Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Nikotinpåsar format: Prillornas Olika Format Förklarade

Nikotinpåsar format

Nikotinpåsar finns i flera olika format och storlekar för att passa olika behov och preferenser. En del tillverkare erbjuder sina prillor i samtliga format medans andra tillverkare kanske enbart fokuserar på vissa specifika format.

I denna artikel går vi igenom alla olika format som nikotinpåsar finns i för att hjälpa dig att hitta det format som passar just dig allra bäst.

Nikotinpåsar format

Portion/Large/Normal

All-white portion, även kallad ”large” är det största formatet på nikotinpåsar. Detta format liknar den klassiska prillan som tobakssnus använder. Denna prilla större än alla andra och passar främst erfarna snusare eller individer som gillar en prilla som har en större närvaro under läppen. För erfarna snusare tenderaNr dessa prillor att synas en del när de ligger under läppen.

 Large prillor kan väga upp till 1 gram per portion. Det faktum att prillorna är större innebär att de har mer innehåll och därför tenderar att hålla längre, både smakmässigt men också nikotinmässigt. Något som många inte tänker på när de tittar på olika format är att ju större prilla du väljer, desto längre tenderar den att hålla. Generellt brukar man säga att large prillor behåller sin smak i up till en timme.

Framförallt erfarna snusare brukar välja large-prillor men det kan också vara ett populärt alternativ när du är själv och inte kräver en prilla som är diskret, till exempel när du pratar.

Large-prillor väger normalt mellan 0.65 och 1.1 gram.

Slim

Slim är den vanligaste typen av format av prilla bland nikotinpåsar. Slim-påsar är lika långa som large-påsar men de är inte lika breda vilket gör att de ligger betydligt mer diskret under läppen.

Eftersom att slim-prillor är något mindre än large-prillor är hållbarheten för dessa prillor något kortare än för large prillor. Generellt kan man säga att slim-prillor håller i mellan 20 och 45 minuter beroende på tillverkare.

Eftersom att detta är standard formatet bland nikotinpåsar finns de i en oändlig mängd olika nikotinstyrkor och smaker.

Det faktum att slim-prillor är avlånga gör att de är väldigt diskreta och kan användas när som helst, var som helst. Detta är det vanligaste och mest populära ”standard”-formatet som tillverkare använder för nikotinpåsar.

Slim-prillor väger normalt mellan 0.7 och 0.9 gram.

Super slim

Super slim är ett betydligt ovanligare format men något som en del tillverkare fokusera på. Super slim prillor är lika långa som både large och slim-prillor, men de är betydligt smalare. Detta ger fördelen att de ligger väldigt slimmat och diskret under läppen vilket är uppskattat om du behöver en prilla som är diskret.

Även om super-slim prillorna är relativt ovanliga på marknaden är de otroligt populära bland de som brukar dem och kommer definitivt att öka i popularitet och tillgänglighet i framtiden av denna anledning. Super-slim prillor kombinerar fördelarna med en diskret prilla med lång hållbarhet och effekt.

Super-slim prillor väger normalt omkring 0.5 gram.

Mini

Mini är det minsta portionsformatet bland nikotnpåsar. Dessa prillor är mindre både vad det gäller längd och bredd och av den anledningen ligger de väldigt diskret under läppen. Vare sig du är en nybörjare eller en erfaren snusare kommer dessa att ligga väldigt diskret under läppen vilket kan vara speciellt praktiskt i visas situationer såsom under möten eller presentationer.

De allra flesta tillverkare tillverkare prillor i mini-format. En del tillverkare erbjuder alla sina nikptinåsar i slim och mini-format sida-vid-sida medans andra tillverkare kanske enbart har ett fåtal mini-prillor att välja mellan.

Mini-prillor är så små att de tenderas att glömmas bort av de som använder dem. De är verkligen ideala när du vill ha en nikotindos men utan att det ska märkas.

På grund av mini-prillornas mindre format tenderar de att ha en något kortare hållbarhetstid, ungefär 30 minuter.  Mini-prillor väger normalt mellan 0.3 och 0.5 gram.

Vikten en annan viktig faktor

Vikten på prillan är en annan faktor som kan vara bra att känna till. Naturligtvis kommer formatet att spela en central roll för hur prillan känns under läppen och hur tydligt den syns. Men hur välfylld prillan är kommer också att påverka hur stor den är och hur den känns, oavsett format. En välfylld prilla kommer att upplevas större och synas mer när du har den under läppen. Det viktigaste att titta på här är därför prillans vikt. Du hittar vikten på prillan på baksidan av dosan, eller givetvis på produktspecifikationen om du handlar online. Shiro slim, till exempel, har en vikt per prilla på 0,6 gram. Velo slim däremot, har en vikt på 0,7 gram per prilla och Skruv slim en vikt på
0,72 gram.

Även om det bara skiljer någon gram emellan de olika prillorna om man jämför samma format kan det ändå vara en märkbar skillnad.

Anledningar till att välja olika prill-format

Det finns flera anledningar till att olika prill-format existerar sida-vid-sida. En del använder uteslutande ett format medans en del personer använder olika prill-format under olika tillfällen.

När du vill vara diskret

Super-slim, slim, och mini är ideala prillor när du vill vara diskret. Desto mindre prilla, desto mer diskret blir ditt snusande. En mini-prilla kommer att vara i princip osynlig för din omgivning vilket kan vara en fördel i många situationer.

Under andra tillfällen, till exempel när du är hemma, kanske du vill välja en large-prilla som har att större format, känns mer under läppen, och har en längre hållbarhetstid.

Nikotinets hållbarhet

Generellt kan man säga att desto större prillan är, desto längre kommer prillan att släppa ut nikotin i blodet. Mindre prillor är därför ideala när du bara vill ha inne dem under en kortare period och sedan ta ut dem. En större prilla kanske passar bra när du är hemma, arbetar själv, eller på din fritid.

Din livsstil

Formatet på prilla som du väljer kommer att bero mycket på din livsstil. Om du arbetar hemma och inte har några större behov att vara diskret med dina nikotinpåsar kanske du väljer ett slim eller large-format. Om du däremot frekvent är i möten, håller presentationer, etc, kan det vara mer praktiskt att välja en mini-prilla.

Med detta sagt väljer många att ha flera format hemma vilket gör att de kan välja prilla beroende på tillfälle.

SHARE

Lämna ett svar