Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Shiro Nikotinpåsar – Allt du bör Veta!

SHIRO Nikotinpåsar

Tobaksfria nikotinpåsar, även känt som vitt snus, tobaksfritt snus, eller all-white ökar i popularitet. Nikotinpåsar har gått från att vara en relativt ny produkt på marknaden till att dramatiskt öka i användning. Nikotinpåsar fick sitt stora genomslag under 2017 och 2018 och under denna tid fanns det relativt få märken och tillverkare på marknaden. Marknaden var även väldigt begränsad när det kom till utbud.

Men i takt med att nikotinpåsar blivit mer populärt har fler och fler varumärken tillkommit på marknaden. Många gånger har det varit från snustillverkare som tillverkar tobakssnus men som breddat sitt sortiment med nikotinpåsar. Tobakssnus och nikotinpåsar är väldigt lika varandra på många sätt. De används på exakt samma sätt men den stora skillnaden är att nikotinpåsar är helt fritt från tobak.

Ett av de varumärkena som tillkommit på senare år är Shiro, som dessutom har ökat snabbt i popularitet. I denna artikel tar vi en närmare titt på nikotinpåse-märket Shiro och allt som är värt att veta om detta varumärke.

Om Shiro nikotinpåsar: bakgrund och historia

Shiro betyder vit på japanska och är ett namn som passar väl för helvita nikotinpåsar. Shiro är ett varumärke som endast tillverkar helvita nikotinpåsar, helt fria från tobak. 

Shiro tillverkas idag av Phillip Morris AB som är ett bolag i Phillip Morris koncernen som är ett av världens största tobaksjättar. Även om Shiro är en relativt ny produkt på marknaden är varumärkets historia längre än vad många känner till. Detta beror på att Shiro gjorde en nylansering under 2022.

Shiro är ett varumärke som ursprungligen introducerades av AG Snus, ett av de äldsta snusföretagen som tillverkar flera välkända tobakssnusmärken såsom Kapten, Sisu, och Crafted snus. AG Snus grundades 1864 och är ett danskt företag från Assens. De har en mångårig expertis inom utveckling och produktion av tobakssnus och det är med denna kunskap som de breddade sitt sortiment genom att utveckla Shiro.

AG snus var familjeägt företag i fem generationer men sedan Maj 2021 tillhör AG snus PMI, Phillip Morris international, som är en av världens största tobaksjättar. Precis som de flesta andra tobaksjättar har Philipp Morris stora ambitioner att göra att en större del av sin omsättning kommer från rökfria, hälsosammare alternativ.  Phillip Morris säger följande:

”Vi bygger PMI:s framtid på rökfria produkter som – även om de inte är riskfria – är ett mycket bättre val än cigarettrökning.

Vår vision – som alla på PMI delar – är att dessa produkter en dag kommer att ersätta cigaretter.

Vi förstår de miljoner män och kvinnor som röker cigaretter. De letar efter mindre skadliga, men ändå tillfredsställande, alternativ till rökning. Vi kommer att ge dem det valet. Vi har ett engagemang för våra anställda och våra aktieägare, vilket vi uppfyller genom att följa denna väg till hållbar framgång. Vi har ett samhällsengagemang som förväntar oss att vi agerar ansvarsfullt. Vi gör just det, genom att leverera en rökfri framtid. För mer än ett decennium sedan satte vi oss som mål att skapa mindre skadliga alternativ till cigaretter. Tack vare uppfinningsrikedomen och uthålligheten hos våra forskare och tusentals andra på PMI – och en investering hittills på över 9 miljarder USD i vetenskapsbaserad innovation – har vi gjort precis det, utvecklat banbrytande produkter som är rökfria och njutbara.”

År 2025 planerar Phillip Morris att bli ett helt rökfritt företag.

Genom förvärvet av AG snus som tillverkar både tobakssnus och nikotinpåsar kan Philipp Morris bredda sitt utbud av rökfria alternativ vilket är i linje med bolagets mål för en helt rökfri framtid.

I samband med förvärvet av AG snus genomförde bolaget stora förändringar både i varumärket och i produktsortimentet. De presenterade en helt ny look för Shiro och därmed omlackerade varumärket. Shiro, även om det fanns tidigare, var ett varumärke som inte många var bekanta med och av denna anledningen har många trott att nylanseringen av Shiro faktiskt var den första lanseringen av varumärket när så inte var fallet.

Shiro lanserades för första gången på hösten 2019 av AG snus vilket var innan varumärket förvärvades av Phillip Morris. Efter förvärvet började man att utveckla receptet för att skapa en högre kvalitet än tidigare, bredda sortimentet, samt ändra designen. Ett år senare, under 2022, lanserades Shiro på nytt.

I samband med lanseringen breddade Shiro sitt sortiment med nya smaker och produkter och bolaget har dessutom meddelat att man kommer att bredda sortimentet ytterligare med nya smaker och styrkor.

Låt oss jämföra den gamla Shiro designen med den nya sida-vid-sida:

Shiro nikotinstyrka

Shiro nikotinpåsar finns i fyra olika nikotinstyrkor. Den lägsta nikotinhalten (1/4) är 2,2mg nikotin per påse och den starkaste varianten (4/4) har 9,6mg nikotin per påse.

Som de flesta tillverkare använder Shiro ett graderingssystem mellan 1 och 4 för att indikera nikotinstyrka på sina dosor. Shiro gör detta i form av ”pluppar” som indikerar styrkan och mängden nikotin som används.

Shiros graderingssystem ser ut på följande sätt:

1 (Low): 2,2mg nikotin per påse (mini)
2 (Medium): 4,3mg per påse (mini) och 4,8mg nikotin per påse (slim)
3 (Strong): 8,4mg nikotin per påse (slim)
4 (Extra Strong): 9,6mg nikotin per påse (slim)

Notera att nikotinstyrkan för slim och mini kan skilja sig trots att de har samma gradering på skalan. Detta beror på att de flesta tillverkare hänvisar till styrkan inte enbart baserat på mängden nikotin men också själva nikotinupplevelsen, som trots allt är det allra viktigaste. Det är flera saker utöver mängden nikotin som påverkar nikotinupplevelsen, däribland formatet och fukthalten. Till exempel innehåller Shiro mini med nikotinstyrka 2/4 4,3mg nikotin per påse medan Shiro Slim med nikotinstyrka 2/4 innehåller 4,8mg nikotin per påse.  

Vad innehåller Shiro nikotinpåsar?

Precis som för alla nikotinpåsar på marknaden är den främsta ingrediensen i Shiro nikotinpåsar växtfiber. Shiro innehåller rent växtfiber med tillsatt nikotinektrakt.

Majoriteten av nikotinpåsarna på marknaden har relativt lika ingredienser då nikotinpåsar använder ett antal centrala ingredienser som utgör grunden för nikotinpåsar. Detta inkluderar aromer och smaksättning, nikotin, och växtfiber. Det som primärt skiljer olika tillverkare från varandra är fördelningen mellan dessa ingredienser och hur mycket av varje ingrediens som man väljer att använda, samt tillverkningsprocessen.

Alla ingredienser som används i nikotinpåsar, inklusive Shiros är livsmedelsgodkända. Innehållsförteckningen för samtliga Shiros nikotinpåsar är mer eller mindre samma, primärt med variationer i mängden nikotin och smaksättning.

Som ett exempel är innehållsförteckningen för Shiro 02 Cooling Mint slim strong följande:

Cellulosa (växtfiber), vatten, glycerol, natriumklorid, smakämnen, nikotin, natriumalginat, bensoesyra, kaliumsorbat, maltodextrin, natriumkarbonat, ammoniumklorid.

Shiro smaker

Utöver namnen på de olika smakerna har Shiro tagit fram ett numreringssystem vilket gör det lättare för dig att komma ihåg din favoritsmak.

Shiro finns för närvarande i sex olika smaker men som bolaget har utlovat kommer utbudet av smaker att breddas framöver.

Vilka Shiro smaker finns det?

Sour Red Berry

Fresh Mint

Sour red berry har en syrlig och söt smak av röda bär. En härlig balans av syrligt och sött.

En klassisk och långvarig smak av spearmint.

Tingling Mint

Cooling Mint

En frostig och kryddig smak av mint med inslag av vintergröna.

En kylig mintsmak med inslag av fräschheten från mentol.

Sour Lime

Spiced Blond

En fräsch och kryddig smak av lime med en touch av syrlighet.

En spännande smakkombination av ingefära och banan som ger en smakupplevelse utöver det vanliga.

Shiro format

Shiro nikotinpåsar finns i två format: slim och mini.

Vad som utmärker Shiros slim-nikotinformat är att slim-formatet är mer avlångt än de flesta andra slim-nikotinpåsar på marknaden. Detta tillåter prillorna att förbli ännu mer diskreta under läppen.

Shiros mini-format passar de som är ute efter ett ännu mer diskret alternativ som inte syns över huvudtaget under användning.

Shiros nikotinpåsar är torra för att ge minimalt rinn.

Hur många prillor är det i en dosa Shiro?

En dosa Shiro slim innehåller 21 prillor och Shiro Mini innehåller 22 prillor.

SHARE

Lämna ett svar