Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Hur Använder man Nikotinpåsar?

Swenico nikotinpåsar

Att använda nikotinpåsar är superlätt! Nikotinpåsar används på exakt samma sätt som traditionellt tobakssnus och placeras oralt under överläppen.

Låt oss gå igenom stegen för att använda nikotinpåsar – all white snus, tobaksfritt snus, vitt snus, och alla andra termer som används för att beskriva denna produkt.

Sammanfattat används nikotinpåsar på följande sätt:

  1. Öppna dosan och ta ut en prilla
  2. Placera prillan under överläppen på valfri sida. Prillan bör ligga till sidan av Läppbandet, det så kallade övre mediala labiala frenulat
  3. Använd prillan så kort eller så länge du vill.
  4. Ta ut prillan när du är färdig och lägg den i överlocket på dosan eller i en papperskorg.

1. Öppna dosan och ta ut en prilla

Inga konstigheter med detta steg. Välj och vraka mellan ett stort antal varumärken, smaker, och varianter. Nikotinpåsar finns i ett brett urval av olika styrkor och smaker för alla preferenser.

2. Placera prillan under överläppen

Prillan ska placeras vid överläppen på antingen höger eller vänster sida. Prillan bör inte placeras ”mitt på” då vi har läppbandet, det så kallade övre mediala labiala frenulat som gör att prillan inte ligger idealt där. Att placera prillan där kan kännas obekvämt och är någonting du bör undvika.

Om du väljer att placera prillan på höger eller vänster sida är helt upp till dig och handlar framförallt om en vanesak. Generellt sett brukar högerhänta placera påsen på höger sida och vänsterhänta på vänster sida av ren vana. Du kan givetvis också variera mellan höger och vänster sida om du föredrar. En del individer som snusar mycket brukar ofta byta mellan sidorna eftersom att konstant snusning kan skapa viss mekanisk ”slitage” på tandköttet”. Genom att då byta mellan sidorna kan du undvika att konstant ”slita” på ena sidan och därmed låta respektive sida vila lite.

En del personer använder flera nikotinpåsar samtidigt. Syftet med detta är primärt att få en högre nikotindos. De som använder flera prillor samtidigt brukar oftast placera en prilla på vardera sida. En del kan också ”stapla” två eller flera prillor på varandra och snusa på enbart en sida. Detta har vanligast med ren vana att göra och en preferens att ha något ”gediget” under läppen. 

Oftast är det dock enklare att välja en nikotinpåse med en högre nikotinhalt istället för att använda flera prillor samtidigt. Detta gör även att det går att snusa mer diskret än när man har inne flera prillor samtidigt.

Innan man placerar prillan under läppen väljer många att ”puffa till” prillan. Detta gör man eftersom att prillan ofta är lite ojämn när man tar ur den från dosan. Innehållet i prillan fördelas då jämnare och bättre och gör att den ligger bekvämare under läppen.

3. Använd prillan så länge du vill

Olika tillverkare har olika rekommendationer för hur länge du ska ha inne prillan men sammantaget är rekommendationen att ha den inne i upp till 30-50 minuter. De flesta brukar ha inne prillorna någonstans mellan 10 till 50 minuter. En del har som vana att byta prilla ofta medans andra byter betydligt oftare.

Detta är primärt en vanesak men nikotinpåsen frigör även som mest nikotin i början när den stoppas in. Om du därför vill ha en kraftigare nikotinkick och förhöjd upplevelse kan du byta prilla oftare. Det tar normalt ett antal minuter innan nikotinet i påsen har tagits upp i blodet och börjar verka. Läs vår detaljerade guide till hur länge du kan ha inne prillan här.

Om du vill att prillan ska rinna lite mer kan du även fukta påsen med tungan.

Efter en tid kommer prillan att tappa smak och dess nikotineffekt kommer att minska, vilket gör att det blir dags att byta prilla.

4. Ta ut prillan och släng den

Nästan alla dosor för nikotinpåsar är designade med ett topplock/överlock eller som vissa kallar det, ”dump”. Syftet är att du lätt och enkelt ska kunna göra dig av med den använda prillan när du inte har en soptunna nära till hands.

Olika topplock får plats med olika antal använda nikotinpåsar beroende på dosans design. Däremot får ingen dosa plats med samtliga prillor i dosan efter att alla har blivit använda. Generellt är dock detta inget problem eftersom att många kommer inte enbart att slänga sina prillor i topplocket. Det är inte ovanligt att man går förbi en soptunna och slänger sin prilla där. Men om topplocket blir fullt innan dosan är slut kan du tömma det i en papperskorg.

När dosan är tom bör du lägga den i återvinningen. Nästan alla dosor till nikotinpåsar ska slängas i plaståtervinningen. Du finner ofta information om hur du ska slänga dosan på baksidan. Notera att prillorna inte bör läggas i återvinningen. Pappret till prillorna tillverkas med ett bindemedel som gör att de inte går att återvinna.

Kan man ha nikotinpåsen i underläppen?

Ja, man kan ha nikotinpåsar eller snus i underläppen men däremot brukar inte detta rekommenderas. Det är väldigt få som aktivt snusar genom att placera nikotinpåsen i underläppen. Anledningen till det är att det samlas betydligt mer saliv i underläppen än det gör i överläppen. Eftersom att nikotinpåsar generellt är gjorda för att rinna mindre är detta inte idealt. Den bästa nikotinpåse-upplevelsen får man genom att placera prillan vid överläppen.

SHARE

Lämna ett svar