Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Vilka Smaker finns det på Nikotinpåsar?

Swenico nikotinpåsar

Nikotinpåsar har ökat avsevärt i popularitet under de senaste åren. Allt fler upptäcker fördelarna med ett modernt nikotinalternativ som är helt rök-och tobaksfritt som är fräscht och inte missfärgar tänderna. Både i Sverige, med en lång snuskultur, men även internationellt där tobakssnuset aldrig fått fäste på de flesta platserna, av flera anledningar.

Nikotinpåsar är en relativt ny produkt på marknaden men tekniskt sett är det en produktutveckling av det klassiska tobakssnuset som har en månghundraårig historia i Sverige. Nikotinpåsar används på samma sätt som tobakssnus med den största skillnaden att de inte innehåller något tobak.

Det finns flera fördelar med nikotinpåsar vilka är centrala för den ökade användningen. Några av fördelarna inkluderar:

  • Missfärgar inte tänderna
  • Fritt från tobak
  • Hälsosammare än tobaksalternativ
  • Finns i många olika smaker

Så vilka smaker finns det på nikotinpåsar?

Det korta svaret är att nikotinpåsar finns i en stor mängd olika smaker och utbudet fortsätter ständigt att växa. Men låt oss utveckla detta.

Nikotinpåsar och smaker

Idag finns nikotinpåsar i en stor mängd olika smaker och utbudet fortsätter ständigt att växa. Den viktigaste anledningen till att nikotinpåsar finns i så många olika smaker är det faktumet att de inte innehåller någon tobak.

Tobakssnus finns idag i flera olika smaker men tillverkarna är alltid begränsade av själva tobakssmaken. Tobakssnus har alltid en central smak av tobak och när man smaksätter tobakssnus måste man ta hänsyn till hur smaksättningar blandar sig med tobakssmaken, som alltid kommer att vara den centrala smaken i tobakssnus.

Nikotinpåsar, å andra sidan, innehåller växtfiber vilket är i princip smaklöst. Av denna anledningen behöver inte tillverkar ta hänsyn till detta som man måste göra när man tillverkar tobakssnus. Detta gör att möjligheterna för smaksättning av nikotinpåsar är i princip oändliga. Detta är den viktigaste anledningen till att nikotinpåsar finns i så många olika smaker.

Tobakssnus har en väldigt distinkt smak och detta är en smak som inte tilltalar andra. Nikotinpåsar ger användare en möjlighet att välja sin favoritsmak utan tobakssmaken.

Så, vilka smaker finns det på nikotinpåsar? Låt oss titta närmare på utvecklingen.

Utvecklingen av smaker på nikotinpåsar

Nikotinpåsar fick sitt genomslag under 2017 och 2018 då de växte explosionsartat i popularitet. Under denna tid fanns det fortfarande relativt få tillverkare och endast ett fåtal varumärken på marknaden, framförallt ZYN och Velo (då känt som lyft). Men i takt med att efterfrågan ökade gjorde så även antalet varumärken och framförallt deras utbud.

Idag leder nikotinpåsar utvecklingen av nyanseringar på marknaden. Under 2022 stod nikotinpåsar för 77% av alla nyanseringar och tobakssnus endast för 23%.

Detta beror på flera olika faktorer men framförallt beror det på följande:

  • Tillverkare av nikotinpåsar är mer innovativa och mer moderna
  • Kunderna förväntar sig och vill ha nya produkter
  • Tillverkare har större möjlighet till att utveckla nya smaker

Enligt Snusjournalens studie svarade fyra av fem snusare att smaken var en av de viktigaste faktorerna när man väljer produkt. Generellt sett såg man dessutom att smaken, nikotinstyrkan och påsens storlek är viktigare för kvinnor. 

Vilka smaker finns det på nikotinpåsar?

Mot bakgrund av ovanstående finns det idag ett stort utbud av olika smaker på marknaden. Utvecklingen har gått fort och på endast några år har det gått från att endast finnas ett tiotals smaker på marknaden till hundratals från olika tillverkare.

Mintsmaker är överlägset mest populära för nikotinpåsar. Utöver detta är även olika typer av fruktsmaker mest populära. Utöver detta finns det mer unika och speciella smaker som är speciellt uppskattade. Ofta är det smaker som är inspirerade av andra, redan existerande smaker som är populära, till exempel, dryckesinspirerade smaker som folk är väl bekanta med.

Bär

Idag utgör bärsmaker en stor andel på marknaden för nikotinpåsar. Här finns det naturligtvis massor att välja på, inklusive hallon, blåbär, jordgubbe, 

Majoriteten av smakerna på marknaden som är inspirerade av bär har inte endast smak av en typ av bär (även om detta också förekommer). Istället är det ofta en blandning av olika bär såsom VOLT Pearls Twisted Berry eller VOLT Dark Frost.

Några av de mest populära bärsmakerna inkluderar körsbär, vinbär, jordgubbar, och blåbär.

Om du uppskattar nikotinpåsar med fräscha och fruktiga smaker är nikotinpåsar med smak av bär ett populärt val.

Frukt

En annan typ av smak för nikotinpåsar är olika fruktsmaker. Detta är ett fräscht alternativ för dig som vill ha en fruktig upplevelse.

Några av de mest populära fruktsmakerna på marknaden inkluderar äpple, apelsin, citron, samt tropiska frukter såsom mango, passionsfrukt, och persika.

På marknaden är citrussmaker överlägset populärast, där citron, lime, och apelsin utgör en stor del av fruktsegmentet. Detta på grund av att dessa smaker ger en fräsch och uppfriskande smakupplevelse.

Utöver de klassiska fruktsmakerna finns det även mer unika och spännande smaker som ger en upplevelse utöver det vanliga. Det kan inkludera smaker såsom vattenmelon, banan

Om du vill ha en unik smakupplevelse kan du testa någon av dessa smaker. Vem vet, du kanske blir positivt överraskad och hittar din nya favorit!

Mint

Olika typer av mintsmaker har länge utgjort majoriteten av nikoitnpåsarna på marknaden. I en studie av Snusjournalen konstaterade man att den i särklass vanligaste smaksättningen av nikotinpåsar är mint som utgör smaken på hälften av alla tobaksfria alternativ.

De vanligaste typerna av mintsmaker är menthol, spearmint, mynta, pepparmint, och eucalyptus.

Nikotinpåsar med mintsmaker är ett populärt alternativ för vardagsbruk som fungerar väl oavsett tillfälle. Nikotinpåsar med mintsmak ger en uppfriskande och fräsch uplevelse som dessutom bidrar till en fräschare andedräkt.

Övriga smaker

Övriga smaker är sådana som inte är de klassiska smakerna du kan förvänta dig. De är inte vanliga fruktsmaker utan ofta något helt unikt som kommer att ge dig en smakupplevelse utöver det vanliga.

Några av de unika smakerna som finns på marknaden inkluderar ingefära, cola, jalapeno, och vanilj.

Det finns även ett stort antal nikotinpåsar som är inspirerade av diverse drinkar som passar dig speciellt om du har en favoritdrink som du älskar. Det kan till exempel vara daiquiri, pina colada.

Många nikotinpåsar har endast en tydlig smak, såsom äpple eller mint, men de nikotinpåsar som har en kombination av smaker är ofta de som kan förvåna allra mest. För många kan till exempel smaken Jalapeno lime låta lite konstig, men faktum är att detta är en av de mest populära smakerna på marknaden idag, tillverkad av Loop.

En annan smak som har ökat i popularitet under den senaste tiden är kaffe. Detta är en smak som de allra flesta är väl bekanta med och uppskattar. Det är ett uppfriskande och välsmakande alternativ som passar de flesta tillfällena.

Testa olika smaker för att hitta din favorit

Med så många olika smaker på marknaden kan det kännas svårt att veta vilken du bör välja.

Vår rekommendation för dig är att börja med utgångspunkten vilken smaktyp du föredrar. Sött, surt, salt, friskt, fruktigt? Genom att bestämma detta har du begränsat dina val och kan sedan gå vidare till att titta på en specifik typ av smak. Till exempel, om du föredrar nikotinpåsar med en söt smak bör du titta på smaker som är i link med detta. Det kan till exempel vara vanilj, persika, eller cola. Om du föredrar sura eller syrliga smaker kan du titta på alternativ såsom äpple, citron, eller lime.

Men oavsett är vår bästa rekommendation att helt enkelt testa olika smaker för att hitta din favorit. Många gånger kan du bli förvånad över en viss smak som du inte trodde att du skulle tycka om, men som överraskade dig på ett positivt sätt.

Nikotinpåsar – olika smaker för alla tillfällen

Den goda nyheten är att med så många olika nikotinpåsar på marknaden att välja mellan finns det en smak för alla. Men en annan god nyhet är att du inte är begränsad till att endast använda en smak. Faktum är att många nikotinpåse-användare brukar ha flera olika smaker och variera beroende på tillfälle och vad de känner för. Genom att ha flera olika smaker hemma har du flera valmöjligheter och kan välja den smak som du känner för just nu. Kanske känner du för någonting uppfriskande efter en måltid, då kan en mintsmak passa väl. Vill du ha något sött och gott på en solig dag? Då kanske en söt tropisk smak är den rätta smaken för det tillfället. Att ha flera smaker hemma gör att du enkelt kan välja den bästa smaken för tillfället och för att passa din känsla just i den stunden.

SHARE

Lämna ett svar