Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Vilken Lyft (Velo) har Lägst Nikotin?

VELO Nikotinpåsar

Velo är idag ett av de mest populära varumärkena för nikotinpåsar. De flesta svenskar känner varumärket som Lyft vilket är det namn som har använts i Sverige i flera år. Under 2022 bytte företaget namn från Lyft till Velo i Sverige för att göra namnet konsekvent över alla marknader. Namnet Velo hade sedan tidigare använts på många marknaden utanför Sverige.

Namnet Lyft övergavs dock inte helt och Lyft/Labs etablerades, vilket är företagets utvecklingsmärke där de släpper nya testsmaker som har utvecklats baserat på marknadens och kunders feedback.

Vi kommer fortsättningsvis att referera till namnet Velo eftersom att det är detta som är huvudmärket och till vilket namnet Lyft byttes.

Upplevelsen av en nikotinpåse är högst individuell. Naturligtvis spelar smaken en viktig roll men den allra viktigaste faktorn i hur nikotinpåsen upplevs är dess nikotinstyrka. Använd en för stark nikotinpåse och du riskerar att känna dig yr och illamående. Använd en för svag nikotinpåse och du kanske inte ens märker av nikotinet.

Men om du inte är en så erfaren användare av nikotinpåsar eller helt enkelt inte tycker om för höga nikotinpåsar, då är den goda nyheten att det även finns de med lägre nikotinhalt. Tack vare det växande utbudet av nikotinpåsar på marknaden idag finns det ett brett utbud av nikotinpåsar i alla olika nikotinstyrkor – från svag med låg nikotinhalt, till stark med en hög nikotinhalt. Men vilken Lyft/Velo är svagast?

Låt oss ta en titt på de nikotinpåsar i Velos sortiment med den lägsta nikotinstyrkan. Längre fram diskuterar vi även andra faktorer du bör ta i beaktning utöver endast mängden nikotin.

Svagaste Velo Nikotinpåsar – Velo med lägst Nikotin

Velo Easy Mint Mini

Velo Mint Slim

Nikotinhalt: 0,80%
Nikotinstyrka: 4mg per påse

Nikotinhalt: 0,80%
Nikotinstyrka: 5,6mg per påse

Velo Tropic Breeze Slim

Velo Ruby Berry Slim

Nikotinhalt: 0,80%
Nikotinstyrka: 5,6mg per påse

Nikotinhalt: 0,80%
Nikotinstyrka: 5,6mg per påse

Velo Royal Purple Mini

Velo Royal Team Slim

Nikotinhalt: 1,20%
Nikotinstyrka: 6mg per påse

Nikotinhalt: 0,80%
Nikotinstyrka: 5,6mg per påse

Andra faktorer än nikotinhalt påverkar din nikotinupplevelse

Även om nikotinmängd, eller nikotinstyrka är den viktigaste faktorn i din nikotinupplevelse är det långt ifrån den enda. Faktum är att andra faktorer är så pass viktiga att när många tillverkare graderar styrkan på skalan de använder, kan den vara olika mellan olika sorter, trots att nikotinmängden är densamma. Och detta är någonting som är viktigt att ha i åtanke.

Till exempel innehåller en Velo Slim med styrka 2 en nikotinmängd på 5,6mg per påse. Velo mini med samma styrka, 2, innehåller däremot en nikotinmängd på 6mg per påse.

Några av de viktigaste faktorerna som påverkar nikotinupplevelsen är följande:

  • Fukthalt

En fuktigare prilla ger snabbare och mer effektiv nikotinrelease vilket gör att den kan ha en lägre nikotinhalt men ändå ha samma styrka på skalan.

  • Storlek på prilla

När du använder en större prilla (såsom slim istället för mini) tenderar munnen att absorbera mer nikotin. Detta gör att mini-format ofta har en högre nikotinhalt än deras slim-motsvarigheter. Detta för att de ska ge samma nikotinupplevelse.

  • Ph-värde 
  • Smak
  • Din salivproduktion

Den allra viktigaste faktorn är hur du upplever nikotinstyrka och detta är någonting som är högst individuellt.

Nikotinupplevelsen är alltid högst individuell

Det finns flera olika anledningar till att nikotinupplevelsen är individuell. Den främsta anledning är att kroppen bygger upp en tolerans för nikotin desto mer det används. En erfaren snusare har därför en högre tolerans för nikotin än en oerfaren nikotinanvändare. Av denna anledning klarar dessa individer av högre nikotinstyrkor utan att bli yra. En nybörjare kanske blir yr av en nikotinpåse med styrka 1 och en oerfaren nikotinanvändare märker knappt av något med en styrka på 4 eller 5.

Med det sagt är det allra viktigaste hur du upplever nikotin och hur du reagerar på det. Du bör därför välja nikotinstyrka utifrån dina behov och preferenser. Och det är antagligen anledningen till att du läser denna artikel från första början – du har inte använt nikotinpåsar så länge – eller bara inte använder dem så ofta. Och du vill därför ha en nikotinpåse med låg nikotinstyrka som ger dig en perfekt nikotinupplevelse.

Värt att nämna är att toleransen för nikotin minskar om man slutar använda nikotinprodukter eller minskar sitt intag. Detta är anledningen till att man kan uppleva en kraftigare nikotineffekt om man avstått från att använda nikotinprodukter en längre tid.

Vår rekommendation är alltid att om du är osäker på vilken nikotinstyrka du ska välja, går för den Velo med lägst nikotinhalt. Hellre att du får i dig för lite nikotin än för mycket eftersom att effekterna av överkonsumtion av nikotin kan ge upphov till obehag. Om du sedan känner att du gärna ha lite starkare nikotinhalt kan du enkelt välja en starkare nikotinpåse.

Vill du lära dig om nikotinstyrkor för nikotinpåsar i detalj kan du läsa denna artikel.

Hur Velo indikerar nikotinstyrka

Velo använder ett graderingssystem på ett till fyra och presenterar det i form av ”pluppar” på sina dosor. Velo använder hela spektrumet av styrkor och har nikotinpåsar från en plupp till fyra pluppar (X-Strong).

Bredvid sitt system kan Velo även använda termer för att beskriva styrkan. Velos system för styrka ser utpå följande sätt:

  • 1 plupp (Mellow)
  • 2 pluppar (normal)
  • 3 pluppar (Strong)
  • 4 pluppar (X-Strong)

När vi talar om nikotinpåsar och nikotinstyrka är det också viktigt att påpeka att studier som har gjorts av tobakssnus har funnit att endast 10-20 % av det nikotin som finns i snuset från början absorberas och tas upp i blodet. (Källa) Även om nikotinpåsar skiljer sig från tobakssnus används de på samma sätt och vi kan anta att resultatet är någorlunda likt, även om en studie för specifikt nikotinpåsar behöver göras.

SHARE

Lämna ett svar