Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Har nikotinpåsar mer nikotin än cigaretter?

Har nikotinpåsar mer nikotin än cigaretter?

Även om nikotinpåsar och cigaretter båda används för sitt nikotin, skiljer de sig från världar när det gäller hur de används och vilka effekter de har.

Cigaretter innehåller uppenbarligen tobak och röken som genereras från dem när de tänds är avsedd att andas in. När röken når lungorna absorberar lungorna det nikotin som finns i tobaksröken. Problemet med rökning är att det är extremt skadligt och innehåller en lång rad cancerframkallande ämnen som kan leda till en lång rad sjukdomar och hälsokomplikationer.

Nikotinpåsar, å andra sidan, är både rökfria och tobaksfria. Nikotinpåsar används genom att placera en påse under överläppen där den frigör nikotin direkt i blodet. Det innebär att du kan få en nikotinleverans utan tobak och utan tobaksröks skadliga effekter.

Nu, eftersom både nikotinpåsar och cigaretter används för sitt nikotin, väcker detta naturligtvis frågan: har nikotinpåsar mer nikotin än cigaretter? Låt oss ta en titt.

Nikotin i nikotinpåsar kontra cigaretter

I takt med att marknaden för tobaksfria nikotinpåsar har utforskats de senaste åren har fler och fler varumärken samt varianter, smaker och nikotinstyrkor dykt upp på marknaden. Nikotinpåsar finns i ett oändligt urval av styrkor, varumärken, format och smaker för att tillgodose allas smaker och preferenser.

Cigaretter finns uppenbarligen också i många olika typer och format, utbudet är mer begränsat – delvis för att cigaretter inte har smak. Dessutom är nikotineffekten i cigaretter och nikotinpåsar lite annorlunda också. Med nikotinpåsar tillsätts nikotinet efteråt eftersom de inte innehåller tobak och nikotinet inte finns naturligt i växtfibern som används. Tvärtom kommer nikotinet i cigaretter från tobaken och därför tillsätts nikotin inte separat.

Av den anledningen får tillverkare av nikotinpåsar uppenbarligen mycket större möjligheter att tillverka produkter med ett brett urval av nikotinstyrkor. Och urvalet av nikotinstyrkor i nikotinpåsar är verkligen enormt. Idag kan du hitta nikotinpåsar med nikotinstyrkor som sträcker sig överallt från 2mg per påse upp till 150mg per påse.

Har nikotinpåsar mer nikotin än cigaretter?

Det korta svaret är att det beror på. Ja, nikotinpåsar kan ha fler nikotinpåsar än cigaretter men de kan också ha mindre. Och det faktum att olika användare har olika preferenser när det kommer till nikotinstyrkor är något som tillverkarna har uppmärksammat.

”Standard” nikotinstyrkan för nikotinpåsar klassas som ”normal” och klassas generellt som 2/4 eller 2/5. Normala nikotinpåsar har i allmänhet en nikotinstyrka på 4mg per påse. Däremot har en normal cigarett enligt Nicotinell allt från 8 milligram till 20 milligram nikotin, med den genomsnittliga mängden 12 milligram.

Nikotinet från nikotinpåsar absorberas via munnen men nikotinet från cigaretter absorberas från lungorna och detta påverkar naturligtvis nivån på nikotinupptaget. I själva verket, enligt Nicotinell, tar din kropp bara upp cirka 1 milligram nikotin från en cigarett. En liknande princip gäller tio nikotinpåsar, där inte allt nikotin som finns i en påse absorberas under användning.

Med andra ord, bara för att en nikotinpåse innehåller 4mg nikotin betyder det inte att allt nikotin absorberas under användning. Faktum är att en studie från det tyska federala institutet för riskbedömning (BfR) sa att ”Farmakokinetiska studier visar att minst hälften av nikotinet i påsen kan absorberas. Relevanta nikotinnivåer i blodet uppnåddes, dvs nivåerna låg inom ett intervall som är jämförbart med konventionella cigaretter. Användning av högdosprodukter ledde till betydligt högre nikotinnivåer än cigarettkonsumtion”. (Källa)

Det senare är att vänta med tanke på det breda urvalet av nikotinstyrkor som finns på marknaden för nikotinpåsar. Det betyder att för normala och lågstyrka nikotinpåsar är nikotinnivåerna i kroppen ungefär samma eller lägre som med en cigarett. Men eftersom nikotinpåsar också finns med mycket högre nikotinstyrkor än cigaretter, kan de i dessa fall ha mer nikotin än cigaretter. Men det beror i slutändan på styrkan på nikotinpåsen som du använder.

SHARE

Lämna ett svar