Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Vad är Nikotinpåsar Gjorda av?

Nikotinpåsar

Nikotinpåsar skiljer sig från klassiskt tobakssnus på några olika sätt. Men som du säkert känner till är den främsta skillnaden att nikotinpåsar inte innehåller någon tobak. Det är därför nikotinpåsar ibland brukar kallas ”tobaksfria nikotinpåsar” för att tydliggöra det faktumet att de inte har någon tobak.

Eftersom att nikotinpåsar inte innehåller tobak behöver fyllningen ersättas med något annat.

Vad är nikotinpåsar gjorda av?

Istället för tobak använder nikotinpåsar olika typer av växtfibrer. Olika märken och tillverkare använder olika sorters växtfibrer för att uppnå de egenskaperna som de vill ha i sina prillor.

Huvudkomponenterna i nikotinpåsar är växtfiber, nikotin, och olika aromer för smaken.

Låt oss titta närmare på innehållen i nikotinpåsarna från de vanligaste tillverkarna:

Velo innehåll

Vatten, fyllnadsmedel (E460), smakförstärkare (koksalt), xylitol, nikotin, aromer, förtjockningsmedel (E401), salmiak, surhetsreglerande medel (E500), sötningsmedel (E950)

Zyn innehåll

Ingredienser: vatten, fyllnadsmedel (E 460), växtfiber, fuktighetsbevarande medel (E 422), vegetabilisk olja, salt, surhetsreglerande medel (E 525), aromer, nikotin, emulgeringsmedel (E 471), sötningsmedel (E 950).

VOLT innehåll

Vatten, fyllnadsmedel (E 460), växtfiber, fuktighetsbevarande medel (E 422), surhetsreglerande medel (E 500, E 509), salt, aromer, nikotin, emulgeringsmedel (E 471), sötningsmedel (E 950).

Zone X

Växtfiber, Vatten, Fuktighetsbevarande medel (E422), Aromer, Smakförstärkare (koksalt), Nikotin, Salmiak, Surhetsreglerande medel (E500), Sötningsmedel (E950)

Loop

Fiber, vatten, nikotin, aromer, sötningsmedel (E968, E950), surhetsreglerande medel (E500, E330), fuktighetsbevarande medel (E401, klumpförebyggande medel (E551) natriumklorid, konserveringsmedel (E202)

Vad är växtfiber?

Växtfiber är precis som det låter, fiber från växter. Växtfiber kan komma från en mängd olika växter och olika tillverkare använder olika former av växtfiber. Wikipedias definition av växtfiber är följande:

”Växtfibrer är uppbyggda av cellulosa och utvinns som regel ur spånadsväxter. Vanligtvis delar man upp växtfibrerna i frö- och fruktfiber respektive stjälk och bastfiber. Till den första gruppen hör exempelvis bomull och kapok. Till den andra gruppen hör exempelvis lin, rami och hampa.”

Olika typer av växtfiber har varierande styvhet och detta är även en av anledningarna till att olika tillverkare väljer att använda olika typer av växtfiber. Som du säkert har märkt kan nikotinpåsar från olika tillverkare kännas olika mjuka, och detta är en viktig anledning. En annan anledning är givetvis även hur växtfibrer är behandlat och hur väl det är malt.

Som du ser använder alla nikotinpåsar växtfiber som fyllnad i sina prillor. Det finns dock olika typer av växtfibrer och informationen om vilken typ av växtfiber som olika tillverkare använder är inte alltid lika tydlig. Den enda tillverkare som uttryckligen anger vilken typ av växtfiber som används är Velo.

Typer av växtfibrer som används av olika tillverkare av nikotinpåsar

Velo växtfiber

Velo tillverkas med växtfiber från eukalyptus och tall.

 Zyn växtfibrer

Växtfiber – anger inte vilken typ.

VOLT växtfiber

Växtfiber – anger inte vilken typ.

Zone X

Växtfiber – anger inte vilken typ.

Loop

Växtfiber – anger inte vilken typ.

Fördelar med växtfiber i nikotinpåsar

Det finns flera fördelar med växtfiber för användning till prillor vilket är varför det har blivit den centrala ingrediensen i nikotinpåsar att ersätta tobak.

Först och främst rinner växtfiber inte på samma sätt som tobak gör. Vidare har växtfiber inte någon smak vilket möjliggör smaksättning på ett helt annat sätt än med tobak. Detta är anledningen till att det finns så många goda smaker att välja mellan när det kommer till nikotinpåsar.

Växtfiber gör också att prillorna kan hålla längre och släppa ifrån sig både smak och nikotin under en längre tid. Detta gör att tobaksfria niikotinpåsar håller något längre än klassiskt tobakssnus.

En annan fantastisk fördel är att tobaksfria nikotinpåsar inte behöver förvaras i kylskåp. Tobakssnus behöver förvaras i kylskåp och har en betydligt kortare hållbarhetstid än nikotinpåsar – även när de förvaras i kylskåp. Vidare tenderar tobakssnus att bli torra och tappa smak över tid, speciellt när de inte hålls kylda.

All white snus kan du ha med dig var som helst, när som helst och inte behöva ta upp halva kylskåpet, eller tänka på att de blir gamla. All white snus håller i cirka 12 månader vilket är en betydligt längre hållbarhetstid än tobakssnus.

SHARE

Lämna ett svar