Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Nikotinpåsar: Hur du Vet Vilken Nikotinstyrka du ska börja med

Velo Nikotinpåsar

Att välja nikotinpåse för nybörjare kan kännas överväldigande. Det finns en mängd olika smaker, format, och nikotinstyrkor att välja mellan. Med det sagt, hur ska du veta vilken du ska välja?

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer nikotinpåse är nikotinstyrkan. Nikotinpåsar finns i flera olika styrkor och olika tillverkare tenderar att presentera nikotinstyrkan på olika sätt. 

En del tillverkare presenterar nikotinstyrkan i form att ”pluggar”, från 1 till 4, eller 1 till 5”. Andra tillverkare presenterar nikotinstyrkan i mg/g.För någon som inte har så mycket erfarenhet av nikotinpåsar kan det kännas svårt att veta vilken nikotinstyrka man ska välja. Därför ska vi reda ut just det i denna artikel så att du kan veta ungefär vilken nikotinstyrka som passar just dig.

Nikotinhalten är inte den enda faktorn som spelar roll

När man diskuterar nikotinhalt är det viktigt att poängtera att nikotinhalten inte är den enda faktorn som påverkar din nikotinupplevelse, även om det är den enklaste referensen att tita på.

Utöver nikotinhalt spelar även fukthalt och ph-nivå en roll i hur du upplever nikotinet. En fuktigare prilla tenderar att upplevas starkare än en torrare prilla eftersom att desto fuktigare prillan är, desto snabbare och effektivare släpper den ut nikotin i blodet. Vidare påverkar även formatet på prillan hur länge nikotinet har en effekt. För en detaljerat genomgång av de olika nikotinstyrkorna på nikotinpåsar, referera till denna artikel.

Nikotinpåsar nikotinhalt

Nikotinpåsar brukar delas in i följande kategorier baserat på deras nikotinhalt.

  • Low: 0.1-6mg/g nikotin (en eller två pluppar)
  • Normal: 7 – 9.9 Mg/g nikotin (två eller tre pluppar)
  • Strong/stark: 10-15mg/g nikotin (Tre pluppar)
  • Extra strong/Extra stark: 15.1-35mg/g (Fyra eller fem pluppar)

Vilken nikotinhalt ska du börja med?

Om du är en nybörjare inom nikotinpåsar beror nikotinhalten du bör börja med på flera olika faktorer. Generellt sett brukar man dock rekommendera att nybörjare börjar med nikotinpåsar som har en längre nikotinhalt, vilket oftast motsvarar standard eller low.

Nikotin är en kemisk substans som man tenderar att utveckla en viss vana för. Med det sagt brukar mer erfarna snusare välja en starkare prilla mer mer nikotinhalt för att få samma nikotinkick som nybörjare får av nikotinpåsar med lägre nikotinhalt. Med detta i åtanke är oftast rekommendationen att nybörjare börjar med de svagaste prillorna, oftast kända som ”low”, vilket oftast motsvarar en plupp. Om du känner att du vill ha en högre nikotinhalt kan du efter detta välja att använda prillor med högre nikotinhalt. Det är däremot inte rekommenderat att nybörjare börjar med de absolut starkaste varianterna eftersom att detta brukar resultera i att man blir snurrig eller till och med illamående.

Fortsättningsvis tenderar även tiden som du använder nikotinpåsar att påverka hur kraftfull ”nikotinkicken” är. Morgonen är oftast den tiden som man upplever nikotinet som starkast och får den mest kännbara nikotinkicken.

Styrkan du bör välja beror på hur van du är med nikotin

Styrkan du bör välja på nikotinpåsarna beror på hur erfaren du är med nikotinpåsar i allmänhet.

Om du aldrig har använt nikotinprodukter tidigare bör du välja nikoptinpåsar med den lägsta nikotinhalte, vilket motsvaras av en plupp. Om du däremot har en viss erfarenhet av nikotinpåsar kan du välja en eller två pluggar. En erfaren nikotinanvändare kan välja nikotinpåsar med två eller tre pluppar, vilket motsvarar en nikotinhalt som är mellan standard och ”extra strong”. För individer som inte är så vana med nikotinååsar eller andra nikotinpåsare att välja den lägsta nikotinsyrkan och sen välja starkare nikotinhalt utifrån detta beroende på hur du upplever styrkan.

Om du är en tidigare rökare eller har använt andra typer av nikotinprodukter såsom klassiskt tobakssnus kan du sannolikt börja med nikotinpåsar som har styrkan ”strong” eller till och med ”extra strong” om du har brukar nikotinpåsar länge.

Olika nikotinstyrkor för olika tillfällen

Många som använder nikotinpåsar väljer att variera nikotinstyrka beroende på tillfälle. De har ofta en nikotinstyrka som de använder till ”vardags” och sen en starkare prilla som de bryter av med när de vill ha en mer kraftfull och tydlig nikotinkick. Om du inte hittar den perfekta nikotinpåsen för dig från start är det helt okej! Du kan experimentera och testa olika styrkor för att hitta den som passar dig allra bäst. Vidare kan du även varierar nikotinstyrka beroende på tillfälle.

Till exempel, på morgonen kanske du vill vakna upp och starta dagen med en mer kraftfull nikotinkick och väljer därför en strong eller extra strong prilla. Andra kanske föredrar en mindre tydlig nikotinkick på morgonen för att undvik att bli snurrig eller känna av en alltför kraftig nikotinkick och väljer därför en nikotinpåse med styrkan ”low.”.

Under dagen kanske du vill ha ett jämnare nikotinintag och använder därför en ”standard” nikotinhalt på prillorna. För att koppla av efter en lång dag är det kanske dags att bryta av med en stark nikotinpåse igen. På samma sätt kanske en del föredrar en nikotinpåse med längre nikotinhalt på kvällen.

Med det sagt finns det inget rätt eller fel när du väljer styrka på dina nikptinpåsar. Det beror helt enkelt på din erfarenhet men också tillfälle och vad du känner för.

Desto mer erfaren, desto högre nikotinhalt

Generellt kan man säga att desto mer van och erfaren en person är med nikotinprodukter och nikotinpåsar, desto högre nikotinhalt kan man klara av. Hjärnan och kroppen har en tendens att vänja sig vid nikotin och bli mindre och mindre påverkad desto längre och desto mer man utsätts för det. Detta är den främsta anledningen till att erfarna snusare brukar gå över till starkare nikotinpåsar över tid för att uppleva samma typ av nikotinkick.

Men med detta i åtanke är det även viktigt att inte börja med en alltför stark nikotinpåse om det är första eller en av de första gångerna som du testar denna produkt. Det finns annars risk att du upplever att du blir yr eller illamående. Som tur är finns det ett brett utbud av olika nikotinstyrkor att välja mellan på marknaden med allt från 0.1-6mg/g nikotin (low) till Extra strong med 15.1-35mg/g nikotin.

SHARE

Lämna ett svar