Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Har nikotinpåsar kolhydrater?

Har nikotinpåsar kolhydrater?

Om du använder nikotinpåsar kan det vara bra att förstå vad de innehåller. En av frågorna som kan dyka upp är ”Har nikotinpåsar kolhydrater?”.

För att kunna svara på dessa frågor måste vi förstå vad nikotinpåsar innehåller.

För det första är nikotinpåsar avsedda att placeras under överläppen och absolut inte konsumeras oralt. Den primära ingrediensen i nikotinpåsar som utgör det mesta av dess innehåll är växtfiber. Växtfiber kan inte absorberas av kroppen när de konsumeras men eftersom nikotinpåsar inte är avsedda att absorberas är det ärligt talat inte en fråga värd att diskutera ändå. Med Mayo Clinics egna ord: ”Kostfiber, även känd som grovfoder eller bulk, inkluderar de delar av vegetabilisk mat som din kropp inte kan smälta eller absorbera. Till skillnad från andra livsmedelskomponenter, såsom fetter, proteiner eller kolhydrater – som din kropp bryter ner och absorberar – smälts inte fibrer av din kropp.”

Nikotinpåsars ingredienser

Alla nikotinpåsar på marknaden innehåller liknande ingredienser. De primära variationerna är relaterade till tillverkningsmetoder, smakämnen och nikotinstyrka.

För referens, låt oss därför ta en närmare titt på ingredienslistan för ZYN Citrus slim:

Bulkmedel (E 965, E 460, E 414), surhetsreglerande medel (E 500), stabiliseringsmedel (E 463), aromer, nikotin, sötningsmedel (E 950).

Har nikotinpåsar kolhydrater?

Som du kan se är de primära ingredienserna i ett nikotin växtfibrer, sötningsmedel och nikotin. Eftersom vi inte kan ta upp växtfibrer är frågan om det finns några kolhydrater i sötningsmedel, smakämnen och nikotin.

För det första, det finns inga kalorier i nikotin (källa) så nikotinet kan strykas från listan.

För det andra, finns det några kolhydrater i sötningsmedlet? För att citera University of California (Diabetes utbildning online) ”Konstgjorda sötningsmedel, eller icke-närande sötningsmedel erbjuder den söta smaken av socker, men har inga kolhydrater eller kalorier. Konstgjorda sötningsmedel höjer inte blodsockernivån.”. Så sötningsmedlet i nikotinpåsar kan strykas från listan som potentiellt innehållande kolhydrater.

Till sist har vi smakämnena. Olika nikotinpåsar kan använda olika typer av smakämnen, men alla använder livsmedelsgodkända smakämnen, oftast i form av olika

Ingredienser i nikotinpåsar och deras kolhydrater

Låt oss sammanfatta ingredienserna i ZYN Citrus Slim och deras kolhydrater. Observera att det kan finnas mindre variationer i innehållet mellan olika märken men sammantaget är ingredienserna för det mesta desamma:

Bulkmedel (E 965, E 460, E 414): Kan innehålla en låg mängd kolhydrater.

Surhetsreglerande medel (E 500): 0g kolhydrater

Stabilisator (E 463): 0g kolhydrater

Aromer: 9g kolhydrater

Nikotin: 0g kolhydrater

Sötningsmedel (E 950): 0 kolhydrater

Som du kan se kommer den enda formen av kolhydrater som finns i nikotinpåsar från bulkmedlet. Med det sagt kan vissa nikotinpåsar innehålla vissa nivåer av kolhydrater men på grund av de små portionerna i kombination med de extremt låga nivåerna av bulkmedel som används för nikotinpåsar, talar vi om praktiskt taget obetydliga nivåer av kolhydrater som knappt märks. ZYN själva uppger att ”En ZYN-påse innehåller mindre än 1% av det dagliga rekommenderade kolhydratintaget”. I praktiken innebär detta mindre än en kalori per påse.

I det fall att en viss nikotinpåse innehåller spår av kolhydrater är de extremt låga och det kan diskuteras om det går att säga att de faktiskt innehåller kolhydrater.

SHARE

Lämna ett svar