Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Hur Många Prillor är det i en Dosa? [Lista över Antal Prillor i All-White Dosor]

Nikotinpåsar

Som du säkert har lagt märke till kan antalet prillor i en all-white dosa variera. Detsamma gäller även för klassiskt tobakssnus men här på Swenico fokuserar vi enbart på tobaksfria nikotinpåsar, kända som all-white portion eller all-white snus.

Från och med den första Juli 2019 introducerades en ny lag gällande förpackningarna av tobakssnus. Den nya lagen krävde att snusdosor måste innehålla minst 20 portionsförpackningarna. Innan denna lag var det relativt vanligt att hitta dosor i ”mini-format” med betydligt färre prillor än 20. Syftet med denna lag är att göra snus mindre tillgängligt och mindre attraktivt för ungdomar. Tobakskonventionens artikel 16, som bland andra Sverige har undertecknat, säger att länder bör förbjuda försäljning av lösa cigaretter och små förpackningar. Denna regel gällde redan tidigare för snus men Regeringen utvidgade alltså detta till att även inkludera tobakssnus 2019.

Regeringen skrev i sin proposition om ny tobakslag:

”På marknaden finns snusförpackningar om fem stycken som kostar några kronor, vilket kan jämställas med styckeförsäljning”.

Lagen beslutades om i december 2018 men trädde inte i kraft förens den första Juli 2019.

Viktigt att poängtera är dock att denna lag endast gäller tobaksprodukter. Den täcker alltså inte tobaksfria nikotinpåsar. Men eftersom att flera tillverkare av nikotinpåsar även tillverkar klassiskt tobakssnus (såsom Skruf och Swedish Match för att nämna två) är det inte konstigt att samma sak appliceras på deras tillverkning av nikotinpåsar, även om lagen inte kräver det.

Det har helt enkelt blivit en industristandard att all-white dosor innehåller minst 20 prillor.

Är det färre prillor i  mini-dosor än normala dosor?

Inte alltid, men ofta! Som du kommer att kunna se i listan nedan innehåller vissa mini-dosor färre prillor än originalformaten. Viktigt att komma ihåg är dock att mini-prillorna är mindre så det är generellt sett inte en fråga om att få plats prillorna i mini-dosorna. Vissa tillverkare har samma antal prillor i sina mini-dosor som i sina standard-dosor, men andra tillverkare har färre antal prillor i mini-dosorna.

När det kommer till nikotinpåsar innehåller dosorna alltid minst 20 prillor och upp till 24 prillor. Även om det kan låta som att man får mer valuta för pengarna när man får fler prillor är så inte alltid fallet. Till exempel kan vissa tillverkare ha mindre innehåll per prilla, vilket möjliggör att de kan ha fler prillor i dosan. Andra tillverkare kanske fokuserar på att tillverka mer välfyllda prillor som har en skönare passform under läppen.

Med det sagt är vårt bästa råd att testa prillor från olika tillverkare för att hitta just din favorit när det kommer till passform och känsla.

LOOP: 24 prillor per dosa

LOOP Mini: 20 prillor per dosa

VELO: 21 prillor per dosa

VELO Mini: 20 prillor per dosa

VOLT: 21 prillor per dosa

VOLT Mini: 20 prillor per dosa

Swave: 20 prillor per dosa

Swave mini: 20 prillor per dosa

Shiro: 21 prillor per dosa

Zone X: 24 prillor per dosa

ZYN: 21 prillor per dosa

ZYN Mini: 20 prillor per dosa

On!: 20 prillor per dosa

XQS: 20 prillor per dosa

Helwit: 24 prillor per dosa

Klint: 24 prillor per dosa

Après: 20 prillor per dosa

VID: 20 prillor per dosa

XR Free from tobacco: 20 prillor per dosa

Ace: 20 prillor per dosa

SHARE

Lämna ett svar