Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Vitt Snus som Inte Rinner – Mindre Rinn med Nikotinpåsar [Tips & Guide]

Swenico nikotinpåsar

När det kommer till nikotinpåsar och rinn är detta någonting som är högst individuellt. Dels hur mycket en nikotinpåse rinner, men även huruvida detta är en del av snusandet som man uppskattar eller inte.

En del tycker om rinnet från nikotinpåsar och uppskattar smakreleasen som kommer från rinnet. Andra ogillar rinn från nikotinpåsar och försöker att hitta en nikotinpåse med minimalt rinn och spottar ut rinnet om den väl börjar rinna.

Om du är i laget att du ogillar rinn från vitt snus och vill minimera detta ska vi i denna guide gå igenom allt du bör veta om nikotinpåsar och rinn – samt vad du kan göra för att minska rinnet.

Nikotinpåsar och rinn – vad du bör veta

Faktum är att alla nikotinpåsar kommer att rinna för eller senare. Flera varumärken konstaterar att deras nikotinpåsar inte rinner men detta är inte helt korrekt. Syftet är givetvis att poängtera att nikotinpåsarna rinner minimalt, men anledningen till att nikotinpåsar rinner beror framförallt inte på nikotinpåsen i sig utan din salivproduktion. Sedan kommer naturligtvis olika nikotinpåsar att rinna olika mycket och detta ska vi titta närmare på längre fram.

En av de mest centrala delarna som påverkar hur mycket rinn som du upplever från en nikotinpåse beror faktiskt på din egna salivproduktion. Din mun producerar ständigt saliv och om du har en hög salivproduktion kommer din nikotinpåse naturligtvis att rinna mer än hos någon som har en lägre salivproduktion.

Tillverkare av nikotinpåsar kan utveckla deras produkter för att minimera rinn men i grund och botten är det inte nikotinpåsen som rinner utan ditt saliv som konstant produceras. Även om du har en helt torr nikotinpåse kommer den att bli blöt när den ligger under din läpp och kontinuerligt blir utsatt för saliv.

Desto längre tid du har inne nikotinpåsen under läppen, desto mer saliv kommer att hinna produceras, och desto mer saliv kommer nikotinpåsen att utsättas för. Detta gör att nikotinpåsen till slut kommer att vara helt genomblöt och därmed rinna mer.

Så om du ogillar rinnet från nikotinpåsar, vad kan du då göra åt det?

Välj en torrare nikotinpåse

Eftersom att du inte kan påverka din egna salivproduktion får du titta på de sakerna som du kan påverka. En av de viktigaste sakerna här är typen av nikotinpåse du väljer.

Den allra viktigaste faktorn som påverkar hur mycket en nikotinpåse rinner är dess fukthalt. Givetvis kommer en fuktigare prilla att rinna mer än en som är helt torr.

En nikotinpåse som har hög fukthalt från början kommer göra så att du snabbare tar upp nikotin i blodet men det kommer också göra att den rinner tidigare och mer. En fuktig nikotinpåse behöver en mindre mängd saliv för att den ska bli ”mättad” av fukt och därmed börja rinna tidigare.

Den bästa lösningen är därför att titta på fukthalten när du köper nikotinpåsar. De flesta nikotinpåsar har en torr påse med ett något fuktigt innehåll. Leta istället för ”all dry” eller ”dry” som indikerar på att prillan är helt torr.

Nikotinpåsar och fukthalt

Låt oss titta på några av de vanligaste och mest populära varumärken och deras respektive fukthalt.

ZYN mini dry

Fukthalt: 2,70%

VOLT Pearls

Fukthalt: 13,7%

XQS slim

Fukthalt: 25%

VOLT Slim

Fukthalt: 39,00%

Swave Slim

Fukthalt: 40,00%

XR Free from Tobacco

Fukthalt: 41,5%

ZYN mini dry är idag en av de torraste nikotinpåsarna på marknaden som är nästintill helt torr. Detta gör det till ett av de bästa valet om du är ute efter en helt torr prilla som rinner minimalt. Som du kan se varierar fukthalten bland olika nikotinpåsar väldigt mycket vilket förklarar varför du kan uppleva att del nikotinpåsar rinner mycket och andra knappt någonting alls. Att välja en lämplig nikotinpåse med lägre fukthalt kan därför vara svaret som du söker efter.

Använd nikotinpåsen en kortare stund

Som konstaterats tidigare påverkar tiden som du använder nikotinpåsen hur mycket den rinner. Desto längre du använder nikotinpåsen, desto mer rinner den.

En bra lösning är därför att använda nikotinpåsen en kortare tid så att den aldrig hinner bli genomblöt och börja rinna. Det finns många som endast har nikotinpåsen inne i 5 till 15 minuter. Under den tiden hinner du få nikotinkicken men du slipper rinnet.

Formatet påverkar mängden rinn

Även om fukthalten är det som påverkar hur mycket en nikotinpåse rinner mest finns det även fler faktorer att ta hänsyn till. Formatet på prillan är en sådan.

Nikotinpåsar finns i flera olika format men de vanligaste är mini, slim, och large.

Generellt kan man säga att desto större prilla du har, desto mer rinner den. 

Du kan tänka dig en nikotinpåse som en tvättsvamp. En större tvättsvamp kommer naturligtvis att kunna suga upp mer vatten än en liten. Samma princip gäller även för nikotinpåsar. Vidare kommer en större nikotinpåse i kontakt med en större yta av läppen och tandköttet vilket gör att den kan dra år sig fukt snabbare.

De bästa formaten för att minimera rinn är därför mini eller slim.

SHARE

Lämna ett svar