Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

VOLT Nikotinpåsar – Allt du Bör Veta

VOLT Nikotinpåsar

VOLT är ett av de mest populära varumärkena av nikotinpåsar på marknaden. VOLT grundades av Swedish Match och är ett relativt nytt varumärke på marknaden i jämförelse med Swedish Match Varumärke ZYN.

Om Volt nikotinpåsar: bakgrund och historia

Man kan på ett sätt säga att föregångaren till VOLT är ZYN av flera anledningar, varav en ska vi titta närmare på längre fram. I takt med att Swedish Match såg ett ökat intresse för nikotinpåsar på marknaden började de att bredda sitt utbud och tillverka fler smaker. Swedish Match lanserade varumärket ZYN redan 2014 men då enbart på den Amerikanska marknaden. Efter stor framgång i USA valde Swedish Match att introducera ZYN på den svenska marknaden och gick ut med denna nyhet den 13:e December 2016.

Vid denna tidpunkt hade Swedish Match endast ett varumärke som tillverkade helvitt, tobaksfritt snus vilket var ZYN. För att kunna bredda utbudet och tilltala en bredare målgrupp som gillar olika typer av nikotinpåsar behövde de skapa ett nytt varumärke med andra produkter än de som ZYN erbjöd.

Swedish Match svar på detta var VOLT.

VOLT lanserades som varumärke av Swedish Match den 10:e Maj 2021. Varumärket lanserades i fyra styrkor och sex olika smaker till en början. Med detta sagt är VOLT ett ganska nytt varumärke på marknaden. Men naturligtvis är Swedish Match långt ifrån nybörjare i detta segment och bolagets expertis och erfarenhet har kunnat användas i utvecklingen av VOLTs produkter.

Innan lanseringen av VOLT tillkännagav Swedish Match vd Lars Dahlgren i April att en ny ”produktfamilj” inom nikotinportioner inom kort skulle lanseras i Sverige.

Sedan VOLTs lansering har varumärket presenterat många nya smaker, styrkor, och format.

Vissa ZYN-smaker gick över till att bli VOLT

Som du kanske har sett tillverkades flera av VOLTs smaker under ZYN-namnet förut. Som tidigare nämnt kan ZYN ses som föregångaren till VOLT. Dels på grund av att det är Swedish Match första helvita och tobaksfria snus, och dels för att några av smakerna som tillverkades under varumärket ZYN gick över till att bli VOLT. Samma produkt, men annat varumärke.

Swedish Match mål med att bredda sitt sortiment av nikotinpåsar var att ta en större marknadsandel och VOLTs lansering skulle vara en viktig pusselbit i detta, tillsammans med varumärken såsom Swave och XR Free from Tobacco. Däremot hade Swedish Match lite problem med varumärket VOLT efter lansering i form av att VOLT började konkurrera med det egna varumärket ZYN istället vilket inte var ambitionen. Detta hade att göra med att ZYN och VOLT inte var tillräckligt distinkta och unika, något som dels kan förklaras av det faktum att Swedish Match helt enkelt ändrade namn på vissa ZYN smaker till VOLT.

Swedish Match VD Lars Dahlgren sade följande:

”Vi har en väldigt tydlig ambition som är den samma. Utöver att vi ser att det vi har på marknaden nu går bra är skillnaden att Volts kannibalisering på Zyn börjar rätta till sig lite så det verkar som att de olika varumärkena hittat sin positionering på ett bättre sätt”

Vi kan titta på en jämförelse mellan dosorna när de såldes som ZYN och idag när de säljs som Volt:

ZYN Dark frost

VOLT Dark frost

ZYN Deep freeze

VOLT Deep Freeze

VOLT lanserar Pearls

I Maj 2022 lanserade VOLT vad som är enligt dem själva den senaste innovationen inom nikotinpåsar.

VOLTs Pearls-teknologi innebär att innehållet i nikotinpåsarna inte kommer i pulverform utan som pärlor. 

Detta nya och unika format är ett helt nytt koncept som utvecklades och uppfanns av Volt och som dem själva menar gör så att nikotinpåsarna ger en helt unik smak-och upplevelse. Pearl-teknologin påverkar även känslan under läppen och framförallt ger en optimerad passform.

VOLTs lansering – vare sig du föredrar pearls eller inte – är ett tecken på att VOLT vill etablera sig som ett innovativt varumärke som arbetar hårt med att utveckla och förbättra och vill ses som en ledare som driver utvecklingen av nikotinpåsar framåt.

VOLT presenterade två nya versioner i samband med lanseringen av den nya teknologin. VOLT Pearls Twisted Berry med en nikotinstyrka på 2/4 samt VOLT Pearls Midnight Mint med en nikotinstyrka på 3/4. Men pearls teknologin är sannolikt här för att stanna och med det sagt kan vi anta att VOLT kommer att introducera nya smaker och nikotinstyrkor med Pearls teknologin.

Normalt tillverkas nikotinpåsar på så sätt att växtfiber blandas med resterande ingredienser såsom smaksättare och nikotin. Tillverkningen av Pearls sker på liknande sätt men med skillnaden att fyllnadsmaterialet har formen av små pärlor. Vidare blandas inte tillsättningen av till exempel smak och nikotin i själva innehållet utan istället läggs detta på ytan av pärlorna. Detta möjliggör snabbare och mer kraftfull nikotin-och smakrelease.

VOLT nikotinstyrka

VOLTs nikotinpåsar finns i flera olika nikotinstyrkor. För VOLTs nikotinpåsar använder man skalan 1 till 4 och 1 till 5 för sina allra starkaste nikotinpåsar som klassifieras som en femma. För de starkaste nikotinpåsarna lade VOLT till en siffra (5) för att kunna betona deras högre nikotinhalt. Vissa tillverkare använder endast skalan 1 till 4 men eftersom att VOLT sedan tidigare redan använde 4:an för existerande produkter med lägre nikotinhalt var de tvungna att lägga till en siffra för att reflektera den högre nikotinhalten.

VOLT har ett brett utbud av nikotinstyrkor, från 1 på skalan upp till 5. Den nikotinpåse med lägst nikotinhalt är VOLT red swirl mini med en nikotinhalt på 0,57%/3mg per påse och med högst nikotinstyrka har VOLT flera val, varav den mest populära är VOLT frosted apple med en nikotinhalt på 1,80%/12,5mg per påse.

Eftersom att flera faktorer påverkar nikotinupplevelsen, däribland fukthalt och storlek på prilla kan nikotinhalten variera även om skalan är den samma. VOLT Mystic Blue Mini med nikotinstyrka 2/4 har till exempel en nikotinhalt på 0,57%/2,5mg per påse medan VOLT Spark cosmic dust slim 2/4 har en nikotinhalt på 0,93%/6,5mg per påse. Pearls-portionerna varierar även de i nikotinhalt på grund av det annorlunda formatet.

Styrkesystemet för VOLTS nikotinpåsar representerar följande nikotinmängd:

  • En plupp: 2mg per påse (Mini) och 4mg per påse (Slim)
  • Två pluppar: 6.5mg per påse (slim), 2,5 mg för Mini, och 9,5mg för Pearls
  • Tre pluppar: 9,5mg per påse (slim) och 9,6mg för Pearls
  • Fyra pluppar: 10,5mg per påse (slim) och 11mg för Slim
  • Fem pluppar: 12,5 mg per påse (slim)

Eftersom att fukthalten spelar en viktig roll för nikotinupplevelsen är detta en faktor som kan vara bra att känna till när du överväger den upplevda nikotinstyrkan.

VOLT har följande fukthalt i sina portioner:

  • Volt pearls: 13,7%
  • Volt slim: 48,0%
  • Volt mini: 48,0%

Vad innehåller VOLT nikotinpåsar?

Innehållet i VOLT och majoriteten av andra nikotinpåsar på marknaden innehåller förhållandevis liknande ingredienser. De primära skillnaden mellan olika varumärken är tillverkningsmetoden samt variationer i andelen av de olika ingredienserna.

De främsta ingredienserna i de flesta nikotinpåsar på marknaden, inklusive VOLTs, inkluderar växtfiber, nikotin, vatten, aromer, sötningsmedel, och fyllnadsmedel.

Som exempel, innehållsförteckningen för ZYN Dark frost är följande:

Ingredienser: Ingredienser: vatten, fyllnadsmedel (E 460), växtfiber, fuktighetsbevarande medel (E 422), surhetsreglerande medel (E 500, E 509), salt, aromer, nikotin, sötningsmedel (E 950).

VOLT tillverkar sina nikotinpåsar i deras fabriken som är belägen i Silkeborg, Sverige.

VOLT smaker

VOLT finns idag i ett brett utbud av olika smaker och nya smaker fortsätter att presenteras relativt frekvent. Samtidigt som vissa nyheter introduceras utgår vissa smaker från sortimentet. Ett sådant exempel är Java Shake med smak av kaffe som nyligen utgick ur VOLTs sortiment.

Några av VOLTs mest populära smaker inkluderar:

VOLT Frosted apple

VOLT Zesty Citrus

VOLT Pearls Twisted Berry

VOLT Dark Frost

VOLT Deep Freeze

VOLT Spearmint Breeze

VOLT Format

VOLT nikotinpåsar finns idag i tre olika format: Slim, mini, och pearls. Tekniskt sett kommer Pearls i ett slim-format men eftersom att påsarna är så pass unika och ger en så annorlunda upplevelse kan vi klassificera detta som ett annorlunda format för sakens skull.

VOLTs tre format gör det enkelt att hitta det format som passar dig allra bäst. 

VOLT slim pearls och slim har en vikt på 0,7 gram per prilla, VOLT mini har en vikt på 0,5 gram per prilla.

Hur många prillor är det i en dosa VOLT?

En dosa VOLT slim innehåller 21 prillor och en dosa VOLT mini innehåller 20 prillor per dosa.

SHARE

Lämna ett svar