Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Vilka är de Starkaste Nikotinpåsarna? Nikotinpåsar med Högst Nikotin

Swenico nikotinpåsar

Nikotinpåsar, även känt som tobaksfritt snus, vitt snus, vit portion, och mycket annat är en vidareutveckling på det klassiska tobakssnuset. Nikotinpåsar liknar traditionellt tobakssnus på många sätt men med skillnaden att det är helt fritt från tobak.

Detta ger naturligtvis flera fördelar, varav några är:

 • Missfärgar inte tänderna
 • Upplevs fräschare
 • Finns i ett brett urval smaker tack vare att det inte behöver ta hänsyn till tobakssmaken
 • Finns i många olika nikotinstyrkor

I det mesta tobakssnuset på marknaden tillsätts ingen nikotin. Nikotinet förekommer naturligt i tobaksbladen. Eftersom att nikotinpåsar använder växtfiber istället för tobak tillsätts nikotinet efteråt. Detta skapar större möjligheter till att anpassa nikotinstyrkan och gör det lättare att skapa olika versioner av samma smak men med olika nikotinstyrkor bara genom att tillsätta mer eller mindre nikotin under användning.

Detta är en stor fördel eftersom att det har lett till att nikotinpåsar finns i många olika nikotinstyrkor. Detta gör att du lättare kan hitta den nikotinstyrka som passar just dig allra bäst. Nikotinpåsar finns med låga nikotinstyrkor men även höga nikotinstyrkor. Men vilka nikotinpåsar är starkast? Det ska vi gå igenom i denna artikel men innan vi gör det måste vi gå igenom grunderna för att förstå hur nikotinstyrka fungerar för nikotinpåsar.

Nikotinstyrkan en viktig faktor för din nikotinupplevelse – men inte den enda

Nikotinstyrkan för nikotinpåsar är den viktigaste faktorn som påverkar din nikotinupplevelse men det är absolut inte den enda.

Utöver nikotinstyrkan, eller nikotinhalten, påverkar även följande faktorer hur du uppfattar styrkan när du använder den:

 • Fukthalten
 • pH-värdet
 • Storleken på prillan
 • Din salivproduktion
 • Hur van du är med nikotinpåsar och nikotin i allmänhet.
 • Smaken

Många tror att nikotinhalten är den enda faktorn som påverkar nikotinupplevelsen men så är alltså inte fallet. Desto högre fukthalt en nikotinpåse har, desto snabbare och desto effektivare tas nikotin upp i blodet. Detta gör att du kan uppleva en fuktig prilla starkare än en torr prilla, trots att den torra prillan har högre nikotinhalt.

Nikotinhalten och nikotinstyrkan är en bra indikator, men det är viktigt att du även tar andra faktorer i åtanke och inte stirrar blint på nikotinhalten.

Även smaken kan påverka hur du upplever styrkan på en nikotinpåse. Om du är en van användare av nikotinpåsar har du säkert märkt att tobaksfritt snus med mintsmak tenderar att upplevas starkare än andra, ”snällare” smaker. En stark prilla med nikotinsmak tenderar att ha lite mer ”sting” i sig vilket dels beror på smaken men som således också påverkar din nikotinupplevelse.

Den enskilt viktigaste faktorn, kanske ännu mer än nikotinstyrkan är hur van du är med nikotin. Kroppen utvecklar en tolerans för nikotin när man använder det. Om du slutar att använda nikotinpåsar kommer toleransen att avta över tid. Detta är förklaringen till att personer som inte är så vana med nikotin kan bli yra och illamående av en nikotinpåse som inte har så mycket nikotin, och mer erfarna snusare kan använda nikotinpåsar med hög nikotinhalt utan att påverkas nämnvärt.

Med det sagt påverkar din tolerans för nikotin och hur van du är vilken nikotinstyrka som passar dig, och vad du bör välja när du tittar på nikotinhalt. Vår rekommendation är att om du inte är så van är det bättre att välja en lägre nikotinstyrka och sen välja starkare alternativ om du känner att du skulle föredra det. Annars är risken att du väljer en för stark nikotinhalt som gör att du känner dig yr. Detta är inte idealt för att få en trevlig nikotinupplevelse.

Är du nyfiken om att lära dig om nikotinstyrkor i detalj kan du läsa denna artikel.

Hur nikotinstyrkor indikeras

Eftersom att det finns olika nikotinstyrkor använder tillverkare olika system för att indikera styrkan på deras nikotinpåsar. Vanligast är att man använder en skala mellan 1 till 4 eller 1 till 5. Notera dock att dessa skalor kan variera mellan tillverkare. En tillverkare kanske har en gräns på 1 till 4mg för nikotinpåsar som rankas som en styrka på 1. En annan tillverkare kanske har en gräns på 2 till 6mg för samma Styrkevärde, 1.

Fortsättningsvis tar många tillverkare hänsyn till själva nikotinupplevelsen när de sätter värdet för styrkan och inte enbart nikotinhalten. En nikotinpåse med låg fukthalt kanske indikeras som en 2:a men en nikotinpåse med högre fukthalt kanske indikeras som en 3:a, trots att de båda har samma nikotinhalt.

Med det sagt är det inte enbart nikotinstyrkan som spelar roll. Och naturligtvis är det själva nikotinupplevelsen som är intressant – hur stark du upplever att en nikotinpåse är när du använder den – inte nödvändigtvis hur mycket nikotin den faktiskt innehåller.

Värt att poängtera är att studier som har gjorts på tobakssnus har konstaterat att endast 10-20 % av det nikotin som finns i snuset från början absorberas via munslemhinnan och tas upp i blodet. (Källa)

Även om nikotinpåsar inte är identiska i bemärkelsen att de är fria från tobak och inga studier har gjorts gällande detta för specifikt nikotinpåsar, kan vi anta att resultatet är snarlikt då de används på exakt samma sätt.

Tillsammans med graderingen för nikotinstyrkan kan olika tillverkare använda olika termer för att referera till styrkan.

De vanligaste som används är:

 • Low/light/svag/mellow
 • Medium/normal
 • Strong/stark
 • Extra strong/extra stark/X-strong

Starkaste nikotinpåsarna – Nikotinpåsar med Högst nikotinstyrka

Nedan har vi listat de starkaste nikotinpåsarna på den svenska marknaden. Notera att vi tittar på nikotinhalt, men som sagt är det flera andra faktorer som spelar in. Vår rekommendation är att extra starka nikotinpåsar endast används av erfarna nikotinpåse-användare. Om du inte är van med starkare prillor finns det risk att du får negativa upplevelser av att använda nikotinpåsar som är för starka för dig. Notera att det finns vissa nikotinpåsar som är ännu starkare än de som listas här men de finns inte tillgängliga på den svenska marknaden. En anledning till detta är att de enbart fokuserar på styrka och inte kvalitet vilket gör att upplevelsen kanske inte blir lika trevlig som med andra, mer högkvalitativa alternativ.

LYFT Cool Air X-Strong

ACE X Cosmic Cool Mint

Nikotinhalt: 1,56%
Nikotin per påse: 11mg

Nikotinhalt: 2,00%
Nikotin per påse: 20mg

VOLT Dark Frost Super Strong

XQS Twin Apple Strong

Nikotinhalt: 1,80%
Nikotin per påse: 12,5mg

Nikotinhalt: 2,0%
Nikotin per påse: 10mg

VOLT Deep Freeze Super Strong

VOLT Frosted APPLE Super Strong

Nikotinhalt: 1,80%
Nikotin per påse: 12,5mg

Nikotinhalt: 1,80%
Nikotin per påse: 12,5mg

VELO Freeze X-Strong Slim

VELO Winter Chill X-Strong Slim

Nikotinhalt: 1,56%
Nikotin per påse: 11mg

Nikotinhalt: 1,56%
Nikotin per påse: 11mg

Skruf Super White Super Slim Frozen Shot #4

Skruf Super White Slim Fresh #5

Nikotinhalt: 1,80%
Nikotin per påse: 18mg

Nikotinhalt: 1,80%
Nikotin per påse: 18mg

Loop Jalapeno Lime Extra Strong

Volt Zesty Citrus Super Strong

Nikotinhalt: 1,80%
Nikotin per påse: 12,5mg

Nikotinhalt: 1,80%
Nikotin per påse: 12,5mg

Skruf Super White Fresh Max #6 Regular

ACE X Cosmic Cool Mint

Nikotinhalt: 2,3%
Nikotin per påse: 20mg

Nikotinhalt: 2,0%
Nikotin per påse: 20mg

Zone X Cold Blast Extra Strong

Fumi Icemint Slim

Nikotinhalt: 1,6%
Nikotin per påse: 15mg

Nikotin per påse: 16mg

SHARE

Lämna ett svar