Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Hur många Nikotinpåsar kan man använda per dag?

Swenico nikotinpåsar

En vanlig och högst relevant fråga är hur många nikotinpåsar man använda per dag. Nikotinpåsar ökar i popularitet av flera olika anledningar, inklusive det faktum att de är diskreta, lätta att använda, och ger dig en snabb nikotinkick när du än behöver det.

Hur många nikotinpåsar kan man använda?

Eftersom att nikotinpåsar kommer färdigpackade, redo att användas i portionsformat behöver du inte tänka på storleken på portionen du använder. Men flera olika faktorer kan påverka hur många nikotinpåsar man använder per dag.

I snitt konsumerar en användare av nikotinpåsar ungefär en halv dosa per dag. Detta motsvarar mellan 10 och 12 prillor. Det finns dock många som brukar betydligt mer och betydligt mindre. Och hur mycket du konsumerar kan bero på många olika faktorer.

Framförallt beror antalet nikotinpåsar man kan använda per dag på personen och hur van man är med nikotin. Generellt kan man dock säga att folk som har snusat längre konsumerar fler prillor än de som inte har snusat like länge. Detta har framförallt med att kroppen vänjer sig vid nikotinet, bygger upp en tolerans, och därmed inte påverkas lika lätt. Detta gör att en mer erfaren snusare behöver en större dos av nikotin för att få samma effekt.

Nikotinstyrkan spelar en viktig roll

Nikotinpåsar finns i en mängd olika nikotinstyrkor, från ”Low” med låg nikotinhalt till ”Extra strong” med hög nikotinhalt. Nikotinstyrkan du väljer kan bero dels på hur stark nikotinupplevelse du vill ha men också hur van du är med nikotin. Eftersom att man bygger upp en tolerans för nikotin innebär det att det krävs högre nikotinhalt för att få samma effekt. På samma sätt kan en snusare som inte är lika erfaren bara behöva ett mindre antal prillor per dag om de väljer en nikotinpåse med högre nikotinhalt än vad de normalt är vana vid.

Omvänt kan det resultera i att en erfaren snusare som väljer en nikotinpåse med en längre nikotinhalt använder fler prillor under en dag än om de hade valt en nikotinpåse med högre nikotinhalt. Av denna anledningen är det inte enbart antalet prillor som man använder per dag som är väsentligt utan även också styrkan på de nikotinpåsar som används.

Det viktigaste är att lyssna på din kropp

Det är omöjligt att svara på frågan ”hur många nikotinpåsar kan man använda per dag?” i rena antal eftersom att nikotinupplevelsen är helt individuell. Och som nämnt spelar även nikotinstyrkan en viktig roll här.

Det viktigaste är därför att lyssna på din kropp och hur du reagerar på mängden nikotinpåsar du använder. De flesta brukar ta en nikotinpåse när de känner sig sugna och detta är det som styr hur många nikotinpåsar man använder under en dag. Andra har som vana att stoppa in en ny prilla var 20:e minut. 

Om du känner dig snurrig eller till och med illamående kan det vara ett tecken på att du har konsumerat för mycket nikotin. Det kan i sådant fall vara en bra idé att minska antalet prillor du använder under en dag, alternativ välja en nikotinpåse med en lägre nikotinhalt.

Hur länge du använder en nikotinpåse 

Det finns bara 24 timmar per dag och en del av den tiden går åt att sova eller att äta – med andra ord när man normalt inte brukar nikotinpåsar. Med detta i åtanke finns det bara ett visst antal timmar under en dag som du faktiskt kan bruka nikotinpåsar. De flesta snusare tenderar att ha en prilla inne under den större delen av sin vakna tid men hur många nikotinpåsar kommer att bero på hur länge du normalt använder prillorna.

Tillverkare brukar normalt rekommendera en användningstid på mellan 20 och 60 minuter men det finns de som använder dem både kortare och längre. Om du brukar använda en nikotinpåse i cirka 60 minuter innebär det att du bara kommer att hinna använda mellan 8 till 12 nikotinpåsar per dag, beroende på om du gör några aktiviteter då man normalt inte använder dem, framförallt äter. Om man däremot bara brukar använda nikotinpåsar i 20 minuter så kommer man att kunna konsumera en dosa om dagen. En del konsumerar upp till 2 dosor om dagen vilket innebär att de har för vana att byta prilla frekvent. Detta förklarar hur skillnaden i konsumtion kan variera så mycket, även om den normala mängden nikotinpåsar som de flesta använder är mellan 10 till 12 per dag.

Om du känner ett nikotinbehov och därför byter prilla ofta kan du överväga att välja en med högre nikotinhalt så att du inte behöver byta lika ofta.

Allt nikotin tas inte upp vid användning

Visste du att majoriteten av nikotinet i en nikotinpåse inte tas upp i blodet vid användning? Faktum är att endast mellan 10 till 10% av nikotinpåsens nikotin tas upp i blodet. Detta innebär att om du använder en prilla med en styrka på 10mg så kommer du endast att konsumera 1 till 2 mg nikotin. Och anledningen till att det inte är möjligt att säga ett exakt antal prillor som man ”kan” använda per dag är att alla är olika och klarar av olika mängd nikotin, till stor del beroende på hur van man är med nikotinprodukter. 

När du stoppar in en ny prilla kommer du att känna en effekt inom några minuter och det största nikotinupptaget kommer att ske ungefär under de första 10 minutrarna. Efter detta kommer kroppen att fortsätta att absorbera nikotin men i en mindre mängd. Om du gillar känslan att ha något under läppen men samtidigt vill begränsa din nikotinkonsumtion kan du därför välja att ha inne prillan längre istället för att byta den frekvent. Detta är någonting som därmed också kommer att påverka hur många nikotinpåsar som du konsumerar under en dag.

Om du känner att du är nöjd med mängden nikotin som du har fått i dig för stunden är det därför rekommenderat att ta ut nikotinpåsen ur munnen.

Hur vet man om man konsumerat för mycket nikotin?

Eftersom att mängden nikotin man kan konsumera per dag är högst individuellt går det inte att säga en viss nikotinmängd. Istället är det viktigaste hur du känner dig och att mängden nikotin som du konsumerar inte ger upphov till några obehagliga effekter såsom illamående eller yrsel. En nikotinmängd som kanske känns helt perfekt för en person kanske är alldeles för hög för en annan. 

Lyssna därför på din kropp när du använder nikotinpåsar. Om du är osäker är rekommendationen att välja en nikotinpåse med en lägre nikotinhalt och sedan anpassa antalet prillor som du använder under en dag. Om du känner att du gärna vill ha en lite högre nikotinhalt kan du enkelt välja mellan ett brett utbud av starkare prillor.

Om du blir yr, illamående, ”skakig”, eller upplever någon annan oönskad effekt är det ett tecken på att du har konsumerat för mycket nikotin och behöver se över din konsumtion för att hitta det som passar dig bättre så att du kan få maximal njutning.

Slutsats

Det finns inte ett enda svar på hur många nikotinpåsar man ska använda per dag då det beror på flera olika faktorer. Några av dessa inkluderar:

  • Styrkan på de nikotinpåsarna du använder
  • Hur tolerant/van du är med nikotin
  • Vad du gör under dagen

De flesta användare brukar dock konsumera mellan 8 till 12 prillor per dag men det finns även individer som konsumerar både mindre och mer under en dag.

Det viktigaste är att du lyssnar på din kropp och anpassar mängden nikotinpåsar som du konsumerar utifrån detta.

SHARE

Lämna ett svar