Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Hur Länge Håller Nikotinet i en Nikotinpåse? Hur Länge kan man ha Inne Nikotinpåsar?

Swenico nikotinpåsar

Olika tillverkare har ibland olika anvisningar för hur länge deras nikotinpåsar håller. Och givetvis är svaret på frågan beroende på vad man menar med detta. Dels har vi smaken som är en faktor men sedan har vi även nikotinet som är en annan.

I denna artikel reder vi ut hur länge man ska ha inne nikotinpåsar, och hur länge nikotinet i dem håller under användning.

Först och främst är det viktigt att poängtera att svaret på denna fråga inte är helt glasklar. Detta beror på det faktum att hur länge en nikotinpåse har nikotin när den används beror på flera olika faktorer. Dessa faktorer är de som påverkar hur snabbt och hur mycket nikotin som tas upp av kroppen. Dessa inkluderar:

  • Påsarnas PH-värde
  • Fuktighet
  • Nikotinhalt

Generellt brukar man säga att endast 10-20% av nikotinet som finns i snus och nikotinpåsar når blodomloppet. Med det sagt är det inte så att en nikotinpåse blir ”helt tom” på nikotin efter den har använts.

Swedish Match konstaterar följande:

”Mindre än hälften av den mängd nikotin som finns i snuset urlakas vid snusning.”

Fortsättningsvis konstaterar de att:

”Endast 10-20 % av det nikotin som finns i snuset från början absorberas via munslemhinnan och tas upp i blodet. Detta betyder att endast 1-2 mg nikotin tas upp i blodet från en prilla på 1 gram innehållande ca 10 mg nikotin.”

Vidare kan man säga att nikotinet i nikotinpåsar avges snabbare än med klassiskt tobakssnus. Detta gör att nikotinpåsar ibland kan upplevas som starkare, även om de innehåller lika mycket, eller mindre nikotin. Ganska kort efter att man har stoppar in en nikotinpåse kommer man att känna hur nikotinet tas upp av blodet. Intensiteten av detta beror dock på nikotinhalten i prillan. 

En blötare prilla avger dessutom nikotin snabbare än en torrare eftersom att nikotinet frigörs snabbare i slemhinnorna.

Hur länge håller nikotinet i en nikotinpåse?

Mot bakgrund av ovanstående fakta kan man konstatera att nikotinet i en nikotinpåse håller betydligt längre än den tid som de allra flesta använder prillorna. Däremot frigörs det som mest nikotin från en nikotinpåse under den första tiden som prillan används. Med detta i åtanke kommer den främsta nikotineffekten av nikotinpåsarna att ske under de första 5-60 minuterna. Ingen tillverkare av nikotinpåsar rekommenderar att använda en nikotinpåse längre än 60 minuter. Detta beror på att smaken kommer att avta och nikotinutsöndringen kommer även att minska drastiskt.

Även om du rent teoretiskt kan använda en nikotinpåse längre än så kommer kroppen att ta upp förhållandevis lite nikotin, till den punkt att det knappt är märkbart, samt att smaken kommer att försvinna. Så även om prillan fortfarande innehåller nikotin efter en stunds användande kommer den tillslut utsöndra så låga nivåer att du till slut inte får någon nikotinupplevelse. Då kan det vara dags att byta prilla.

Sist men inte minst kan prillan, om den används under en längre tid, att upplevas ”slemmig” på grund av allt saliv som den utsätts för. 

Det är helt enkelt helhetsupplevelsen, där nikotinet är en del i det hela, som bör has i beaktning när man ställer denna fråga.

Hur länge ska man ha inne nikotinpåsar?

Hur länge du har inne en nikotinpåse beror till stor del på egna preferenser. Olika tillverkare har olika råd för hur länge du ska ha inne din nikotinpåse men det allmänna rådet är att du kan ha inne en nikotinpåse i mellan 20 till 60 minuter. De allra flesta användare av nikotinpåsar har inne nikotinpåsen mellan 20 och 40 minuter.

Givetvis kan du ha inne den både längre. Mer erfarna snusare tenderar att byta snus oftare eftersom att det innebär en högre frisättning av nikotin. Mindre frekventa snusare kan ofta ha inne prillan längre då de inte känner behov att

Slutsatsen är helt enkelt att du kan ha inne din prilla så lång eller kort tid du vill. Det har framförallt att göra med preferens. Nikotinupplevelsen från nikotinpåsar tenderar dock att vara i upp till 60 minuter, där den främsta nikotinupplevelsen upplevs i cirka 20 till 30 minuter.

SHARE

Lämna ett svar