Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Loop Nikotinpåsar – Allt du bör Veta!

LOOP Nikotinpåsar

Loop är ett av de mest populära varumärkena av nikotinpåsarna på marknaden idag. Loop sticker ut med sina unika och revolutionerande smaker och smakkombinationer på en marknad som domineras av olika mintsmaker.

Loop är ett relativt nytt märke för nikotinpåsar men har trots detta lyckats bygga ett starkt rykte för sig själv. I denna artikel tittar vi närmare på detta populära varumärke och dess produkter i detalj.

Om Loop nikotinpåsar: bakgrund och historia

Loop grundades av Another Snus Factory Stockholm AB som har sitt säte I Stockholm. Another Snus Factory grundades 2019 med ambitionen att göra saker på ett annorlunda sätt. Under 2021 lanserade företaget sitt andra varumärke, Tribute +47, som är ett tobakssnus med inspiration från Norge. Varumärket Loop däremot, tillverkar enbart helvita, tobaksfria nikotinpåsar.

För att citera dem själva:

”Vi skapar fantastiska produkter och inspirerande varumärken med tre vägledande principer, att göra saker vi känner oss stolta över, alltid försöka göra det vi tycker är rätt och att njuta av åkturen.”

Another Snus factory är en nykomling på snus-och nikotinpåsemarknaden som utmanar stora och gamla bolag såsom Swedish Match, Skruf, och British American Tobacco men trots detta har de lyckats ta marknadsandel och lyckats väldigt väl på nikotinpåsemarknaden, framförallt med Loop.

Loop lanserades 2020 och har därför en relativt kort historia. De har trots detta hunnit med väldigt mycket och lanserat en mäng produkter och blivit ett självklart val för många.

Loop tillverkar sina nikotinpåsar i sin fabrik i Kungsängen.

Loop nikotinstyrka

Loop nikotinpåsar finns i tre olika nikotinstyrkor, från 2 till 4 på en skala av fyra. Olika tillverkare använder olika system för att indikera styrkan. Den vanligaste är att använda en skala med ”pluppar” från ett till fyra eller ett till fem. Istället för pluppar använder Loop siffror och en skala på 1 till 4.

Styrkesystemet representerar följande nikotinmängd:

  • 1: Ingen nikotinpåse i sortimentet
  • 2: 6,75mg per påse (mini) 10 mg/g (slim)
  • 3: 9 mg per påse (slim)
  • 4: 20 mg/g (slim)

Notera att vissa av nikotinstyrkorna presenteras med mg/g och andra med nikotin per påse, som inte är samma sak. Detta då en slim-prilla har en vikt på 0,625 gram.

I dagsläget tillverkar Loop endast sina Extra Strong nikotinpåsar med en fyra på skalan i slim-format. Likaså har de ingen sort i sortimentet som har en styrka på 1. Tidigare hade Loop en slim-påse med nikotinstyrka på 2 men idag endast i mini-format.

Loop har utvecklat Instant Rush teknologin som de använder för samtliga nikotinpåsar som de tillverkar. InstantRush TM teknologin ger en omedelbar nikotinfrisättning som också är designad för att ge en långvarig effekt.

Vad innehåller Loop nikotinpåsar?

De flesta nikotinpåsarna på marknaden har relativt lika ingredienser. Huvudkomponenten är alltid växtfiber, tillsammans med nikotin, aromer, och smaksättning. Utöver detta använder man ett fåtal andra ingredienser för att prillorna ska få rätt egenskaper och ideal hållbarhet. Skillnaden mellan olika tillverkare tenderar primärt att vara hur de utvecklas, deras format, samt vissa skillnader i mängden 

Överlag är ingredienserna väldigt lika, även om det kan vara vissa skillnader. Både i ingredienserna men framförallt i hur de sammansätts och hur mycket av varje ingrediens som används. 

Innehållsförteckningen kommer att variera något beroende på vilken typ av smak det är men i grunden är innehållsförteckningen densamma för alla Loops nikotinpåsar.

Som ett exempel, innehållsförteckningen för Loop Jalapeno Lime Strong är följande:

Ingredienser: Fiber, vatten, nikotin, aromer, sötningsmedel (E968, E950), surhetsreglerande medel (E500, E330), fuktighetsbevarande medel (E401, klumpförebyggande medel (E551) natriumklorid, konserveringsmedel (E202).

Loop hållbarhet och dosa – PlantCan™ 

Loop lägger stor vikt på hållbarhet och är det företag som har utvecklat den första miljövänliga snusdosan. Alla Loops produkter kommer med deras unika PlantCan™ dosa som har en skön, matt känsla.  Denna dosa är dessutom den första miljövänliga snusdosan i världen, gjord av 100 % växtbaserad plast som är skapad med tallolja som har utvunnits från skogsindustrins avfallsmaterial. Dosan är naturligtvis återvinningsbar så se till att lägga den i plaståtervinningen för att ge den ett nytt liv.

Även i sin produktion och fabrik arbetar Loop med hållbarhet. De kör bara plug-in hybridbilar och strävar efter att göra sin produktion med hållbar.

Loop smaker

Loop finns i ett brett utbud av olika smaker för att passa alla preferenser. Oavsett vilken du väljer kan du dock alltid förvänta dig en smakupplevelse utöver det vanliga från Loop.

Kombinationer såsom Jalapeno och lime kanske inte är den första smakkombinationen någon skulle tänka på – men Loop har gjort det, och resultatet är en fantastiskt god prilla som i princip bara fått positiv feedback från alla som testat. Som ett resultat sticker den inte bara ut från det vanliga men det har även blivit en av de mest populära smakerna i Loops utbud.

När du vill ha en unik smakupplevelse, då är Loops nikotinpåsar att rekommendera.

Vad som kanske mest sticker ut med Loops nikotinpåsar är hur länge smaken räcker. Andra nikotinpåsar kan tappa sin smak efter en tid men Loops smaker är kraftiga även efter en timmes användning.

Vilka LOOP smaker finns det?

Loop finns idag i flera olika spännande smaker. De allra mest populär är Mint manual, Jalapeno Lime, Mango Tango, samt Raspberry liquorice.

Loop lanserar då och då nya spännande smaker till sin samling samtidigt som vissa utgår. En sådan är till exempel Sicily spritz.

Låt oss ta en närmare titt på smakerna som Loop erbjuder:

Jalapeño lime

Jalapeño är en av de mest populära smakerna från Loop. Smakkombinationen kanske låter lite udda till en början men du kommer att bli förvånad över den fantastiska smaken när du testar. Loop Jalapeño lime har en fräsch och syrlig smak av lime kombinerat med hettan från grön jalapeño. Användningen av jalapeño ger prillan lite sting men utan att på något sätt vara obehaglig. Tvärtom förhöjer den upplevelsen under användning.

Salty Ludicris

Salty Ludicris har en söt smak av hallon och salt lakrits och ger en smakupplevelse utöver det vanliga. Tänk dig en klassisk hallon lakrits skalle med en touch av salt. Vissa nikotinpåsar kan ha en något artificiell smak men denna prilla smakar precis som godisen och är både söt och uppfriskande.

Mango Tango

Mango tango har en söt smak av solmogen mango som har kombinerats av syrligheten från lime oh hettan från chili. Balansen mellan söthet och hetta ger en helt fantastisk smakupplevelse utöver det vanliga. Dessutom håller den sin smak förvånansvärt länge.

Mint mania

Gillar du mint är detta en klassiker som du definitivt bör testa. Den har en kraftig och fräsch mintsmak och inslag av sötma vilket ger en god balans där minten inte tar över alltför mycket eller blir alltför kraftig.

Habanero mint

En oväntad smakkombination som har resulterat i en av de mest populära smakerna från Loop. Denna nikotinpåse har en rund och god mintsmak som är kombinerad från hetta från habanero. Hettan tillför väldigt mycket för helhetsupplevelsen och ger sting utan att vara för påtaglig.

Loop format

Vad som utmärker Loops nikotinpåsar är att de är mjukare än vanligt. Prillorna påminner lite som ett mjukt tyg såsom fleece. Detta gör att de ligger skönt under läppen med en god passform.

Loop tillverkas i två format, slim eller mini. Påsarna är torra med ett något fuktigt innehåll vilket för att de rinner lite.

Hur många prillor är det i en dosa Loop?

En dosa Loop innehåller 24 prillor och en dosa Loop mini innehåller 20 prillor per dosa.

SHARE

Lämna ett svar