Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Varför är Nikotinpåsar så Populära?

Swenico nikotinpåsar

Nikotinpåsar, även kända som all white snus, vitt snus, tobaksfritt snus, och många andra saker, har ökat explosionsartat i popularitet under de senaste åren.

En produkt som knappt fanns på marknaden för några år sedan och som många inte kände till har blivit någonting som många använder dagligen. Men varför är nikotinpåsar så populära?

Bakgrund om nikotinpåsar

Man kan säga att nikotinpåsar är en produktutveckling av klassiskt tobakssnus. Nikotinpåsar kommer i portionspåsar och placeras under läppen för att frigöra en smak-och nikotinupplevelse när de används.

Klassiskt tobakssnus är någonting som alla känner till och som har en lång historia i Sverige. Det är också någonting som många i Sverige använder dagligen. 

Men snus och nikotinpåsar är inte samma sak. Den stora skillnaden är att nikotinpåsar är helt fria från tobak. Användningssyftet är dock detsamma. 

Man kan säga att nikotinpåsar är en produktutveckling av snus eftersom att det adresserar flera av de ”problem” som en del snusare upplevde att tobakssnus har. På grund av detta har nikotinpåsar växt enormt i popularitet och fortsätter att göra det runtom i hela världen.

Här är några av de främsta anledningarna till att nikotinpåsar är så populära och varför de ökar i popularitet runtom i världen.

Nikotinpåsar är inte förbjudna av EU

Regleringar och lagar spelar givetvis en central roll i användandet av olika produkter. Faktum är att snus är förbjudet i hela EU med undantag för Sverige. Anledningen till detta är att Sverige lyckades övertala EU i samband med inträdet genom att säga att det inte är säkert att valet att gå med i EU hade gått igenom en folkomröstning om snuset skulle förbjudas- någonting som inte är osannolikt. Detta beror givetvis på Sveriges långa och viktiga snushistoria och det stora antalet snusare som Sverige har.

Eftersom att nikotinpåsar inte innehåller någon tobak är de därför inte heller förbjudna inom EU. Detta innebär att marknaden för denna produkt är betydligt större än enbart Sverige vilket gör att flera kan njuta av nikotinpåsar och dessutom köpa dem 

Nikotinpåsar finns i en mängd olika smaker

Nikotinpåsar finns i en oändlig mängd olika smaker och utbudet breddas hela tiden. Klassiskt tobakssnus, å andra sidan, finns enbart i begränsade smaker och dessutom så kommer de alltid att ha en tobakssmak eftersom att detta är den mest centrala ingrediensen. Tobakssnus har enväldigt distinkt smak och detta är någonting som tilltalar långt ifrån alla. Nikotinpåsar, å andra sidan, som finns i så många smaker, passar även de som inte tycker om den klassiska tobakssmaken som tobakssnus har.

Nikotinpåsar missfärgar inte tänderna

En viktig fördel som gör att många tobakssnusare har valt att gå över till tobaksfritt snus är det faktum att det inte missfärgar tänderna. Eftersom att nikotinpåsar är helt vita innan, under, och efter användning leder det inte till missfärgade tänder vilket tobakssnus gör. Det kan därför vara ett mer attraktivt alternativ för många av denna anledning.

Kan användas var som helt, när som helst

En del tidigare rökare väljer att gå över till användning av nikotinpåsar av en mängd olika anledningar. En av dessa anledningar är nikotinpåsar kan användas var som helst, när som helst.

Att konstant behöva gå ut för att röka är väldigt opraktiskt. Det tar tid, det avbryter dig när du är upptagen med någonting, och i vissa fall är det helt enkelt olägligt. Du kanske håller ett föredrag, sitter i ett möte, eller så regnar det eller är 20 minusgrader ute.

Vid andra tillfällen är det helt omöjligt att röka, till exempel när du sitter på ett flyg, ett tåg, en buss, eller många gånger inomhus.

Nikotinpåsar är i dessa fall ett mycket praktiskt alternativ som kan användas när som helst, var som helst, och dessutom mycket diskret. Du kan enkelt stoppa in en prilla när du behagar och kan sedan återgå till vad du höll på med. Med nikotinpåsar får du njutning utan alla dessa besvär och avbrott i vardagen.

Nikotinpåsar är rökfria och betydligt säkrare än rökprodukter

Det är väl dokumenterat att förbränningsprodukter såsom cigaretter är extremt farligt för din hälsa. De innehåller en mängd cancerogena ämnen som vanligast kan leda till lungcancer och en mängd andra sjukdomar.

Eftersom att nikotinpåsar inte förbränns utan används oralt är de helt rökfria och kommer därför inte med alla de nackdelar som rökning involverar. Dessutom påverkar inte nikotinpåsar omgivningen eller gör att du går runt och luktar rök.

Mer studier behöver göras för att kunna dra definitiva slutsatser om hälsoeffekterna av nikotinpåsar men man kan med säkerhet säga att nikotinpåsar är betydligt säkrare än rökning ur en hälsoaspekt.

Nikotinpåsar är relativt billiga

Tobaksprodukter i olika former är generellt dyra. Dessutom fortsätter priserna att öka i takt med att regeringar runtom i världen höjer olika tobaksskatter och avgifter. Eftersom att nikotinpåsar inte innehåller tobak kan priserna hållas nere och är därför ett av de billigaste sätten att få sin nikotinnjutning.

Nikotinpåsar ses som ett modernt nikotinalternativ

Nikotinpåsar ses som ett modernt alternativ för nikotinkonsumtion, dels på grund av några av de fördelar som redan diskuterats ovan.

Nikotinpåsar är lätta och praktiska att använda och kan användas var som helst, när som helst vilket passar livsstilen av många idag. I takt med att vi blir allt mer hälsomedvetna börjar även allt fler att leta efter hälsosammare alternativ för att få sitt nikotin. Eftersom att nikotinpåsar varken förbränns och är helt fria från tobak ses de som ett mer hälsosammare alternativ då tobak innehåller vissa cancerogena, givetvis beroende på hur tobaken konsumeras. Även om fler studier behövs inom området nikotinpåsar och dess hälsoeffekter är det helt säkert att de är ett betydligt hälsosammare alternativ än rökning.

Fortsättningsvis är nikotinpåsar en produkt som är ett mer respektfullt sätt för omgivningen att bruka nikotin på än rökning. Nikotinpåsar påverkar inte omgivningen som rökning gör och ger inte upphov till passiv rökning. Att gå runt och lukta rök är någonting som inte heller uppskattas av omgivningen i de flesta fall. Med nikotinpåsar är det snarare tvärtom att de faktiskt kan bidra till en bättre andedräkt.

Sist men inte minst, folk vill idag ha större kontroll över de saker som de stoppar i sin kropp och nikotinpåsar ger en större kontroll när det kommer till deras nikotinkonsumtion. Nikotinpåsar finns i ett brett utbud av nikotinstyrkor vilket ger användarna full kontroll över mängden nikotin de konsumerar. De säkerställer också att du inte konsumerar en massa andra skadliga och okända ämnen på köpet på det sätt som du gör vid till exempel rökning.

Vi blir allt mer hälsomedvetna och detta har gjort att marknaden har efterfrågat hälsosammare alternativ. Nikotinpåsar är att av svaren på denna växande trend.

Nikotinpåsar ökar i popularitet runtom i världen

Det är inte enbart inom EU som nikotinpåsar ökar i popularitet. Även i USA och andra länder ökar nikotinpåsar i popularitet och USA är påväg att bli den enskilt största marknaden för nikotinpåsar.

För många av dessa marknaden är nikotinpåsar på många sätt en ny produkt. Även om snus och andra typer av orala tobaksprodukter har funnits i USA i en längre tid har de inte fått något större genomslag vilket till stor del har att göra med smaken och det faktum att de innehåller tobak.

Det är främst i Sverige som man har en lång historia av orala tobaksprodukter och av denna anledning är smaken av tobak från dessa produkter någonting som främst tilltalar oss i Norden. Nikotinpåsar, däremot, har inte samma ”tröskel” för användning utan smaken kan uppskattas redan från första prillan bland användare av andra typer av nikotinprodukter. Fördelen med detta är naturligtvis också att folk som använder andra, mer skadliga tobaksprodukter såsom cigaretter, lättare kan vända sig till detta säkrare och mer attraktiva alternativ.

SHARE

Lämna ett svar