Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

8 Saker att Veta om Nikotinpåsar – Fakta om Nikotinpåsar

Swenico nikotinpåsar

Nikotinpåsar är en relativt ny produkt på marknaden. Däremot har klassiskt tobakssnus funnits i flera hundra år. Tekniskt sett är nikotinpåsar en produktutveckling av tobakssnuset och med detta i åtanke kan man säga att nikotinpåsar har sina rötter långt bak i tiden.

Men eftersom att nikotinpåsar i sin moderna form bara har framkommit på marknaden under de senaste åren är det många som inte är helt bekanta med denna produkt. Är du nyfiken om att lära dig mer om nikotinpåsar och vad det är?

Då har du kommit rätt! I denna artikel går vi igenom några intressanta saker att veta om nikotinpåsar.

1. Nikotinpåsar är helt fria från tobak

Även om tobakssnus och nikotinpåsar liknar varandra på många sätt är detta en viktig skillnad. Nikotinpåsar är helt fria från tobak och använder istället växtfiber i prillorna. Detta gör att prillorna håller sig vita före, innan, och efter användning. Detta innebär också att de inte missfärgar dina tänder såsom tobakssnus gör. Vidare finns det fler fördelar med att de inte innehåller tobak, bland annat att de inte ger upphov till dålig andedräkt, att de finns i ett bredare utbud av smaker, samt upplevs fräschare.

2.Nikotinpåsar kan användas var som helst, när som helst

 En viktig fördel med nikotinpåsar är deras smidighet.

Nikotinpåsar är ett av de mest praktiska nikotinprodukterna på marknaden att använda av denna anledning. Andra nikotinprodukter kan störa din omgivning, vara opraktiska att använda, och störa dig i din vardag. 

Några av nackdelarna med andra nikotinprodukter inkluderar:

  • Du måste gå ut för att röka, oavsett väder och temperatur
  • Du går runt och luktar rök
  • Du måste avbryta vad du håller på med för att röka
  • Du kan inte röka inomhus
  • Det kan upplevas respektlöst när du går iväg från en konversation eller möte för att röka

Det som gör nikotinpåsar så praktiska är att de kan användas när som helst, var som helst. Öppna dosan, stoppa in prillan under läppen, och återgå till det du höll på med. Du kan använda nikotinpåsar på flyget, i bilen, på tåget, på kontoret. Helt enkelt var som helst, när som helst. Det är därför ett väldigt praktiskt alternativ för att få din nikotinkick.

3. Snus är förbjudet i hela EU förutom i Sverige, men inte nikotinpåsar

Tobakssnus är helt förbjudet i hela EU med undantag för Sverige. Detta förbud av snus har varit på plats sedan 1992. Snuset har en lång tradition och historia i Sverige och en stor andel av svenskar snusar dagligen.

År 1995 när Sverige var påväg att gå med i EU försökte Europeiska Unionen att förbjuda snuset även i Sverige. Detta gick däremot inte igenom eftersom att man från Sveriges sida sade att det fanns en risk att svenskarna skulle rösta ner förslaget att gå med i EU vid en folkomröstning. Med tanke på att andelen som snusar i Sverige var år 2004 16 procent och ännu högre under 1995 fanns det en reel risk att svenskarna skulle rösta ned förslaget att gå med i EU om snusets framtid hotades. I och med att Sverige gick med i EU förpliktade sig Sverige att enbart sälja snus inom Sverige och inte exportera det till andra EU-länder. Däremot fick Sverige fortsättningsvis sälja snus till länder som inte var med i EU då dessa länder inte står under EU:s regelverk.

När det kommer till nikotinpåsar, däremot, är reglerna helt annorlunda. Eftersom att nikotinpåsar inte innehåller tobak klassas det inte som snus och är därför inte förbjudet inom EU. I takt med att populariteten av nikotinpåsar har ökat har den även gjort det i många andra EU-länder också. För många är snus helt okänt men nikotinpåsar blir allt vanligare i en mängd EU-länder såsom Tyskland, Frankrike, Danmark, och Nederländerna.

4. Snus och nikotinpåsar är inte samma sak

Även om en del använder termen ”snus” för att även referera till nikotinpåsar är de inte samma sak, även om det finns flera likheter.

För att förtydliga att det rör sig om nikotinpåsar och inte tobakssnus brukar termerna vitt snus, helvitt snus, tobaksfritt snus, och all white snus användas.

Nikotinpåsar används på samma sätt som snus, det vill säga placeras under läppen där de frigör smak och nikotin. Men den mest centrala skillnaden är att nikotinpåsar är helt fria från tobak, till skillnad från snus.

Nikotinpåsar innehåller primärt växtfiber, fyllnadsmedel, nikotin, fyllnadsmedel, och ett antal andra ingredienser för att bevara smak och hållbarhet. 

Nikotinpåsar har växt explosionsartat i popularitet under de senaste åren vilket reflekterar de fördelar som många användare anser att nikotinpåsar har över snus. De missfärgar inte tänderna, de upplevs fräschare, de smakar inte tobak, de kommer i ett brett urval av smaker och styrkor, och de är helt fria från tobak, vilket många eftersöker.

5. Nikotinpåsar kan användas helt diskret

Nikotinpåsar placeras under läppen och är helt diskreta under användning. Vill du ha ett ännu mer diskret alternativ som inte syns när du har den under läppen kan du välja en prilla med mini-format. Till skillnad från rökning där alla vet att du röker och dessutom kan besväras av saker såsom röklukt och att du måste gå iväg för att röka, påverkar inte nikotinpåsar omgivningen över huvud taget. Faktum är att omgivningen inte ens behöver veta att du använder dem.

Du kan enkelt och diskret stoppa en nikotinpåse under läppen utan att någon märker och sedan diskret ta ut den när du är färdig. Med topplocket på dosan kan du dessutom göra dig av med prillan utan att behöva placera den i en gemensam sopkorg.

6. Nikotinpåsar finns i ett brett urval av nikotinstyrkor

Nikotinpåsar finns i ett brett urval av nikotinhalter, oftast hänvisat till som nikotinstyrka. En del tillverkare specificerar enbart nikotinstyrkan baserat på mängden nikotin som används men andra tillverkare kan specificera nikotinstyrkan baserat på nikotinupplevelsen. Detta på grund av det faktum att mängden nikotin i en prilla inte är den enda faktorn som påverkar nikotinupplevelsen (mer om detta i nästa punkt).

Nikotinstyrkan presenteras vanligast på dosan med ”pluppar” eller siffror. Skalan varierar mellan 1 till 4 eller 1 till fem (utskrivet i pluppar eller siffror).

Fördelen med de olika nikotinstyrkorna är att det gör det enkelt för dig att hitta en nikotinpåse som passar just dig och dina behov. Generellt använder mer erfarna brukare av nikotinpåsar något starkare nikotinpåsar än mindre erfarna vilket beror på att man bygger upp en tolerans mot nikotin.

Om du är en nybörjare rekommenderas att du väljer en svagare nikotinstyrka och sedan går upp i styrka om du känner att du vill ha något starkare. Risken är annars att du väljer en för stark nikotinstyrka som gör att du känner dig yr och illamående vilket negativt påverkar din upplevelse.

7. Nikotinstyrkan är inte det enda som påverkar din nikotinupplevelse

Visste du att nikotinstyrkan inte är det enda som påverkar din nikotinupplevelse? Faktum är att en nikotinpåse med en lägre nikotinhalt faktiskt kan upplevas starkare än en nikotinpåse med en högre nikotinhalt.

Detta beror på att nikotinhalten inte är det enda som påverkar din nikotinupplevelse.

Utöver nikotinstyrkan är prillans fukthalt och PH-värde centrala faktorer som påverkar din upplevelse. En mer fuktig prilla kommer att frigöra nikotinet snabbare och mer effektivt än en nikotinpåse som är torrare. Det är därför bra att veta att du inte enbart bör titta på nikotinstyran.

8. Nikotinpåsar är billigare än rökning och snusning

Nikotinpåsar är billigare än rökning och ofta även billigare än nikotinpåsar. Det är solklart att nikotinpåsar är betydligt billigare än cigaretter men de kan även vara billigare än snus beroende på vilken typ du köper. Alla nikotinpåsar är inte billigare än allt snus men det lägsta priset som du kan hitta en dosa nikotinpåsar för är definitivt billigare än det lägsta priset du kan hitta en dosa snus för. Av denna anledning kan det vara sätt att minska dina kostnader genom att gå över till nikotinpåsar från andra alternativ. Att speciellt gå över från rökning till nikotinpåsar kan spara dig tusenlappar varje månad. Detta är speciellt sant om du köper dina nikotinpåsar online vilket är betydligt billigare än att köpa dem i butik.

SHARE

Lämna ett svar