Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Hur fungerar nikotinpåsar?

Hur fungerar nikotinpåsar ? Förklarat!

Nikotinpåsar har blivit populära de senaste åren som ett alternativ till traditionella tobaksprodukter, främst cigaretter. Dessa små påsar är designade för att leverera nikotin utan att behöva röka eller tugga – och för att vara helt fria från tobak. Nikotinpåsar har blivit extremt populära på relativt kort tid, så om du kanske bara har hört talas om dem, undrar du förmodligen: hur fungerar de och vad handlar de om? I den här artikeln kommer vi att utforska mekaniken bakom nikotinpåsar.

Vad är nikotinpåsar?

Nikotinpåsar är små, diskreta påsar som innehåller en blandning av växtfibrer, nikotin, salt och andra ingredienser. Pulverblandningen fuktas vanligtvis för att hjälpa till med frisättningen av nikotin. Innehållet kan variera beroende på tillverkare men kan vara antingen ett fint pulver eller en mindre fin blandning. Till skillnad från tuggtobak tuggas inte påsen utan placeras under överläppen där den långsamt frigör nikotin genom munslemhinnan.

Nikotinpåsar är också kända som helvitt snus, tobaksfritt snus, nicopoder och många fler termer som alla används för att referera till samma sak. Även om nikotinpåsar i sin nuvarande form är en relativt ny produkt, är de i princip bara en produktutveckling av traditionellt svenskt tobakssnus som har funnits i århundraden. Nikotinpåsar används på exakt samma sätt som tobakssnus, men med den viktigaste skillnaden att de inte innehåller någon tobak. Istället har tobak ersatts med växtfiber och nikotin har tillsatts efteråt.

Hur fungerar nikotinpåsar?

Nikotinpåsar kommer i små färdigförpackade påsar som innehåller växtfibrer, smakämnen, sötningsmedel och nikotin. När det placeras under överläppen absorberas nikotin i blodomloppet genom slemhinnorna i munnen. När användaren håller påsen mellan överläppen och tandköttet börjar påsen frigöra nikotinet, som sedan absorberas i blodomloppet. Effekterna av nikotinet från påsen kan kännas inom några minuter och kan pågå i upp till en timme, beroende på styrkan och typen av påse som används. Vissa nikotinpåsar som är fuktigare kan ge en omedelbar nikotineffekt efter bara några sekunder.

Du kan använda varje påse så länge eller så kort du vill, men i allmänhet använder de flesta varje påse i mellan 10 och 50 minuter. Vissa människor föredrar att kassera dem efter bara några minuter medan andra föredrar att använda dem i mer än en timme. Detta beror på preferenser men också vilken typ av påse som används. Vissa påsar håller längre och släpper ut smak och nikotin i över en timme.

Metoden att konsumera nikotin genom slemhinnorna är något som många inte känner till, men samtidigt något som är väldigt bekvämt. Istället för att behöva andas in rök frigörs nikotinet direkt i blodomloppet utan rökens skadliga effekter. Dessutom kan de användas bekvämt och diskret när som helst.

Nikotinpåsar finns i ett oändligt urval av smaker, format och nikotinstyrkor, men i allmänhet kan nikotinpåsar användas helt diskret när som helst. Eftersom nikotinpåsar används under överläppen är de helt diskreta. Dessutom finns det även fickor som super slim, slim och mini som har designats för att ge en ännu mer slimmad passform under läppen, vilket gör dem helt osynliga under användning. Nikotinpåsar ger en stor fördel gentemot andra nikotin- och tobaksprodukter då de kan användas utan att någon vet och i situationer där du annars inte skulle kunna använda nikotinprodukter, till exempel under flyg eller på möten.

När du använder nikotinpåsar behöver du inte oroa dig för att inte kunna använda dem på vissa ställen eller ens påverka människorna omkring dig. När du röker kan du störa människor runt omkring dig och orsaka passiv rökning. Dessutom är det att gå runt och lukta rök något som de flesta i din omgivning inte uppskattar. Med nikotinpåsar är den enda personen som behöver veta att du använder dem du själv.

Typer av nikotinpåsar

Det finns flera olika typer av nikotinpåsar tillgängliga på marknaden, som diskuterats tidigare. Det finns ett stort utbud av olika märken och utöver detta finns det även ett brett urval av smaker, styrkor och format, för att tillgodose allas smaker och preferenser.

Styrkan hos nikotinpåsar

Nikotinpåsar finns i olika styrkor, från låg till hög, och mängden nikotin i varje påse anges på förpackningen. Påsens styrka kan påverka användarens upplevelse, och de som är nya med nikotinpåsar kanske vill börja med en lägre styrka för att bestämma sin tolerans. Styrkan kan anges på många olika sätt beroende på tillverkare. Vissa märken använder en skala från 1 till 4 eller 1 till 5, vissa anger styrkan som mg/g eller mg per påse. Andra tillverkare får bara använda termer som ”låg”, ”extra stark”, Ultrastark, etc. Av den anledningen är det viktigt att förstå styrkan hos en nikotinpåse så att den passar din egen smak och preferenser.

Generellt sett bör nybörjare och de som nu är mycket erfarna med nikotinpåsar välja en nikotinpåse med låg nikotinstyrka. Detta innebär vanligtvis en nikotinpåse med styrka ”låg” eller lätt. Mer erfarna användare kan välja en normal eller stark styrka. Därifrån kan du sedan prova olika styrkor för att hitta den som passar dig bäst. Även om det finns ingen industristandard för klassificering av nikotinstyrka, styrkorna är normalt följande:

Nikotinfri – helt fri från nikotin

0,1-6mg/g nikotin: Lätt/lågt (en eller två prickar)

7 – 9,9 Mg/g nikotin: Normal nikotinstyrka (två eller tre punkter)

10-15mg/g nikotin: Starkt (tre prickar)

15,1-35mg/g nikotin: Extra starkt/superstarkt (fyra eller fem prickar)

För de extra starka versionerna finns det en enorm skala, från 15 upp till 50 mg eller mer och av den anledningen kan tillverkare använda ett brett utbud av termer som ultrastark, hyperstark, etc.

Smaker av nikotinpåsar

Nikotinpåsar finns i ett oändligt urval av smaker. Och i takt med att nikotinpåsarnas popularitet ökar, tillsätts ständigt fler smaker. Traditionellt tobakssnus finns i allmänhet bara i ett begränsat urval av smaker på grund av att tillverkarna måste ta hänsyn till tobakens smak. Men eftersom växtfiber är smaklöst har tillverkarna full frihet att utveckla vilken smak de gillar. Den vanligaste smaken av nikotinpåsar är olika smaker av mynta som grönmynta, mynta, eukalyptus etc. Mynta är en mångsidig all-around smak som fungerar nästan när som helst och var som helst och är därför en go-to smak för många människor. Utöver detta finns det också en värld av smaker som sträcker sig från fruktiga smaker som passionsfrukt till citrus till äpple, till mer exotiska smaker som cola, godis och mer.

Format av nikotinpåsar

Sist men inte minst har vi formatet på påsen. Det vanligaste formatet för nikotinpåsar är smalt. Den slimmade påsen är en långsträckt påse som har en slimmad passform under läppen. För dem som föredrar en mer uttalad känsla under läppen finns det ”stora” eller ”original” formatet som har samma storlek som en traditionell snuspåse. Utöver detta finns minipåsen som är en liten påse tänkt att vara helt diskret under läppen. Det är populärt bland kvinnor men även vid tillfällen när du inte vill att någon ska lägga märke till att du använder nikotinpåsar.

Sist men inte minst finns det även flera andra, mindre vanliga format som är varianter av de tidigare nämnda formaten. Detta inkluderar format som super slim eller ultra slim.

Slutsats

Nikotinpåsar är ett bekvämt och diskret sätt att konsumera nikotin utan att behöva röka eller tuggtobak. Det anses vara ett modernare nikotinalternativ eftersom det är helt fritt från tobak och förbränning och kan användas diskret när som helst och var som helst. Påsarna fungerar genom att långsamt frigöra nikotin genom slemhinnan i munnen, vilket ger en tillfredsställande upplevelse som liknar rökning eller tuggtobak.

SHARE

Lämna ett svar