Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Fördelar med Tobaksfritt Snus [Nikotinpåsar Fördelar]

Swenico nikotinpåsar

Tobaksfritt snus, även känt som nikotinpåsar eller tobaksfria nikotinpåsar är en produktutveckling av det klassiska tobakssnuset. Till skillnad från tobakssnus innehåller nikotinpåsar, eller all-white snus ingen tobak.

Även om tobakssnus har funnits i flera hundra år är tobaksfritt snus en relativt ny uppfinning som enbart funnits på marknaden i ett antal år. Samtidigt har populariteten och användningen av tobaksfritt snus växt explosionsartat. Detta tyder enbart på det faktum att tobaksfritt snus fyller ett hål på marknaden och har flera fördelar jämfört med tobakssnus.

Och givetvis är det så!

Tobaksfritt snus erbjuder en mängd fördelar vilket bidrar till dess popularitet. Låt oss titta närmare på de främsta fördelarna med tobaksfritt snus, även känt som nikotinpåsar eller all-white snus.

Nikotinpåsar har längre hållbarhet än snus

Nikotinpåsar har en specificerad hållbarhetstid på 12 månader men under rätta förutsättningar kan de hålla ännu längre än så. Eftersom att nikotinpåsar inte är en färskvara som snus finns det begränsad risk att dem blir dåliga. Tobak är i grund och botten blad och som du kan föreställa dig blir dessa sämre med tiden. Nikotinpåsar, å andra sidan, innehåller växtfibrer, som inte är en färskvara vilket leder till en längre hållbarhet.

Vid rätt förvaring är hållbarheten för lössnus 14 veckor, för portionssnus och 20 veckor för portionssnus, förutsatt att de har förvarats i kylskåp.

När man talar om hållbarhet med snus jämfört med nikotinpåsar är det dock en skillnad. Tobakssnus kommer att bli dåligt och obrukbart över tid. Sannolikt kommer smaken att bli dålig och snusen kan smaka surt. Nikotinpåsar, däremot, kommer att hålla sig länge och inte försämras dramatiskt. Om det är en fuktig prilla som inte är ”dry”, alltså helt torr, kommer den att bli något torrare. Men framförallt så kan smaken ha avtagit något efter en längre tid.

Nikotinpåsar behöver inte kylförvaras

För att fortsätta på samma spår om förvaring och hållbarhet, nikotinpåsar behöver inte kylförvaras som snus. Eftersom att snus är en färskvara rekommenderas kylförvaring. Kylförvaringen gör att snuset behåller sin rätta konsistens och inte torkas ut. Den goda nyheten är att nikotinpåsar, å andra sidan, inte kräver kylförvaring eftersom att det inte är en färskvara. Problemet med snus är att det blir torrt och dåligt om det förvaras på olämpliga ställen. Detta problem kommer man att kunna undvika med nikotinpåsar. Vidare kan du undvika problemet att ha dosor som tar upp halva kylskåpet.

Det kan vara jobbigt att ständigt behöva tänka på att förvara ditt snus i den rekommenderade temperaturen på 4-8 grader (kylskåpet), vilket är någonting du slipper tänka på med nikotinpåsar.

Du kan ta med ditt tobaksfria snus var du vill utan att behöva oroa dig för värme, till exempel om du lämnar dosan i solen eller bär dosan i fickan när du är utomlands. Prillorna kommer vara lika goda och fräscha ändå.

Nikotinpåsar kan avnjutas var som helst, när som helst

Nikotinpåsar är lätta att använda och kan avnjutas var som helst och när som helst. Till skillnad från rökning behöver du inte gå ut i kylan eller regnet. Du behöver inte heller avbryta det du håller på med. Stoppa helt enkelt in en prilla och njut. Var du än är, när du än känner för det. Utomhus eller inomhus. Det är en lättanvänd och praktisk nikotinprodukt för rekreationsbruk som inte är begränsad när det kommer till användningsområden. Rökare stöter på många problem som snusare inte gör såsom att de inte kan röka inomhus, röka på flygplan, eller på kontoret.

Rinner mindre

Något som många användare av nikotinpåsar uppskattar är att de rinner väldigt lite jämfört med klassiskt tobakssnus. Vidare finns även nikotinpåsar som ”dry”-format som är helt torra och knappt rinner någonting alls.

Vissa användare finner att det är jobbigt när en prilla rinner, och föredrar helst att spotta. Detta problem undviks med tobaksfria nikotinpåsar.

Längre hållbarhet

All-white snus har en längre hållbarhet än klassiskt tobakssnus, både när det kommer till smak och nikotinrelease.

Nikotinreleasen för nikotinpåsar varar längre än tobakssnus och smaken tenderar att hålla längre också. Detta gör att nikotinpåsar kan användas något längre än vanliga snusprillor.

Missfärgar inte tänderna

En viktig fördel som gör att många snusare väljer att gå över till nikotinpåsar är att de inte missfärgar tänderna. Eftersom att tobakssnus innehåller tobak som är brunt missfärgar det tänderna.

Nikotinpåsar, å andra sidan är vita både innan och efter användning, vilket är anledningen till att de kallas ”vitt snus” eller ”all-white snus”. Fördelen med att prillorna är helt vita är att de inte missfärgar tänderna.

Ger inte dålig andedräkt

Tobakssnus tenderar att leda till dålig andedräkt. Generellt kan man säga att detta beror på att tobaksrester stannar kvar i munnen och ger upphov till en dålig lukt.

Brukare av nikotinpåsar, däremot, behöver inte hantera detta problem. Eftersom att nikotinpåsar inte innehåller någon tobak leder det inte till dålig andedräkt. Faktum är att nikotinpåsar, med alla sina goda smaker faktiskt kanna motsatt effekt och istället leda till en godare andedräkt.

Finns i ett stort urval av smaker

Utbudet av nikotinpåsar växer så det knakar och idag finns nikotinpåsar i en mängd olika smaker att välja mellan. Från klassiska fruktsmaker, till olika former av mint, och även mer unika smaker såsom Jalapeno och lakrits. 

Det faktum att nikotinpåsar inte innehåller någon tobak ger tillverkare i princip fria möjligheter när det kommer till smaksättning

Med tobakssnus måste tillverkarna alltid tänka på smaken från tobaken när de skapar sina smaksättningar. Detta gör att utbudet av smaksatt tobakssnus är relativt begränsad.

Detta är en god nyhet för användare av nikotinpåsar eftersom att det har lett till ett stort urval av smaker att välja mellan. På så sätt kan du hitta den smak som passar just dig bäst!

Rökfri produkt som inte skadar dina lungor

Det är allmänt känt att rökning är extremt farligt för lungorna och vår hälsa. Inandningen av rök är associerad med en mängd olika hälsoproblem och åkommor, inte minst lungcancer.

Det är uppskattat att drygt 7 miljoner dödsfall varje år är direkt kopplade till rökning.  

Eftersom att användningen inte är en förbränningsprodukt, inte innehåller tobak, och inte är avsedd för att rökas vid användning undviker man de hälsoproblemen som är associerade med rökning.

Olika alternativa produkter har dykt upp på marknaden, antingen som rökavvänjning eller som alternativ för rökare. Nikotinpåsar anses vara ett bra alternativ till rökning, även om det inte marknadsförs som, eller är medicinskt godkända som ett hjälpmedel för att sluta röka. Man kan däremot se en tydlig koppling mellan det faktum att Sverige har lägst antal rökare i hela EU och svenskarnas användning av snus. Och eftersom att nikotinpåsar är ett tobaksfritt alternativ och en vidareutveckling av snus kan det vara ett om än bättre alternativ till rökning.

Diskret användning

Nikotinpåsar kan användas diskret var som helst och när som helst. Majoriteten av prillor är i slim-format vilket gör att de sitter slimmat under läppen. Utöver detta finns det även mini-prillan som ger helt diskret snusning. Mini-prillor är lätta att använda och märks många gånger inte ens.

Fri från tobak

Sist men inte minst, nikotinpåsar är som bekant fri från tobak. Tobak är associerat med flera olika skadliga substanser. Eftersom att många är bekanta med riskerna rörande tobak, möjliggör nikotinpåsar möjligheten till avnjutning helt utan tobak. Studier har funnit att tobakssnus innehåller ett antal potentiellt cancerogena ämnen och detta är någonting som man undviker. Även om svenskt snus behandlas på ett sätt som minimerar dessa cancerogena ämnen till extremt låga nivåer och höga kvalitetsstandarder som Gothiatek är det såklart bra att vara försiktig – vilket man nu kan med nikotinpåsar.

Hur mycket bättre är tobaksfritt snus?

Som vi har konstaterat ovan finns det flera fördelar med nikotinpåsar vilka är viktiga anledningar till att dess popularitet har ökat så mycket. Nikotinpåsar har flera fördelar jämfört med klassiskt tobakssnus, men huruvida någon väljer tobakssnus eller tobaksfritt snus beror på egna preferenser. Om några av de punkterna som diskuterades ovan är viktiga för dig däremot, då kan nikotinpåsar vara ett bättre alternativ.

SHARE

Lämna ett svar