Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Vilken Sida ska man Snusa på?

Swenico nikotinpåsar

Nikotinpåsar placeras vid oralt vid överläppen och används i upp till 60 minuter. När du är färdig tar du ut prillan och lägger den i soptunnan eller i topplocket på dosan.

Men vilken sida ska man lägga snusen på?

När du stoppar upp en nikotinpåse under läppen har du sannolikt inte tänkt så mycket på vilken sida du lägger den på. Det har sannolikt gått helt med automatik utan att du har tänkt efter vilken sida du lägger den på.

Detta har säkert fått dig att ställa dig själv frågan: vilken sida ska man snusa på? Och spelar det någon roll?

Nikotinpåsar och klassiskt tobakssnus används på exakt samma sätt och därför är denna artikel applicerbar på snus, inte bara nikotinpåsar.

Vilken sida ska jag lägga nikotinpåsen på?

Svaret på den frågan är att det inte spelar någon roll. Prillan bör placeras på antingen höger eller vänster sida och inte ”mitt på” då det finns en sträng som går mellan överläpp och tandköttet. Av denna anledning är det inte så bekvämt att placera prillan där, men det är också inte en ideal plats på grund av att det kommer att synas tydligare när du har prillan under läppen. 

Den bekvämaste platsen (och rätta) platsen är på antingen höger eller vänster sida. Däremot är det helt upp till dig om vilken sida som du väljer.

Vanligtvis går det helt på automatik och du stoppar upp en prilla där det känns bekvämt. Det finns alltså inget rätt eller fel här.

Högerhänta snusar oftas på höger sida och motsatt för vänsterhänta

Högerhänta stoppar vanligast upp prillan med sin högerhand. Detta gör att det blir mest naturligt att lägga prillan på höger sida. Omvänt använder vänsterhänta sin vänsterhand och placerar ofta prillan på vänster sida.

Med det sagt finns det många högerhänta som snusar på vänster sida och vice versa, men det är en förklaring till varför många snusar på en viss sida utan att någonting ha tänkt efter varför.

Många snusare varierar sida

Många snusare och användare av nikotinpåsar brukar variera sidan som de placerar prillan på. En anledning till det är att prillan tenderar att ”kännas” mindre när man har snusat på samma sida en längre tid. Genom att då lägga prillan på den andra sidan kan man få en större upplevelse av prillan, till exempel liter mer sting av en prilla med mintsmak.

En annan anledning till att många varierar sidan som de snusar på är för att de vill slita mindre på tandköttet. När prillan ligger under läppen kan den skapa en viss friktion mellan prilla och tandkött. Detta kan märkas om du har använt många prillor under en dag och använt dem på samma sida. För att därför slita mindre och ge överläppen lite vila kan det vara bra att då och då variera och lägga prillan på den andra sidan.

En vanesak och det man är mest bekväm med

Vilken sida du lägger nikotinpåsen på är en vanesak och oftast har det att göra med vilken sida du började snusa på. Det man är van med är också det som oftast är mest bekvämt. Det viktigaste är att du snusar på den sidan som känns skönast och som ger dig den bästa upplevelsen.

Slutsats

Det finns inget rätt eller fel när det kommer till sidan som du lägger din prilla på. Det viktigaste är att du snusar på den sida som du är bekvämast med. Om du enbart har snusat på en sida under en längre tid kan det kännas onaturligt att lägga prillan på andra sidan. Många tänker inte på vilken sida de snusar på eftersom att det går på automatik. Detta har till stor del att göra med om de är vänsterhänta eller högerhänta eftersom att detta påverkar vilken sida man är mest sannolikt att lägga in prillan på.

Då och då kan det dock vara bra att bryta av med att byta sidan som du snusar på för att ge din överläpp lite vila och återhämtning från friktionen och påverkan som prillan kan ha på tandköttet och läppen.

SHARE

Lämna ett svar