Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Swave Nikotinpåsar – Allt du bör Veta!

Swave nikotinpåsar

Marknaden för nikotinpåsar, även kända som tobaksfria nikotinpåsar, tobaksfritt snus, all-white, och mycket annat har växt enormt under de senaste åren. I takt med att populariteten för nikotinpåsar växer har även utbudet av nikotinopåsar växt.

Nikotinpåsar fick sitt genomslag på marknaden under 2017 och 2018 och under denna tid var utbuden av alternativ begränsad. Det finns endast ett fåtal märken att välja mellan och endast ett begränsat utbud av smaker.

Spola fram till idag och det finns nu ett stort utbud av smaker och varumärken på marknaden. Ett av dessa är Swave.

I grund och botten är nikotinpåsar en produktutveckling av det klassiska tobakssnuset då de används på exakt samma sätt men med den stora skillnaden att de inte innehåller tobak. Detta är en viktig anledning till den ökade populariteten för nikotinpåsar då många användare ser flera stora fördelar med att produkterna inte innehåller tobak. Några av de viktigaste fördelarna inkluderar:

  • Missfärgar inte tänderna
  • Upplevs fräschare
  • Finns i många olika smaker
  • Innehåller mindre hälsofarliga ämnen
  • Smakar inte tobak

Eftersom att nikotinpåsar kan beskrivas som en produktutveckling av tobakssnus är det inte konstigt att många av de varumärkena som finns på marknaden har skapats av snusföretag. Tillverkningsprocessen ser ut på ett liknande sätt och snustillverkare kan använda sin gedigna expertis och kunskap inom orala nikotinprodukter för att utveckla nikotinpåsar – vilket många har gjort.

Ett av de varumärkena är Swave, som vi ska titta närmare på i denna artikel.

Om Swave nikotinpåsar: bakgrund och historia

För att förstå historien om Swave måste vi börja från den allra första början.

Swave är ett varumärke som tillverkas av Gotlandssnus. Gotlandssnus har en lång och gedigen erfarenhet av att tillverka tobakssnus. Gotlandssnus grundades 2002 och började med att tillverkaa tobakssnus.

Bolaget grundades av Henrik Jakobsson som under tidigt 2000-tal arbetade med kvalitet på Flextronics. Men i samband med att varslen ar många började Henrik fundera på nya affärsidéer. Han hade noterat att trenden med nya smaker och smakupplevelser hade ökat inom livsmedel, såsom för bubbelvatten. I denna tanke slog det honom at det saknades innovation på snusmarknaden.

I detta bestämde sig Henrik för att bli bäst i världen på smaksatt snus. Under det tidiga stadiet började Henrik experimentera med tillverkning och råvaror. Han började i sitt kök hemma men eftersom att familjen klagade på doften fortsatte han att experimentera ute i verkstan. För att fortsätta sin utveckling sålde han sin motorbåt för 20 000kr.

Henrik höll på med utveckling under två år för att ta fram ett recept och arbeta med en affärsplan. I slutet av 2002 gick han till Almi och fick låna några hundra tusen för att äntligen kunna sätta igång med en riktig produktion. Han började småskaligt genom att tillverka sin första batch av snus som gav 200 dosor under 2003.

Efter några år hade man äntligen möjlighet att bygga en egen fabrik i Roma, mitt på Gotland. 

Expansionen fortsatte under 2007 när företaget började exportera snus. Under denna tid byttes namnet Gotlandssnus ut mot namnet Jakobssons. Idag tillverkar Gotlandssnus tre varumärken: Jakobssons, ett tobaksnus, Vitt, ett tobaks-och nikotinfritt snus, samt Swave, tobaksfria nikotinpåsar.

Under 2018 förvärvade Swedish Match Gotlandssnus. De köpte upp majoriteten av aktierna från bolaget till en prislapp omkring 300 miljoner kronor. Under tiden av förvärvet omsatte bolaget ungefär 50 miljoner kronor och hade cirka 40 anställda i sin fabrik i Roma på Gotland.

Nikotinpåsar har en stor fördel jämfört med tobakssnus vilket är att de ger en helt annan möjlighet till smaksättning. Tobakssnuset är begränsat av själva tobakssmaken som måste stämma väl överens med smaksättningen. Men eftersom att nikotinpåsar inte har någon tobakssmak finns det större möjligheter till smaksättning. Eftersom att Gotlandssnus sedan start fokuserat på smaksatt snus hade bolaget en stor expertis inom detta område. Av denna anledning passade nikotinpåsar utmärkt för att bredda sitt sortiment och utveckla nikotinpåsar med helt unika smaker av hög kvalitet.

Med sin mångåriga expertis av snustillverkning, kombinerat med sin kunskap inom smaksättning utvecklade och lanserade Gotlandssnus Swave.

Under Juli 2020 lanserar Gotlandssnus sitt första varumärke inom nikotinpåsar, Swave. Swave lanserades ursprungligen i två smaker, Daiquiri och Tropic Spritz men sedan lansering har Swaves sortiment växt mycket och flera smaker har både kommit och gått.

”Swave är smaksatta nikotinpåsar i olika format och styrkor, tillverkade i Roma på Gotland. Varje portion tas fram med omsorg i vår mikrofabrik, och vår vision har alltid varit att våga misslyckas för att lyckas skapa våra signatursmaker. Vi är en småskalig producent som alltid använder råvaror av högsta kvalitet, där smak och hantverk är det som skapar Swave.”

Swave tillverkas i Gotlandssnus fabrik i Roma Kloster på Gotland. Idag erbjuder Gotlandssnus fabriksvisningar där man får möjlighet att se hela Gotlandssnus anläggning i Roma. De berättar även om hela tillverkningsprocessen.

Swave nikotinstyrka

Swave nikotinpåsar finns i flera olika nikotinstyrkor, från 5,5 till 11mg per påse.

Majoriteten av Swaves nikotinpåsar använder sig inte av något graderingssystem vilket kan göra det något svårare att veta nikotinstyrkan på produkterna. Vanligtvis använder tillverkare ett graderingssystem, oftast från 1 till 4 eller 1 till 5. Även om Swave använder ett graderingssystem från 1 till 4 på några av sina dosor har majoriteten av dem inte något graderingssystem. Vidare har många tillverkare flera olika nikotinstykor för samma smak som gör att användare enkelt kan hitta den nikotinstyrka de föredrar för den smak som de föredrar. Men en nackdel är att Swave hittills endast tillverkar en smak i en nikotinstyrka. 

Den svagaste nikotinpåsen är deras mini-format, med en nikotinstyrka på 8,5mg. Deras lägsta nikotinstyrka är därför högre än många andra tillverkares lägstanivå.

Vad innehåller Swave nikotinpåsar?

Majoriteten av nikotinpåsarna på marknaden innehåller relativt lika ingredienser då det finns ett antal grundingridienser som alltid används för nikotinpsåsar. Det som primärt skiljer olika tillverkare och sorter åt är hur de tillverkas och mängden av de olika ingredienserna som används.

De mest centrala ingredienserna i Swave nikotinpåsar är nikotin, smakämnen, sötningsmedel, pH-justerare och fyllnadsmedel. Alla ingredienser som används är livsmedelsgodkända.

Swave nikotinpåsar tillverkas med fyllmedel från cellulosa från träd och växtfibern som finns i Swave Slim är bambu.

Innehållsförteckningen för Swaves olika nikotinpåsar kan variera något men är i grunden samma. 

Som ett exempel är innehållsförteckningen för Swave Cuba Libre följande:

Vatten, fyllnadsmedel (E460), växtfiber, fuktighetsbevarande medel (E422), aromer, surhetsreglerande medel (E500, E509), salt, nikotin, emulgeringsmedel (E471), sötningsmedel (E954).

Swave smaker

Swave lanserades ursprungligen med två smaker: Daiquiri och Tropic Spritz. Sedan varumärkets lansering under 2020 har dock många nya smaker introducerats.

Utöver sitt standardsortiment av smaker lanserar Swave konsekvent sin så kallade ”Factory Batch” som är limiterade upplagor av nya smaker. Factory Batch är en serie produkter som produceras i begränsad upplaga inom nikotinpåsar och till stor del är inspirerade av den spännande drinkvärlden, men också söker inspiration från andra exotiska hörn. Några av de Factory Batch smaker som Swave har utvecklat genom åren inkluderar Sparkles, Rhubarb Smash, 

Vissa Factory Batch smaker blir dock så populära att de får stanna i sortimentet. Swedish Match skrev följande när Red Surfer gick från att vara en factory batch till att bli en standardprodukt i sortimentet:

”Red Surfer gjorde succé när den släpptes som första produkt i Factory Batch-serien den 20:e april. Och nu är den alltså här för att stanna.”

Med det sagt ger Factory batch konceptet Swave möjlighet att testa marknaden med olika smaker och om de visar sig bli populära kan de få stanna.

Swave söker mycket av sin smakinspiration från drinkvärlden och några av smakerna i sortimentet inkluderar Cuba libre, Green mintini, och Red surfer. Swave nikotinpåsar uppskattas därför för sina uppfriskande och många gånger bekanta smaker som ofta för tankarna till strålande sol, sommar, och sandstränder.

Vilka Swave smaker finns det?

  Idag har Swave 6 smaker i sitt utbud:

Cuba libre

Green mintini

En smak inspirerad av den klassiska drinken cuba libre med smak av kanel och vanilj med toner av citrus och rom. 

En uppfriskande smak av wintergreen med inslag av mint och mynta.

Red surfer

Cafetini

En söt och fräsch smak av syrliga bär med inslag av citrus och vanilj.

En nikotinpåse med smak av kaffe och toner av karamelliserad sirap. Kaffesmaken är inte lika kraftig som många andra nikotinpåsar utan domineras av smaken av vanilj och sirap, med en underton av kaffe.

Daiquiri

Tropic Spritz

Som namnet antyder är smaken inspirerad av drinken daiquiri med en tydlig melonsmak och inslag av päron.

En tropisk smakexplosion av ananas som för sinnet till tropikerna.

Utöver detta släpper som nämnt Swave nya smaker i form av Factory Batch på en regelbunden basis som ibland blir en del av standardsortimentet. 

Swave format

Swave nikotinpåsar finns i två format – slim och mini. Vad som utmärker Swaves nikotinpåsar är att de är välfyllda prillor som ger enskön känsla under läppen. Vissa tillverkare gör sina prillor så att de knappt känns under läppen men om du söker en upplevelse där du får en större användningsupplevelse, då kan Swaves portionsformat passa dig väl.

Swaves nikotinpåsar är relativt fuktiga med en fukthalt på 40%. Detta gör att de rinner mer än många andra nikotinpåsar men samtidigt bidrar detta till en kraftfullare upplevelse och det gör även att nikotinet frigörs snabbare.

Hur många prillor är det i en dosa Swave?

En dosa Swave slim innehåller 20 prillor och Swave Mini innehåller 20 prillor.

SHARE

Lämna ett svar