Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Innehåller Zyn xylitol?

Hur man använder Velo Nikotinpåsar [Komplett guide]

Medan nikotinpåsar har vuxit enormt i popularitet under de senaste åren, är de fortfarande en relativt ny produkt som många inte känner till eller till och med helt omedvetna om.

Som sagt, många människor upptäcker nikotinpåsar för första gången. Ett av de första varumärkena som de troligen kommer att stöta på är Zyn, som är ett av de största nikotinpåsvarumärkena i världen.

En fråga som ibland ställs är om Zyn innehåller xylitol eller inte. Som användare eller någon som överväger att använda den här produkten kan det vara bra att förstå innehållet och dess effekter.

I den här artikeln kommer vi därför att dyka in i frågan om Zyn innehåller xylitol. Medan Zyn har varit transparent om sina ingredienser, är närvaron eller frånvaron av xylitol, en sockerersättare som vanligtvis används i olika produkter, något som är värt att titta närmare på. Så utan vidare, låt oss börja.

Översikt över Zyn -ingredienser

Zyn grundades tillbaka 2016 och är ett av världens första nikotinpåsvarumärken i världen. Grundades av Swedish Match, den största tillverkaren av svenska Snus i världen, den stöds av ett kraftfullt företag som har en lång upplevelse av att göra högkvalitativa orala nikotinpåsar.

Med det sagt kommer det inte som en överraskning att Zyn också anses vara en av de högsta kvalitetsprodukterna på marknaden. Det som är bra att veta är att Zyn endast tillverkas av ingredienser för mat. Här är en detaljerad uppdelning av de viktigaste komponenterna som finns i Zyn:

Nikotinsalt (nikotin bitartratdihydrat):

Zyn använder en version av farmaceutisk klass av nikotinsalt som naturligtvis finns i växter. Denna form av nikotinsalt väljs noggrant för att leverera en verklig och tillfredsställande nikotinupplevelse utan de skadliga effekterna förknippade med traditionell tobaksförbränning.

Stabilisatorer (hydroxipropylcellulosa):

Hydroxipropylcellulosa är en växtbaserad livsmedelsadditiv som fungerar som en stabilisator i Zyn. Dess primära roll är att upprätthålla påsens konsistens och säkerställa en enhetlig och tillförlitlig upplevelse för användare.

Fyllmedel (mikrokristallin cellulosa, maltitol och arabiska gummi):

Dessa ingredienser används för att lägga till bulk till varje påse. Mikrokristallin cellulosa finns vanligtvis i tuggummi och kombineras med maltitol och gummi arabiska för att skapa en välbalanserad påse. Detta bidrar till produktens övergripande struktur och känsla.

pH -justerare (natriumkarbonat och natriumbikarbonat):

Mineraler som natriumkarbonat och natriumbikarbonat används vanligtvis i bakverk och spelar en viktig roll för att justera pH -nivåerna på påsen. Detta hjälper till att upprätthålla en optimal miljö för ingredienserna och bidrar till produktens övergripande stabilitet.

Sötningsmedel (acesulfame k):

Acesulfame K är en sockerersättare som används som sötningsmedel i Zyn. Denna ingrediens förbättrar påsens smakprofil och ger en bättre upplevelse för användare utan behov av traditionella sockerarter.

Xylitol i samband med Zyn

Så, vad är xylitol? Xylitol är en sockeralkohol som vanligtvis används som sockerersättning i olika produkter, inklusive tandkött, godis och oralvård. Det är känt för sin sötma och kalorifattiga innehåll. Av denna anledning har det vunnit popularitet som ett sockeralternativ, särskilt för individer som vill minska sitt sockerintag.

Med tanke på dess önskvärda egenskaper införlivas xylitol ofta i produkter för att ge sötma utan den kaloriska effekten av socker. Dess användning är utbredd i sockerfria och lågsockerföremål, vilket bidrar till en växande trend med hälsosammare alternativ inom livsmedelsindustrin.

Som ni förmodligen vet använder nästan alla nikotinpåsar sötningsmedel för att förbättra smaken och ge en bättre användarupplevelse. Men vilken typ av sötningsmedel använder Zyn? Som ni kan se från ingredienslistan ovan innehåller Zyn inte xylitol. Istället använder Zyn Sweetener Acesulfame K.

Som sagt, olika tillverkare använder olika typer av sötningsmedel för sina nikotinpåsar men Zyn har valt Acesulfame K.

Som referens, låt oss titta på de typer av sötningsmedel som några av de mest populära nikotinpåsvarumärkena använder:

Velo: xylitol

ON!: Acesulfame K (i EU som heter E950)

Volt: Acesulfame K (i EU som heter E950)

Loop: Acesulfame K (i EU som heter E950)

SHARE

Lämna ett svar