Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Var är Zyn tillverkade? Förklarat!

Var är Zyn tillverkade? Förklaras!

Zyn är ett nikotinpåse -varumärke som inte behöver mycket introduktion. Det är ett av de äldsta märkena av nikotinpåsar på marknaden och det är också en av de äldsta.

En intressant fråga som du kan vara nyfiken på är där Zyn nikotinpåsar tillverkas.

Idag finns det ett oändligt urval av nikotintillverkare över hela världen och antalet fortsätter bara att öka. Som sagt, platserna där varje enskilt varumärke gör sina nikotinpåsar varierar. Men låt oss börja med att titta närmare på Zyn specifikt.

Där Zyn Nicotine Puches tillverkas

Zyn är ett varumärke från Swedish Match – den största tillverkaren av svenska Snus i världen. Swedish Match har en mer än sekel lång historia och har ett stort antal märken till sitt namn – både snus- och nikotinpåsar.

Svensk match är naturligtvis ett svenskt företag, med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Men 2022 förvärvade Philipp Morris, ett av de ledande tobaksföretagen i världen i svensk match. Men medan ägandet förändrades förblev verksamheten i Swedish Match (och Zyn) väsentligen densamma, inklusive fabrikerna.

På grund av företagets stora storlek och de stora volymerna av SNUS och nikotinpåsar som företaget säljer har svensk match naturligtvis flera fabriker.

För Zyn finns det dock två fabriker. En i Sverige och en i Kentucky. Som sagt är Zyn Nicotine Pouches tillverkade i Sverige och Kentucky, USA.

Fabriken i Kentucky har drivits av svensk match i många år för tillverkning av svenska Snus för den amerikanska marknaden. När Swedish Match lanserade Zyn 2016 använde de också denna fabrik för tillverkning av Zyn Nicotine Puches för den amerikanska marknaden. Under 2019 avslutade Swedish Match en utvidgning på 115 miljoner dollar av sin Owensboro -fabrik. Utvidgningen av dess fabrik gjordes specifikt för Zyn på grund av den snabba tillväxten av Zyn i USA. Denna utvidgning tillförde totalt 120 jobb. Ursprungligen hade Swedish Match planer under 2017 att utöka fabrikskapaciteten med ett tvåårigt byggprojekt och en investering på 40,9 miljoner dollar. Den initiala projektionen mer än fördubblats under de följande två åren.

Med slutförandet av Owensboro-expansionen växte produktionskapaciteten för Zyn fem gånger.

Zyn -fabriken i Sverige ägnas åt distributionen av Zyn för i huvudsak alla andra delar av världen än USA. Fabriken som Swedish Match använder i Sverige har använts för SNUS i många år så det var naturligtvis stor intern expertis när det gäller att göra orala nikotinprodukter när Swedish Match först lanserade Zyn.

USA Zyn fabrik

Även om Zyn förblir populär över hela världen, är USA en särskilt viktig marknad som har sett imponerande tillväxt under åren.

I själva verket hade Swedish Match en marknadsandel på 67% i USA i början av 2023, varav de flesta bestod av Zyn -försäljning. Mellan september 2019 och mars 2022 ökade dessutom Zyns försäljning från ”cirka 20 miljoner påsar per månad under det sista kvartalet 2019 till mer än 140 miljoner påsar per månad under första kvartalet 2022.”

I början av 2023 rapporterade företaget en försäljning på 261 miljoner påsar.

Som sagt är det ganska värdefullt att ha en lokal fabrik i USA som ägnas åt den amerikanska marknaden. För det första förenklar det distributionsprocessen och undviker att behöva importera nikotinpåsarna från Sverige till USA. För det andra skiljer sig märkningen och designen av Zyn i USA från resten av världen så att ha en fabrik som är dedikerad till en viss typ gör tillverkningsprocessen enklare.

Dessutom har Zyn olika produkter för USA och för resten av marknaderna. Specifikt säljs inte Zyn Slim i USA. Zyn gör bara mini torr. Anledningen till detta har att göra med marknadspreferens. Eftersom länder som Sverige har en lång historia av att använda tobakssnus, tilltalar Zyn Slim (som är en något fuktig påse) många användare i Sverige och Europa men kanske inte i USA.

Som sagt, beslutet att ha en Zyn -fabrik i Sverige och ett i USA är en strategisk beslut. Detta beslut varit också extremt värdefullt för Zyn att stärka sin position på den amerikanska marknaden, något som har visat sig vara extremt fruktbart.

SHARE

Lämna ett svar