Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Kan man Frysa Nikotinpåsar?

Swenico nikotinpåsar

Kan man förvara nikotinpåsar i frysen? Och bör man?

Nikotinpåsar har flera likheter med traditionellt tobakssnus men även flera skillnader.

Tobakssnus innehåller malet, färskt tobak vilket gör det till en färskvara med begränsad hållbarhetstid. Nikotinpåsar, å andra sidan, är helt fria från tobak och innehåller istället växtfiber vilket gör att det inte är en färskvara. Eftersom att nikotinpåsar inte är en färskvara på samma sätt som tobakssnus håller det betydligt längre och är inte lika känsligt när det kommer till förvaring.

I regel har nikotinpåsar en hållbarhetstid på minst 12 månader. De kan dock brukas efter denna tid, bara att smaken tenderar att avta något och om det är en fuktad prilla (ej helt torr) så kan den tappa lite av sin fukthalt och bli torrare.

En viktig fördel med nikotinpåsar, utöver dess förlängda hållbarhetstid är att de inte är lika känsliga när det kommer till förvaring. Tobakssnus rekommenderas att förvaras i kylen eller frysen men samma rekommendation ges inte för nikotinpåsar. Istället för att nikotinpåsarna tar upp halva din kyl eller frys kan du förvara dina dosor på ett lämpligt ställe där du har plats.

Kan man frysa nikotinpåsar?

Svaret på den frågan är ja, du kan absolut frysa nikotinpåsar. Däremot är det normalt inte nödvändigt när det kommer till hållbarhetstid. När du ska förvara tobaskssnus en längre tid rekommenderas förvaring i frysen för att säkerställa längre hållbarhet. I frysen kan tobakssnus hålla i upp till 12 månader.

Nikotinpåsar kan hålla i 12 månader utanför frysen och även användas efter denna tid och vara minimalt oförändrade. Men om du vill hålla dina nikotinpåsar fräscha och väl kylda kan du absolut göra detta genom att förvara dem i frysen. En del snusare gillar speciellt känslan att stoppa in en kall prilla under läppen och då kan frysförvaring vara speciellt attraktivt. En kall och frisk mintprilla som blivit kyld i frysen låter riktigt uppfriskande, tycker du inte?

Om du planerar att förvara dina nikotinpåsar i över 12 månader och vill bevara dess fukthalt och smak så mycket det bara går, då kan det vara en bra idé att förvara dem i frysen. Däremot brukar de oftast ta slut betydligt fortare än så. Speciellt om du har en god smak såsom Lopp Mango Tango eller QXS cola.

Fuktade prillor kan med fördel förvaras i frysen

Nikotinpåsar finns i flera olika utformningar och med olika fukthalter. En del nikotinpåsar är helt torra, känt som ”dry” medans andra är fuktade. Helt torra prillor är redan helt torra och kommer därför inte att torka ut över tid. Dessa är därför inte lika känsliga som fuktade prillor. Portioner med en högre fukthalt kan dock torka ut något över tid och dessa kan därför med fördel förvaras i frysen om du har dem en längre tid för att säkerställa att de behåller sin fukt och inte blir helt torra.

Smaken kan bevaras bättre i frysen

Nikotinpåsar har en lång hållbarhetstid men över tid kan smaken bli något svagare. Om du har nikotinpåsar en lång tid, uppemot 12 månader eller längre, då kan det vara smart att förvara dem i frysen för att bevara dess smak så att du kan maximera din smakupplevelse när det är dags att använda dem.

Slutsatsen är alltså ja, man kan förvara nikotinpåsar i frysen. Det kommer inte att förstöra dem på något sätt eller göra att de tappar i kvalitet. Snarare tvärtom. Gällande frågan om man bör är det inte lika viktigt. Den enda gången vi rakt ut rekommenderar att förvara nikotinpåsarna i frysen är om du planerar att ha dem i mer än 12 månader.

Huruvida du vill förvara dina nikotinpåsar i frysen eller någon annanstans är helt upp till dig. Nikotinpåsar har en lång hållbarhet och håller sig ofta i gott skick under tiden som du har dem hemma fram till att de tar slut.

SHARE

Lämna ett svar