Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Hur Länge Håller Nikotinpåsar? Tobaksfritt Snus Hållbarhet

Velo nikotinpåsar

Hur länge håller nikotinpåsar och tobaksfritt snus? Svaret är att de håller betydligt längre än klassiskt tobakssnus.

Tobaksfritt snus är inte en färskvara och har därför en betydligt längre hållbarhet än tobakssnus.

Nikotinpåsar, tobaksfritt snus, eller All-white snus har en hållbarhet på 12 månader men kan användas även efter detta. Dock tenderar smaken att avta och om det är en fuktad all-white prilla kommer de att bli torrare. Men även efter utgångsdatumet är nikotinpåsar fullt användbara.

Snus och nikotinpåsar hållbarhet

Tobakssnus är en färskvara eftersom att de använder färska tobaksblad. På grund av detta är hållbarheten för tobakssnus begränsad och det påverkar även hur snus bör förvaras.

Den specificerade hållbarheten för tobakssnus är följande:

Lössnus: 14 veckor
Portionssnus: 20 veckor

För förvaring av snus rekommenderas att man förvarar snus i kylskåp i en temperatur mellan 4-8 grader C. Dessutom rekommenderas att du fryser snuset i upp till ett år om du planerar att förvara det längre.

Fördelen med nikotinpåsar är att det inte är en färskvara vilket gör att hållbarheten dramatiskt förbättras. Vidare är en annan fördel att sätta som du förvarar dina nikotinpåsar inte är lika viktigt. Eftersom det tobaksfria snusets hållbarhet är så lång, och eftersom nikotinpåsar inte är en färskvara behöver de inte heller kylförvaras.

Du slipper därmed ta upp massa plats i kylskåpet med dina dosor och du slipper oroa dig hur du ska förvara dem när du åker på semester i ett varmt land. Om du till exempel brukar bära din dosa i ficka kan den bli varm under en sommardag och detta kan påverka tobakssnuset egenskaper och smak ganska snabbt. Med nikotinpåsar är detta inget problem!

För längre lagring rekommenderar vi att du fryser snuset. Det går utmärkt att frysa snus i ca ett år.

Vad händer när nikotinpåsar blir gamla?

Eftersom att nikotinpåsar har så lång hållbarhet så är det sällan som de hinner bli dåliga. Men fördelen med nikotinpåsar är att även om de har passerat det specificerade utgångsdatumet på 12 månader är de fortfarande brukbara. Nikotinpåsar kommer fortfarande att smak bra men det som kan hända är att smaken kan avta något och du får därför inte samma smakupplevelse som du får av färska nikotinpåsar. Det finns i regel två typer av nikotinpåsar – sådana som är helt torra eller sådana som är något fuktiga. Givetvis kommer de prillor som är fuktade att torka något över tid. Men nikotinpåsar som är helt torra kommer att påverkas marginellt av åldrande.

Med tobakssnus kan man generellt inte säga detsamma dock. När tobakssnus blir gammalt tenderar det att bli väldigt torrt och dessutom få en förändras i smak. Gammalt snus smakar inte så gott vilket gör att du tyvärr kan behöva slänga det.

Kan man frysa nikotinpåsar?

Du kan absolut stoppa all-white snus i frysen men eftersom att det inte är någon färskvara och har så god hållbarhet är det inte nödvändigt. Men om du tycker om att stoppa in en välkyld prilla under läppen kan du givetvis göra det av denna anledningen och inte nödvändigtvis för att öka dess hållbarhet.

SHARE

Lämna ett svar