Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Vad är Nikotinpåsar? Komplett Guide

SWENICO Nikotinpåsar

Kärt barn har många namn. Några av de termer som används för att beskriva samma sak är:

  • All-white snus
  • Vitt snus
  • Tobaksfritt snus
  • Tobaksfria nikotinpåsar
  • Nicopods
  • Nicotine pouches
  • Super white
  • Helvit snus
  • All white
  • All-white portion

…Med flera

Nikotinpåsar är relativt nya på marknaden och tillkom några år tillbaka som en produktutveckling av tobakssnus. Tobakssnus har funnits i flera hundra år i Sverige och även om det finns en del likheter med snus finns det flera viktiga skillnader. Nikotinpåsar är helt fria från tobak. De innehåller normal växtfibrer, smakämnen, och nikotin. Idag finns nikotinpåsar i en oändlig mängd olika smaker, från kaffe till mint och bär.

Nikotinpåsar finns i flera olika format. De vanligaste är slim-och miniformat. Miniformat innebär att prillorna är mindre än vanliga vilket gör att man kan snusa mer diskret. Slim-påsar är mer avlånga än traditionella portionspåsar vilket gör att de sitter mer diskret och slimmat under läppen.

Vad är nikotinpåsar?

Nikotinpåsar är sammansatta av ett genomsläppligt påsematerial och ett icke-tobakssubstrat till vilket nikotin och smakämnen tillsätts. Själva påsen är tillverkad av viskosfibrer som är sammanbundna genom kemisk, värme- eller lösningsmedelsbehandling, och det icke-tobaksbaserade substratet består huvudsakligen av vatten och mikrokristallin cellulosa, som tillsammans utgör cirka 80–90 % av nikotinpåsen. Andra standardingredienser finns i denna blandning, inklusive en pH-buffert, ett fyllnadsmedel, salt, smaktillsatser och aromämnen, sötningsmedel och nikotin utvunnen från tobaksblad.

Visuellt skiljer sig nikotinpåsar inte sig från portionssnus, förutom att den är vit snarare än brun på grund av frånvaron av tobak (även om vissa påsar kan ha en lätt färgton och inte är helt kritvita).

Vad innehåller tobaksfritt snus?

Den mest centrala ingridiensen i tobaksfritt snus är växtfibrer (cellulosablandning). Olika tillverkare använder olika typer av cellulosablandning. VELO, till exempel, använder fibrer från eukalyptus och tall. Vidare innehåller nikotinpåsar nikotin. Nikotinhalten kan variera mycket beroende på typen du väljer.

Fördelar med nikotinpåsar

Nikotinpåsar erbjuder en rad fördelar framför traditionellt tobakssnus. Framförallt missfärgar inte vitt snus tänderna eftersom att de kommer i ett helvitt format som håller sig vitt under hela användningstiden. Eftersom att de inte innehåller tobak finns det också större möjligheter till olika smaker vilket kan ses på det breda utbudet av smaker som finns idag. De är också ett bättre alternativ för de som inte gillar doften eller smaken av traditionellt snus.

Nikotinpåsar kommer antingen helt torra, känt som ”dry”, eller något fuktade. Nikotinpåsar rinner därför antingen inte alls, eller rinner betydligt mindre än vanligt tobakssnus. Detta gör att man inte behöver spotta när man använder nikotinpåsar som vissa kan behöva när de använder tobakssnus.

SHARE

Lämna ett svar