Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Kan man Svälja Rinn från Nikotinpåsar?

Swenico nikotinpåsar

Nikotinpåsar har växt enormt i popularitet under de senaste åren och eftersom att det är en relativt ny produkt på marknaden är det naturligt att undra vad det är och hur dem fungerar.

Tekniskt sett är nikotinpåsar endast en produktutveckling av det klassiska tobakssnuset som har en historia som sträcker sig flera hundra år bak med den viktigaste skillnaden att nikotinpåsar är helt fria från tobak.

Tobakssnus har en tendens att rinna ganska mycket, speciellt originalprillor och andra snustyper som är speciellt fuktiga. De flesta sväljer detta snusrinn medans några föredrar att spotta ut det. Dock är detta inte alltid möjligt eller praktiskt.

Men hur är det med rinn från nikotinpåsar? Kan man svälja rinn från nikotinpåsar eller bör man spotta ut det?

Om nikotinpåsar och rinn

Munnen producerar hela tiden saliv för att den inte ska torka ut och för att skydda mun och tänder. Detta gör att det kan bildas rinn från en nikotinpåsar när du har den under läppen. Detta märks vanligast genom att smak från prillan rinner ner på tungan.

Nikotinpåsar har däremot en viktig skillnad från klassiskt tobakssnus vilket är att de runner betydligt mindre. Detta är också en av anledningarna till att en del föredrar nikotinpåsar framför tobakssnus – de rinner helt enkelt mindre.

Nikotinpåsar är oftast torrare än tobakssnus 

Nikotinpåsar är vanligtvis betydligt torrare än tobakssnus och har något andra egenskaper eftersom att de innehåller växtfiber istället för tobak. Majoriteten av nikotinpåsarna på marknaden har en torr påse med ett något fuktat innehåll, dock torrare än det mesta tobakssnuset.

Nikotinpåsar finns också i dry-format vilket är ovanligt för tobakssnus. Detta innebär att prillan och innehållet är helt torrt. Eftersom att innehållet är helt torrt rinner prillan ingenting eller minimalt vilket ger dig nikotinupplevelsen utan rinnet. Om du ogillar rinn från prillan är dry därför att rekommendera.

Nikotinpåsar kommer oftast i slim eller mini-format

Vidare tillverkas majoriteten av nikotinpåsar i slim eller mini-format vilket också bidrar till mindre rinn. Portionsformat, även kallad normal är den allra största portionsprillan och när det kommer till nikotinpåsar är detta format ovanligt. Slim-formatet som de flesta nikotinpåsar kommer i gör att den dels ligger mer diskret men även att den rinner mindre.

Munnen producerar saliv som gör även de torraste prillorna blöta

Även om prillor kommer i helt torrt format producerar munnen kontinuerligt saliv vilket gör att prillan kommer att bli blötare över tid. Desto längre du använder prillan, desto blötare kommer den att bli. Med detta i åtanke finns det ingen prilla som aldrig rinner.

Använd prillan en kortare stund för mindre rinn

Om du ogillar rinner från nikotinpåsar är en lösning att välja en torr prilla och sedan använda den en kortare tid. Genom att göra detta hinner du ta ut prillan innan den har blivit så blöt att den börjar rinna.

Kan man svälja rinn från nikotinpåsar?

Detta för oss till frågan: kan man svälja rinnet från nikotinpåsar?

Svaret på den frågan är ja! Du kan absolut svälja rinn från nikotinpåsar och detta är vad de flesta brukare av nikotinpåsar gör. I grund och botten kommer det till preferens och vad du föredrar. Om du ogillar att svälja rinnet kan du givetvis spotta ut det men detta är inte alltid en möjlighet beroende på var du är. En lösning i detta fall är att du istället tar ut prillan innan den blir så blöt att den börjar rinna.

Du kan däremot svälja salivet/rinnet från en nikotinpåse utan problem. Ingredienserna i nikotinpåsar består av vanliga ingredienser som återfinns i mat såsom aromer, salt, och sötningsmedel. Ingredienserna i nikotinpåsar är säkra att svälja i små mängder. När det kommer till nikotinet kommer en liten mängd nikotin också att sväljas. Eftersom att nikotin tas upp i mindre mängd än när de används under läppen finns det ingen därför ingen direkt risk när det kommer till nikotinet så länge du inte överdriver konsumtionen.

Däremot kommer du primärt att uppleva att du har fått i dig för mycket nikotin när du använder prillan som ett resultat av att prillan ligger under läppen, inte som ett direkt resultat av att du sväljer salivet. Överkonsumtion av nikotin och nikotinpåsar kan leda till att du blir snurrig och illamående, så se till att du lär känna din kropp och vet vilken mängd nikotinpåsar och vilken styrka på nikotinpåsarna som bäst passar dig.

Att svälja eller inte svälja rinn från nikotinpåsar handlar om preferens

För att sammanfatta det kan du alltså svälja rinn/saliv från nikotinpåsar. Det är inte farligt och en stor andel av konsumenterna av nikotinpåsar gör just detta för att det är mer praktiskt än att leta efter någonstans där de kan spotta.

Men att svälja rinnet kokar ner till preferens. Om du starkt ogillar att göra detta bör du naturligtvis att undvika detta genom att spotta ut det eller välja prillor som är torra och ta ut prillan innan den blir för blöt. Om du däremot gillar smaken från nikotinpåsen är rinner ett utmärkt sätt att förhöja smakupplevelsen. Detta gör det därför speciellt viktigt att hitta en nikotinpåse med en smak som du älskar.

En del personer kan uppleva att deras hals irriteras när de sväljer rinn från nikotinpåsar eller att de känner ett obehag i munnen och om så är fallet för dig bör du undvika att svälja rinner från nikotinpåsar?

Kan man svälja nikotinpåsar?

Nu vet du att man kan svälja rinn från nikotinpåsar men an man svälja själva nikotinpåsarna?

Nikotinpåsar är ämnade för oralt bruk och inte för att sväljas, tuggas, eller sugas på. Du bör därför undvika att svälja nikotinpåsar. Om du råkar svälja en nikotinpåse är det ingen fara eftersom att nikotin tas upp i lägre grad via magen än vad det gör när de används under läppen. Utöver nikotin innehåller nikotinpåsar endast växtfiber, aromer, och andra ämnen som återfinns i mat som inte utgör någon risk. Om du däremot sväljer flera prillor eller till och med har en vana att svälja nikotinpåsar bör du upphöra med det. Du kan uppleva obehag och värk i magen.

SHARE

Lämna ett svar