Stort sortiment av nikotinpåsar! | Snabba leverans & färska produkter | Fri Frakt över 999kr!

Swenico

Tobaksfria nikotinpåsar.

0

Your Cart

Är Zyn ett börsnoterat företag?

Är Zyn ett börsnoterat företag?

Om du är i nikotinpåsar är du förmodligen medveten om att marknaden för nikotinpåsar har exploderat de senaste åren. Naturligtvis har detta inneburit exceptionella ekonomiska möjligheter för företag som är involverade i detta utrymme.

Ett av de ledande märkena av nikotinpåsar är Zyn. Det är också ett av de äldsta märkena av nikotinpåsar.

Även om nikotinpåsar har exploderat snabbt i popularitet eftersom fler och fler människor letar efter mindre skadliga nikotinalternativ, är det fortfarande tidigt. Med det sagt ser du som investerare förmodligen den ökande populariteten och möjligheten inom detta utrymme och vill ha som investerare. Att se att det fortfarande är mycket tidigt och marknaden för nikotinpåsar växer med tvåsiffriga – och beräknas fortsätta göra det verkar det som en mycket attraktiv investeringsmöjlighet.

Detta väcker naturligtvis frågan: Är Zyn ett börsnoterat företag?

Låt oss gräva lite.

Är Zyn ett börsnoterat företag?

För att avgöra om Zyn är ett börsnoterat företag måste vi klargöra företagets ägande.

Zyn grundades 2016 av Swedish Match – den största tillverkaren av Swedish Tobacco Snus i världen. Swedish Match är en pionjär och ledande inom Snus -industrin och har gjort Snus i årtionden. Som sådan har Swedish Match lång erfarenhet av att göra orala nikotinprodukter och kunde därför tillämpa denna kunskap för att utveckla tobaksfria nikotinpåsar. Swedish Matchs långa expertis och produktionsfunktioner var också viktiga skäl till varför Swedish Match kunde bli ett av de första märkena på marknaden för denna produkt.

Zyn lanserades ursprungligen i Nordamerika och fick snabbt enorm framgång. I december 2016 lanserade Swedish Match Zyn på resten av företagets fokusmarknader. Vid den tiden såldes Zyn redan i mer än 4000 butiker och elva stater i USA.

Swedish Match var ett börsnoterat företag på NASDAQ Stockholm (eftersom det är ett svenskt företag) fram till 30 december 2022. Anledningen till detta är den svenska matchen förvärvades av ett av de ledande tobaksföretagen i världen, Philipp Morris.

Den 11 maj 2022 presenterade Philip Morris Holland Holdings B.V. (”PMHH”), ett dotterbolag till Philip Morris International Inc., ett offentligt kontanterbjudande på 106 SEK per aktie (”Erbjudandet”) till aktieägarna i Swedish Match AB ( ”Swedish Match”) för att överföra sina aktier i svensk match till PMHH.

Den 7 november 2022 meddelade Philipp Morris att 82,59 procent av de svenska matchens aktieägare hade lämnat in sina aktier. Den 5 december 2022 meddelade Swedish Match att företagets styrelse ansökte om avnotering av företagets aktier från NASDAQ Stockholm. Den 13 december 2022 godkände NASDAQ Stockholm Swedish Matchs ansökan och den sista dagen för handel med NASDAQ Stockholm var 30 december 2022.

I februari 2023 nådde Philip Morris Holland Holdings B.V. 100 procent ägande i Swedish Match AB. Sedan dess har svensk match helt ägt av Philipp Morris.

Eftersom Zyn är ett företag med svensk match, som i sin tur ägs av Philipp Morris, är Zyn tekniskt sett inte ett börsnoterat företag. Istället är det bara ett dotterbolag.

Med det sagt är Philip Morris International Inc., som äger Nederländernas dotterbolag som förvärvade svensk match verkligen ett börsnoterat företag. Philipp Morris handlas på New York Stock Exchange under tickaren ”PM”.

Som sagt, medan Zyn inte är ett börsnoterat företag, är företaget som äger Zyn. Fångsten är naturligtvis att Zyn inte utgör den största delen av verksamheten för Philipp Morris. Cigarettförsäljning gör. Därför, när du investerar i Philipp Morris, investerar du i företaget som helhet och alla områden som företaget verkar i (cigaretter, nikotinpåsar, vapes och mer). Därför är det viktigt att göra grundlig forskning för att förstå verksamheten som helhet och förstå att du inte bara investerar i Zyn.

SHARE

Lämna ett svar