Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Populäraste Nikotinpåse-märkena [Populäraste Märkena Vitt Snus]

SWENICO Nikotinpåsar

Nikotinpåsar, även känt som vitt snus, tobaksfritt snus, eller all-white ökar i popularitet med stormsteg. Nikotinportionerna har växt till att nu vara  vanligare bland kvinnor att använda bland kvinnor än vanligt tobakssnus. Användningen av nikotinpåsar ökar i alla demografien och likaså bland män.

Det finns naturligtvis flera bra anledningar till detta, däribland att de inte missfärgar tänderna och upplevs fräschare. Vidare angav 45 procent att den främsta anledningen till användningen var att sluta röka. Andelen kvinnor som uppgav att de började använda nikotinpåsar var 56 procent och 35 procent bland män. Vidare steg andelen användare av nikotinportioner från 25 procent under 2020 till 45 procent under 2021.

Det mest sålda snusmärket har under flera år varit Knox men under 2022 närmade sig Velo topp platsen och blev ett av det mest säljande snusmärket. Att nikotinpåsar – som fick sitt genomslag så sent som under 2017 och 2018 har gått upp till toppen av alla snussorter, inklusive tobakssnus, visar på den starka trenden med nikotinpåsar som fortsätter att växa.

Med den stadiga tillväxten av nikotinpåsar kan vi förvänta oss att fler nikotinpåse-märken kommer att klättra till toppen bland de mest populära snusmärkena – en lista som dominerats av tobakssnus sedan nikotinpåsarnas genomslag under 2017 och 2018.

Många olika varumärken på marknaden för nikotinpåsar

Nikotinpåsar är en relativt ny produkt på marknaden. Det liknar klassiskt tobakssnus på många sätt, både till användning och utseende men med den stora skillnaden att det inte innehåller tobak. Det kan beskrivas som en produktutveckling av tobakssnus där tillverkare har funderat om tobaken verkligen är nödvändig för att skapa en snusprodukt. Svaret var då nej och nikotinpåsar – tobaksfritt snus föddes.

När nikotinpåsar var nytt på marknaden fanns det ett relativt litet utbud att välja mellan. Det fanns primärt två varumärken, Velo och Zyn, och naturligtivs i ett begränsat antal smaker och format.

Men i takt med att populariteten av nikotinpåsar har växt har så även utbudet av nikotinpåsar på marknaden. Idag finns det enormt utbud av nikotinpåsar på marknaden i en oändlig mängd olika smaker, format, och nikotinstyrkor. Detta är goda nyheter för alla snusare eftersom att det innebär att du kan testa, utforska, och hitta din favorit.

Men med så många nikotinpåsar att välja mellan – vilken är bäst? Och vilka är de mest populära nikotinpåsarna?

Det korta svaret är att det beror på. Preferenser när det kommer till nikotinpåsar är högst personligt och ett märke som du älskar kanske inte alls passar någon annan. Vad vi däremot kan titta på är antal sålda dosor för att se vad marknaden som helhet föredrar.

Däremot rekommenderar vi att du inte enbart ska följa med strömmen när du väljer dina nikotinpåsar. Visst kan popularitet reflektera kvalitet men det finns fler faktorer som kan vara bra att ha i åtanke.

Olika varumärken är kända för olika saker och tillverkar sina nikotinpåsar på ett distinkt sätt. Vissa tillverkare till exempel, tenderar att tillverka nikotinpåsar med högre fukthalt såsoms Swave. Om du föredrar torrare prillor som rinner mindre kanske inte detta är ett idealt val för dig, även om det är ett väldigt populärt varumärke på marknaden.

Likaså kan vissa varumärken fokusera på att tillverka starkare nikotinpåsar men om du har en preferens för svagare styrkor, då är detta varumärke sannolikt inte för dig. 

Populäraste märkena för nikotinpåsar- Tobaksfritt snus

Nedan tar vi en titt på de populäraste tillverkarna och varumärkena för nikotinpåsar. Notera att varumärkena är listade utan inbördes ordning. Populariteten kan förändras över tid beroende på en rad olika faktorer såsom nya smaker som blir extremt populära, effektiv marknadsföring, och nya produktutvecklingar. Dessa varumärken är dock sådana som har stått starka och ökat i popularitet genom åren.

VELO

Velo är utan tvekan ett av de mest populära varumärkena på marknaden. Det var i Sverige mest känt som Lyft men bytte under 2022 namn i Sverige till Velo. Velo tillverkas av British American Tobacco, BAT, och är ett av de äldsta varumärkena för nikotinpåsar.

Velo har funnits på marknaden sedan 2018 och redan innan detta om man räknar in varumärket Epok som sedan blev Lyft som skapade världens första helvita snus (men med tvättad tobak istället för en tobaksfri prilla).

Velo är också ett av de varumärkena som har släppt allra flest smaker och versioner genom åren och fortsätter ständigt att utveckla och förbättra sina produkter. Velo finns i ett brett urval av olika nikotinstyrkor och smaker. Nikotinpåsarna finns även i både slim och mini-format. 

VOLT

VOLT lanserades av Swedish Match den 10:e Maj 2021. VOLT ägs av Swedish Match som är världens största snustillverkare och som dessutom har flera nikotinpåse-märken till sitt namn, däribland Swave och Zyn.

Med sin expertis och kunskap i att utveckla tobaksfria nikotinpåsar från ZYN som redan hade varit på marknaden i flera år utvecklade Swedish Match VOLT för att bredda sitt sortiment i takt med att marknaden växer. Men med detta sagt är VOLT ett relativt nytt varumärke på marknaden.

Swedish Match hade en tydlig ambition om att bredda sitt sortiment av nikotinpåsar för att ta en större marknadsandel och VOLT var svaret på detta. Idag är VOLT ett av de mest populära varumärkena av nikotinpåsar vilket kan förklaras av Swedish Match stora kunskap och erfarenhet i att tillverka, utveckla, och marknadsföra snus och nikotinnpåsar på marknaden.

VOLT har fortsatt att utveckla och innovera nya produkter vilket har gjort att sortimentet från VOLT har växt kontinuerligt. Idag har VOLT ett brett utbud av nikotinpåsar på marknaden i många olika smaker och nikotinstyrkor. Från mini-format med låg nikotinstyrka till extra starka slim-portioner. 

Kanske den viktigaste lanseringen från VOLT är deras Pearls teknologi. Detta innebär att innehållet i prillorna är formade som pärlor istället för att pulver. Detta get en bättre passform, snabbare smak-och nikotinrelease, samt en helt unik känsla under läppen. Denna lansering är först i världen och är ett tecken på varumärkets innovationsvilja och förmåga.

ZYN

ZYN är definitivt i toppen bland de mest populära nikotinpåse-märkena av flera anledningar. Först och främst är ZYN det första tobaksfria snuset. Det lanserades redan år 2014 på den Amerikanska marknaden innan det lanserades i Sverige år 2016. Dessutom ägs ZYN av Swedish Match som har en gedigen erfarenhet och kunskap av att tillverka snusprodukter.

ZYNs mest populära nikotinpåsar inkluderar deras mini-dry som är en unik nikotinpåse. Mini-dry kommer i mini-format och är helt torr. De flesta andra nikotinpåsar på marknaden har en betydligt högre fukthalt men torrheten i Mini-Dry innebär att portionerna rinner betydligt mindre under användning. Dessutom är de helt diskreta.

Ursprungligen lanserades ZYN med två smaker, citrus och mint men idag har ZYN ett brett sortiment av smaker och nikotinstyrkor. De tillverkas både i mini-dry och slim format. ZYNs höga kvalitet, kombinerat med det breda utbudet av smaker gör det till ett av de mest populära varumärkena för nikotinpåsar.

Loop

Loop är ett av de mest populära varumärkena inom nikotinpåsar och sticker framförallt ut med sina unika smaker. Det är Loops intressanta smakkombinationer som har attraherat många användare i en marknad där majoriteten av nikotinpåsarna har klassiska smaker av mint.

Loop tillverkar bland annat Jalapeno lime och Mango Tango som är spännande nikotinpåsar med helt unika smaker som inte liknar någonting annat. Vidare har Loop utvecklat Instant Rush teknologin som möjliggör snabbare och effektivare nikotinrelease. Bland användarna dominerar män användningen av Loop men det är också väldigt populärt bland kvinnor.

Lopp tillverkas av Another snus factory och är ett relativt ungt varumärke. Trots detta har Loop lyckats etablera sig på marknaden och byggt ett namn för sig själv tack vare sina unika smaker som gör att det sticker ut och blir ett självklart val för de som letar eter nikotinpåsar med helt unik smak.

On!

Användarna av On! domineras av kvinnor men det är även ett populärt val bland män. En förklaring skulle kunna vara att dosorna är utformade för att tilltala mer till kvinnor, men likaså kommer dem i diskreta mini-format vilket tenderar att användas mer av kvinnor än män. Portionerna kommer med torra påsar som börjar utsöndra nikotin och smak när de blir fuktiga.

On! tillverkas av RÅÅ S AB och finns i flera nikotinstyrkor och smaker. On! Nikotinpåsar kännetecknas av fräscha och uppfriskande smaker. I utbudet finns idag flera olika spännande smaker, från mint till liquorice, till lemon berry, och mycket mer.

Zone X

Zone X tillverkas av Skruf som är ett välkänt varumärke inom tobakssnussegmentet. Skruf tillverkar även tobaksfritt snus under varumärket Skruf Super White men Zone x är ett märke som är helt dedikerat till nikotinpåsar. Det är enligt bolaget själva deras största satsning på nikotinpåsar hittills.

Varumärket lanserades under 2021 och har redan kommit att bli ett av de mest populära på marknaden. Det lanserades ursprungligen med fyra olika produkter, Cold Blast Strong och Cold Blast Extra Strong samt Berry Fresh Medium och Mint Breeze Medium, och ambitionen hos Skruf är att de ska tilltala en urban målgrupp som ofta är på språng. De har samtidigt en ambition att kontinuerligt presentera nya smaker till sitt utbud.

Zone X utmärker sig med unika och spännande smaker. Prillorna har ofta en fräsch och frisk smak.

SHARE

Lämna ett svar