Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Kan man ta med Nikotinpåsar på Flyget?

Swenico nikotinpåsar

Ska du ut och resa? Naturligtvis ställer du frågan om man kan ta med nikotinpåsar på flyget och om det är tillåtet.

Det korta svaret på den frågan är ja! Du kan ta med både nikotinpåsar och snus på flyget. Detta är goda nyheter för alla som använder nikotinpåsar men låt oss titta närmare på denna fråga i detalj.

Nikotinpåsar på flyget: vad du bör veta

Du får ta med dig nikotinpåsar på flyget. Detsamma gäller andra nikotinprodukter såsom snus och nikotintuggummin. När det kommer till andra nikotinprodukter såsom vapes använder dessa flytande vätska och är därför begränsade till reglerna som gäller för mängden vätska du får ta med dig (100ml) men det är ett helt annat ämne.

När du flyger får du ha nikotinpåsar både i ditt handbagage och ditt incheckade bagage. Många som ska på en längre resa och därmed har med sig ett större antal dosor brukar ofta lägga ett antal dosor i handbagaget och resten i det incheckade bagaget. På så sätt ser du till att du kan avnjuta nikotinpåsar på flyget men också att du har så att det räcker om ditt incheckade bagage kommer på villovägar.

Nikotinpåsar till andra länder: en annan fråga

Att ta med dig nikotinpåsar på flyget är en sak men att ta med nikotinpåsar in i ett nytt land är en annan sak. För svar på frågan om du kan ta med nikotinpåsar på din resa till ett annat land är svaret ofta ja, men det finns några saker att tänka på.

Det finns regleringar för hur mycket tobakssnus du får ta med dig på din resa när du åker till ett annat land. De flesta EU-länder har reglerna att du får ta med dig snus för eget bruk. Vad detta innebär mer exakt är ofta upp till varje enskilt tulltjänsteman eller kvinna men den mängd du tar med dig måste vara rimlig och kunna antas vara för eget bruk.

För nikotinpåsar är det däremot inte lika tydligt alla gånger men generellt kan man säga att om du följer samma princip som med snus, det vill säga att du tar med dig en mängd som kan uppfattas vara för eget bruk, då bör det inte vara några problem.

Särskilda regler gäller däremot i Finland vilket är viktigt att ha i åtanke om du ska flyga dit. Tullverket i Finland skriver följande:

”Nikotinpåsar klassificeras som egenvårdsläkemedel när deras nikotinhalt är högst 4 mg per portionspåse (dygnsdos 96 mg, dvs. en portionspåse på 4 mg tagen en gång i timmen). Nikotinpåsar vars nikotinhalt överskrider 4 mg är receptbelagda.

Kom ihåg att införseln av läkemedel alltid är personlig. Privatpersoner får inte skicka eller föra in läkemedelspreparat åt en annan privatperson.”

Många nikotinpåsar har en nikotinhalt som är högre än 4mg och av den anledningen kan det vara bra att se över nikotinhalten och välja en nikotinpåse som inte överstiger 4mg för att undvika risken att de beslagtas vid inträde i landet.

Fråga ditt flygbolag

Att ta med nikotinpåsar på flyger brukar inte vara något som helst problem. Det som kan vara mer av ett problem är vid inträdet i ditt destinationsland och vad tulltjänstemännen eller kvinnorna säger om du blir stoppad i en kontroll. Men om du vill vara på den säkra sidan när du ska flyga skadar det inte att kontakta ditt flygbolag direkt för att få senaste information om vad som gäller och om flygbolaget har några särskilda regler gällande nikotinpåsar.

För mer detaljerad information om att resa med nikotinpåsar och olika regler som gäller vid resor till andra länder kan du läsa mer i detalj här.

Kontakta ambassaden eller tullet i det lokala landet

Om du vill vara på den säkra sidan och få den senaste informationen om vad som gäller vid inresa i ett land efter flyget kan du kontakta antingen ambassaden i det landet eller tullen. Oftast är det som sagt inga problem att ta med sig nikotinpåsar i mängder som motsvarar eget bruk men det skadar aldrig att fråga och få den senaste informationen.

Fördelar med att flyga med nikotinpåsar

Användare av nikotinpåsar har flera fördelar gentemot individer som använder andra typer av nikotinprodukter. Framförallt när det kommer till rökning, inklusive vape.

Att röka är strängt förbjudet på flyg och detsamma gäller för vapes. Om man mot förmodan skulle få för sig att röka på flyget kommer man att antingen arresteras eller få dryga böter.

 Rökare står därför i ett dilemma då de inte har möjlighet att få sin nikotinkick under flyget. Detta kan vara speciellt frustrerande när det gäller en långdistansflygning som varar i många timmar.

Men om du använder nikotinpåsar står du inte inför detta problem. Eftersom att nikotinpåsar kan användas var som helst, när som helst kan du avnjuta nikotinpåsar även på flyget. Du kan lätt ta en nikotinpåse när du än behagar utan att störa dina grannar på ett sidigt och diskret sätt.

SHARE

Lämna ett svar