Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

VELO Nikotinpåsar – Allt du bör Veta

VELO Nikotinpåsar

VELO, eller Velo är ett av de mest populära varumärkena av nikotinpåsar på marknaden. Detta kan förklaras av flera olika anledningar men en förklaring är att det är ett av de första varumärkena på marknaden.

Många i Sverige är mest bekanta med varumärket Lyft som länge fanns på den svenska marknaden. Anledningen till detta är för att Lyft var namnet som Velo använda tills det byttes till Velo. Detta kan skapa lite förvirring men Lyft och Velo är alltså samma företag. 

Velo ägs av British American Tobacco, förkortat BAT och är ett av de äldsta nikotinpåse-märkena på marknaden. Varumärket har etablerat sig som en av ledarna inom segmentet nikotinpåsar och blivit ett av de mest populära valet bland många.

Velo nikotinpåsar – historia och bakgrund

Velos historia har sin början år 2015 då varumärket Epok som många snusare är bekanta med. Epok lanserades som världens första helvita snus. Men till skillnad från Velo innehöll Epok tobak. Sättet som Epok uppnådde ett helvitt snus var genom en naturlig, kemfri, och vattenbaserad process trätta och rena tobaken vilket lämnade den helt vit.

Epok var det första varumärket som såg fördelarna med att göra ett helvitt snus, däribland att det inte missfärgar tänderna och upplevs fräschare och på så sätt kan man säga att Epok var startskottet för en helt ny marknad vilket så småningom kom att växa fram till att bli tobaksfria nikotinpåsar.

Epok grundades av alltså år 2015 av Winnington och i Januari Januari 2017 köptes varumärket upp av British American Tobacco, BAT.

Även om det finns smaksatt tobakssnus på marknaden är möjligheterna för smaksättning alltid begränsad av tobakssmaken. För att skapa en god snus är det viktigt att tobakssmaken passar väl ihop med smaksättningen. Detta var ännu en dörr till en ny värld som Epok öppnade upp med sitt helvita snus. Tack vare rengöringsprocessen av tobaken försvann den tydliga tobakssmaken vilket gav större möjligheter till smaksättning av snuset vilket är likt tobaksfria nikotinpåsar idag.

 Bolaget tillverkade snus under varumärket Epok fram tills hösten 2018. Vid denna punkt slutade Epok att produceras och blev istället ersatt av Lyft

Företaget bytte namn från Epok till Lyft 2018

Hösten 2018 bytte British American Tobacco namn från Epok till lyft. Anledningen till detta var att produkten helt gjordes om. BAT hade upptäckt fördelarna med helvitt snus men insåg att det kanske fanns bättre alternativ än tobak för det helvita snuset. Som ett resultat av detta lanserades Lyft som var en vidareutveckling av det helvita konceptet från Epok, men med en produkt som var helt fri från tobak.

Även om till exempel Swedish Match lanserade ett tobaksfritt snus redan år 2016 kan man definitivt säga att detta var en start på en ny era. Vidare kan man dessutom säga att British American Tobacco, med sin föregångare Epok, var det bolag som öppnade dörren till det som skulle bli ett helt nytt segment, och i slutändan leda till tobaksfria nikotinpåsar.

2022: Lyft byter namn till Velo

2022 var det dags för ännu ett namnbyte för varumärket. Denna från från Lyft till Velo. Till skillnad från namnbytet från Epok till Lyft förändrades ingenting i samband med detta namnbyte. Produkterna i sortimentet är desamma med den enda skillnaden att namnet ändras.

Anledningen till namnbytet var att BAT använde namnet Velo i flera andra länder utanför Sverige. Även om vi i Sverige har lärt känna varumärket Lyft såldes det i andra länder sålts under varumärket Velo parallellt. I samband med namnbytet sade Kingsley Wheaton, Chief Marketing Officer på BAT följande:

”Konsumenterna vill ha märken som de känner igen och kan köpa var de än är i världen. På det här sättet kan vi enklare förmedla vårt budskap om de alternativ vi erbjuder till cigaretter.”

Velo nikotinstyrka

Velo tillverkas i flera olika smaker vilket gör att du kan vara säker på att hitta en nikotinstyrka som passar just dig. För att gradera de olika nikotinstyrkorna använder Velo en skala på ett till fyra där varje siffra indikerar en nikotinstyrka. Notera att nikotinstyrkan varierar mellan mini och slim-format. En Velo i mini-format innehåller inte samma mängd nikotin som en Velo i slim-format. Detta beror på att nikotinhalten inte är det enda som påverkar nikotinupplevelsen.

StyrkaNikotinhaltNikotinhalt per påse
1 (mellow) Mini0.8%6mg
2 Slim0.8%5.6mg
2 Mini1.2%6mg
3 (Strong) Slim1.40%10mg
3 (Strong) Mini1.60%8mg
4 (X-Strong) Slim1.56%11mg

Vad innehåller Velo nikotinpåsar?

Precis som alla andra nikotinpåsar är Velo helt fria från tobak. Istället använder Velo växtfiber för att fylla portionen, vilket är den centrala ingridiensen i alla nikotinpåsar. Mer specifikt använder Velo växtfiber från tall.

Innehållet i samtliga Velo produkter är mer eller mindre samma för alla, med mindre variationer i aromer, smaksättning, och nikotin.

Innehållsförteckningen i Velo Ice Cool Slim Strong är:

Vatten, fyllnadsmedel (E460), smakförstärkare (koksalt), xylitol, nikotin, aromer, förtjockningsmedel (E401), salmiak, surhetsreglerande medel (E500), sötningsmedel (E950)

Velo smaker

Velo har ett brett sortiment när det kommer till smaker. En del smaker har genom åren tagits ur från sortimentet samtidigt som nya smaker har tillkommit. Velo är ett varumärke som har vågat experimentera med många olika typer av smaker och håller sig inte enbart till det kanske mest vanliga vilket är olika typer av mintsmaker.

Bland Velos många smaker finns spännande alternativ såsom Elderflower Spritz, Royal tea, samt tropic breeze för att nämna några. Med Velos varierade smaker är chansen stor att du kommer att hitta en Velo smak som passar just dig.

Några av de allra mest populära smakerna från Velo inkluderar:

Velo Ice Cool Mint

En kylig och krispig smak av mint med toner av pepparmynta och inslag av sötma.

Velo Mint

En uppfriskande nikotinpåse med en fyllig sötma från mynta och friskheten från mentol. 

Velo Liquorice

En klassisk och fräsch smak av lakrits med undertoner av anis, salmiak och kola.

Velo Tropic Breeze

En nikotinpåse som tar sinnet till Asien och tropiska breddgrader. En fräsch smak av tropiska frukter med en blandning av passionsfrukt, mango, och mandarin.

Velo Freeze

En kylig mintupplevelse med hög intensitet för en kraftfull upplevelse utöver det vanliga. Den har en intensiv smak av pepparmint och en iskall känsla av menthol som ger känslan av en krispig vinterdag.

Velo Caribbean spirit

Velo Caribean spirit låter sinnet drömma sig bort till Karibien och klarblått vatten med palmträd och skinande sol.  Den har en söt smak av Piña Colada sprängfylld med sötma från ananas samt en en uppfriskande syrlighet från kokosnöt.

Velo format

Velo nikotinpåsar tillverkas i två format: slim och mini.

Slim-formatet är en avlång, långsmal prilla som också är standardformatet för majoriteten av nikotinpåsarna på marknaden. Tack vare sin långsmala profil erbjuder den en skön passform under läppen och ligger diskret.

För de som vill vara helt diskreta passar Velos mini-format utmärkt. Tack vare sin mindre storlek är den helt diskret under användning.

Hur många prillor är det i en dosa Velo?

Velo slim innehåller 21 prillor per dosa och Velo mini innehåller 20 prillor per dosa.

SHARE

Lämna ett svar