpåse i sortimentet
  • 2 (Medium): 8mg per påse
  • 3 (Strong): 8mg per påse/11 mg/g
  • 4 Extra Strong): 10mg per påse/16 mg/g
  • 5: Ingen nikotinpåse i sortimentet

Vad innehåller Zone X nikotinpåsar?

Ingredienserna för samtliga nikotinpåsar på marknaden är relativt lika. Huvudkomponenterna är desamma men det är variationer i hur de tillverkas och framförallt vilka smaker som används samt doserna av de olika ingredienserna. De centrala ingredienserna i Zone X nikotinpåsar är vatten, smaksättning, bambufiber, samt nikotin.

Däremot sticker Zone X ut när det kommer till deras val av växtfiber.

Växtfiber är den centrala ingrediensen i nikotinpåsar och det som används för att ta tobakens plats. Zone X har valt att använda sig av bambufiber.

Innehållsförteckningen för Zone X olika nikotinpåsar kommer att variera något, men framförallt är grundreceptet detsamma, med variationerna i mängden nikotin och smaksättning. Detta gör att innehållsförteckningen är i princip den samma för samtliga Zone X nikotinpåsar.

Som ett exempel är innehållsförteckningen för Zone X Mint Breeze Medium följande:

Växtfiber, Vatten, Fuktighetsbevarande medel (E422/E1520), Smakförstärkare (koksalt), ,Salmiak, Nikotin, Aromer, Sötningsmedel (E950), Surhetsreglerande medel (E500)

Zone X smaker

Zone X lanserades ursprungligen med tre smaker: Cold Blast, Mint Breeze och Berry Fresh. Sedan lansering har Zone X dock fortsatt att utveckla nya smaker och vi kan förvänta oss att de även kommer att släppa mer smaker framöver.

Zone X smaker kännetecknas av fräscha smaker. Flera användare har kommenterat att många andra nikotinpåsar smakar väldigt sött, men Zone X fokuserar istället på att lyfta fram fräschhet i sina smaker. 

Vilka Zone X smaker finns det?

 Idag har Zone X fem smaker i sitt utbud:

Cosmic Blast

Zone X Cosmic blast har en kraftig smakexplosion av syrliga röda bär kombinerat med söt vanilj.

Havana Breeze

Havana Breeze har en mild fräschhet från grönmynta med en touch av citron och lime. En smak som får dig att drömma dig bort till sommar och sol. Smaken har en viss inspiration från smaken av mojito, därav namnet.

Cold Blast

För en kraftfull mintupplevelse är cold blast ett bra smakalternativ. Den kombinerar friskheten från pepparmynt och mentol och ger en kylig effekt med lite sting.

Mint Breeze

Mint breeze har en söt smak av mynta kombinerat med en underton av mentol som ger en frisk smakupplevelse.

Berry Fresh

Berry fresh har en fräsch smak av mynta kombinerat med svarta vinbär. Den har en bra balans mellan friskhet och söthet.

Zone X format

Vad som utmärker Zone X nikotinpåsar är att de använder bambufiber. Zone X kallar det för en banbrytande fiberteknik. Nikotinpåsarna är välfyllda och ger en skön och mjuk känsla under läppen tack vare bambufiber. Deras nikotinpåsar är utvecklade för att vara släta och mjuka för att erbjuda en ideal användningsupplevelse.

Idag tillverkar Zone X enbart nikotinpåsar i slim-format men med tanke på att de flesta tillverkare erbjuder både mini och slim-format är det inte osannolikt att även Zone X kommer att introducera mini-formatet i framtiden. Zone X nikotinpåsar är kända för att vara torra och därmed rinna lite.

Hur många prillor är det i en dosa Zone X?

En dosa Zone X innehåller 24 prillor.

SHARE

Lämna ett svar