Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Nikotinpåsar VS Snus – Vad är Skillnaden?

Zone X Nikotinpåsar

Nikotinpåsar och snus delar ett antal likheter men de är inte likadana produkter och har därför ett antal viktiga skillnader.

Nikotinpåsar är även känt som all-white snus, vitt snus, tobaksfritt snus, nicopods, nicotine pouches, med flera.

Dessa olika termer kan skapa en del förvirring så innan vi börjar ska vi reda ut dessa och vad de betyder. De allra flesta är redan bekanta med snus och vad det är så låt oss fokusera på nikotinpåsar till en börjar.

Vad är nikotinpåsar – hur skiljer sig de olika termerna?

De mest utbredda termerna I Sverige är nikotinpåsar, all-white snus, eller all-white portion.

Den största skillnaden mellan snus och nikotinpåsar är det faktumet att nikotinpåsar inte innehåller någon tobak. Men det är också här som de olika termerna kan skapa lite förvirring. Termen ”vitt snus” och liknande används ibland för att referera till snus som är gjort med vit tobak. I dessa fall innehåller alltså snuset tobak, precis som klassiskt snus, bara att tobaken är vit. Detta uppnås genom att tobaken tvättas eller behandlas så att den blir helt vit istället för sin klassiska bruna färg. Om man tittar på marknaden utgör de produkter som använder tvättad tobak en relativt liten del. Den största delen av marknaden består av antingen klassiskt tobakssnus, eller nikotinpåsar, som alltså är helt fria från tobak.

Vi på Swenico fokuserar enbart på nikotinpåsar – alltså vitt snus helt utan tobak. Och eftersom att denna gren är betydligt större än vitt snus som har tvättat tobak, är detta också det som de flesta syftar på när de säger ”vitt snus”, ”all white snus”, eller någon annan term som syftar på snus som är vitt.

Vi anser att nikotinpåsar eller tobaksfritt snus är de mest lämpliga termerna att använda eftersom att dessa enbart refererar till de produkter som är helt fria från tobak.

Så, vad är nikotinpåsar?

Enkelt förklarat kan man säga att nikotinpåsar är snus utan tobak. Istället för tobak innehåller nikotinpåsar olika former av växtfibrer. Precis som snus innehåller nikotinpåsar nikotin.

Nikotinpåsar liknar vanligt portionssnus med skillnaden att de är helt vita. De används också på samma, och placeras under överläppen. Nikotinpåsar förblir vita både före och efter användning.

Marknaden för tobaksfritt snus – nikotinpåsar har exploderat under de senaste åren, både i Sverige och internationellt. Detta då nikotinpåsar erbjuder många fördelar, men också tilltalar de som inte är vana med klassiskt svenskt snus.

Eftersom att nikotinpåsar inte innehåller någon tobak har tillverkare betydligt större möjligheter när det kommer till smaksättning av dessa produkter. Detta är anledningen till att nikotinpåsar finns i ett enormt utbud av olika smaker som bara fortsätter att växa. Från citrus till mint, till hallon, jalapeno, äpple, och mycket mer. Snus har länge ansetts vara ett utomordentligt bra alternativ för att minska rökningen och fungera som ett alternativ till rökare. Snuset är den främsta anledningen till att rökningen i Sverige är lägst i hela Europa. Med intåget av nikotinpåsar menar många att detta kan bidra till att rökningen minskar även runtom i Europa eftersom att smaksatta nikotinpåsar är ett mer attraktivt val för många rökare än klassiskt snus.

Nikotinpåsar finns även i en mängd olika portionsdesigner, liksom snus:

 • Slim
 • Mini
 • Klassisk portion (normal)

Utöver detta finns nikotinpåsar även i olika fuktighetsgrad. Klassiskt tobakssnus finns i lös, white, och original. White snus innebär att snuset inte genomgår det sista steget av fuktning, vilket gör att dessa portioner är torrare och rinner mindre.

Majoriteten av nikotinpåsar som görs idag är i slim-format och sitter bekvämt och disket under läppen. För de som vill ha ett ännu mer diskret alternativ finns mini-formatet som är små och diskreta prillor. De som uppskattar en klassiska känslan av en normal prill-storlek kan även välja detta.

Nikotinpåsar finns både som torra och fuktiga.

Dessa kan komma i olika former men ofta har all-dry påsarna ett mer pulverliknande innehåll, men inte alltid.

Generellt rinner varken dry eller fuktade nikotinpåsar och är helt spottfria. Vissa kan tycka att klassiskt tobakssnus rinner mycket och måste spotta, och nikotinpåsar är därför ett bättre val då dessa inte rinner någonting eller ytters marginellt.

Nikotinpåsar finns i en mängd olika nikotinstyrkor, från 3 mg/g till extra strong. Gentemot klassiskt tobakssnus är det inte så stor skillnad när det kommer till nikotinstyrka, men generellt kan man säga att nikotinpåsar finns i ett större urval av nikotinstyrkor. Även om snus finns i ett brett sortiment är nikotinpåse-tillverkarna bättre på att ge ett bredare urval av styrkor för samma ”modell”.

Den klassiska General white portion, till exempel, finns bara i en nikotinstyrka. Nikotinpåsar brukar däremot finnas i minst 2 nikotinstyrkor för samma version, ibland mer.

Vad är skillnaden mellan nikotinpåsar och snus?

Den främsta och viktigaste skillnaden mellan nikotinpåsar och snus är att nikotinpåsar inte innehåller tobak. Istället för tobak innehåller nikotinpåsar olika former av växtfibrer.

Tekniskt sett skulle man kunna säga att nikotinpåsar är en produkt-och vidareutveckling av det klassiska tobakssnuset. Många anser att nikotinpåsar erbjuder en rad olika fördelar över tobakssnus. Låt oss titta närmare på några av de viktigaste fördelarna med nikotinpåsar jämfört med tobakssnus.

Fördelar med tobaksfria Nikotinpåsar

Några av de viktigaste fördelarna med nikotinpåsar inkluderar:

 • Rinner inte. Folk som normalt spottar när de snusar behöver inte längre göra detta
 • Nikotinpåsar finns i en oändlig mängd olika smaker
 • En del gillar inte smaken av tobak eller ”den klassiska tobakssmaken”
 • Andedräkten blir inte försämrad såsom den ofta blir av tobakssnus
 • Tänderna blir inte bruna
 • Nikotinpåsar finns i ett bredare urval av nikotinstyrkor (snus gör det också men valen tenderar att vara mer begränsade)
 • Snabbare nikotinrelease – nikotinkicken tenderar att vara snabbare än med tobakssnus, samtidigt utsöndrar nikotinpåsar nikotin under en längre tid vilket gör att de håller längre
 • Nikotinpåsar innehåller inget tobak – även om forskningen är tudelad finns 
 • Nikotinpåsar behöver inte förvaras i kylskåp

Detta är bara några av de många fördelarna som tobaksfria nikotinpåsar erbjuder. Vilka andra fördelar gör att du använder tobaksfria nikotinpåsar?

SHARE

Lämna ett svar