Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Hur länge kan en nikotinpåse användas?

Nikotinpåsar är en relativt ung produkt på nikotinmarknaden, med nya företag och en mängd olika nikotinpåsar att välja bland kan det däremot vara oklart hur länge en nikotinpåse kan användas.

En nikotinpåse har som karakteristiska drag att ge en nikotinkick omgående, vilket skiljer sig från tobakssnus där nikotinkicken kan fördröjas och upplevas efter längre förbrukande. På grund av detta, går det att debatera för att nikotinpåsen efter att nikotinkicken har kickat in anses vara förbrukad.

Å andra sidan erbjuder nikotinpåsar oftast någon form av smaksättning som tillfaller användaren, vilket gör att en del menar på att nikotinpåsen är förbrukad när smaken försvunnit delvis, eller helt och hållet.

En vanlig rekommendation är att förbruka en nikotinpåse mellan 10-50 minuter enligt tillverkas rekommendation.
Att använda nikotinpåsen under en kortare tid, kan göra att användaren inte får en nikotinkick, eller inte upplever den smak som nikotinpåsen erbjuder.

Det är däremot inte på något sätt farligt att bruka en nikotinpåse längre än 50 minuter, så länge påsen är kompakt. Ett vanligt material som nikotinpåsar är gjorda av, är cellulosa, alltså en organisk substans i naturen som bland annat finns bland växters stammar och blad. Egentligen är det inte farligt att råka svälja en nikotinpåse av denna anledning, men är förstås inte rekommenderat.

Hur länge smaken sitter kvar i en nikotinpåse under användande är individuellt för nikotinpåsen, men även brukar.
En del har känsligare smaklökar och upplever smaker betydligt enklare eller tydligare än andra, vilket kan göra att smaken håller i sig längre för vissa. Även fast tillverkarnas generella rekommendation är att använda en nikotinpåse 10-50 minuter, kan smak upplevas så länge som 3 timmar efter placering under läppen.

Hur ska en nikotinpåse användas?

En nikotinpåse används genom att plocka ut den från dosan, och sedan placera den oralt under läppen. Det förekommer vanligast att nikotinpåsen placeras under överläppen, även om det går att bruka den i underläppen. Anledningen till detta, är för att det i regel är enklare att hantera nikotinpåsen ostört när den placerats under överläppen, då underläppen vid pratande enklare kommer i kontakt med tungan, som kan flytta eller placera om nikotinpåsen.

Vilken smak räcker längst?

Detta är återigen en individuell fråga, men för att tolka detta som en fråga gällande vilken smak som längst håller sin smak under användande, menar många på att mint oftast är en smak som längst håller sin smak. Delvis beror detta på att mint är en smak som vi oftast är väldigt vana med, exempelvis genom att borsta tänderna med tandkräm, vilken kan skapa en placeboeffekt och ge intrycket av att smaken fortfarande är kvar, även om fallet kanske inte är så. Mint råkar även vara den smak som nikotinprodukter under en relativt lång tid har använd sig av, och genom detta behärskat konsten att sammanställa både en naturlig smak, men även en smak som räcker länge och är uppfriskande.

SHARE

Lämna ett svar